1. децембар 2013.

Avon New In (New In #6)

Iako sam dvije od ovih ljepota dobila ranije, čekala sam da mi stigne Avon narudžba pa da sve uslikam zajedno:) 

Evo šta sam dobila i kupila:


Prije nekog vremena od Avona sam dobila Ultra Sexy Body Souffle i Rose Kisses sjaj za usne u nijansi Rosette:) Odmah da vam kažem sufle (njam njam odmah mi se jede) je jedna divna krema za tijelo, jako lagana za nanošenje, baš mi se sviđa ova sufle tekstura. Odlično se nanosi i razmazuje i pruža dovoljnu njegu za moju normalnu kožu. Miris je jako lijep, mada ne znam da li bih ga kupila u formi parfema, ali ovako mi odgovara. Na žalost, jako sam loša u opisivanju mirisa, ali ovaj mi miriše na neko sočno voće :) U trenutnom katalogu košta 9,90KM za 150ml, dok je parfem iz iste kolekcije 31, 90KM. Evo ovako izgleda, ima neki sjaj u sebi, ne šljokice nego baš sjaj, i užitak je mackati se ovim:



Dobila sam i Rose Kisses sjaj za usne. Prvi utisak je da se lijepo razmazuje i nije težak, ali se boja na mojim usnama na žalost ne vidi, jer su prirodno tamne. Može se kupiti na sniženju za 9, 90 i dolazi u još dvije nijanse. Ja mislim da je baš sladak poklončić:)


(ovdje izgleda kao da je neko umočio prstić, ali to zaista nisam bila ja, takav mi je stigao)

E sad da pređemo na ovo što sam kupila od moje Avon damice. Prva je krema za ruke, koja je standarna parafinska kremica za ruke, ali u prazničnoj odjeći. Priznajem zbog toga sam je kupila (i zbog cijene od 2,90 u prošlom katalogu) i mojim rukama odgovara, ne ostavlja masni film, a to mi je važno. Istina, ni sa rukama nemam problema (joj ovo sad ispade da ni sa čim nemam problema, imam itekako, samo danas nije tema). 

Avon baza za sjene je ja mislim svima poznata, i morala sam da je probam. Platila sam je čini mi se 7,50KM. Prvi utisak je da se jako razikuje od Artdeco po teksturi, baš sam se iznenadila, jer je Artdeco jedina baza koju sam do sad koristila pa sam mislila da su sve takve. Sada je u fazi testiranja pa ćemo vidjeti hoće li se pokazati bolje od Artdeco koja mi je fenomenalna ali ponekad može da bude problema sa blendanjem mat sjena.



I na kraju, odabrala sam dva Ultra color ruža u nijansam Wine With Everything i Carnation, i stvarno je to bio pun pogodak. Oba obožavam, i teksturu i boju i sve:) platila sam ih 9,50Km, a u trenutnom katalogu su 6,90 pa planiram da nabavim još Red 2000(pogledajte kako je savršen na blogu Snow, ako imate još prijedloga recite, jer je jako teško odabrati nijansu na osnovu slika u katalogu.

Avon Wine With Everything


Avon Carnation


To je bila moja mini Avon kupovina, a pošto mi se jako sviđA novi katalog, odlučila sam kupiti sebi još ponešto, možda čak i neki parfem. Nikada nisam koristila njihove parfeme pa me zanima imate li i tu neku preporuku, inače volim parfeme kao što su Thierry Mugler Angel i Alien, Dior Pure poison, Versace Crystal Noir, Lancome-Hypnose-mislim da ste stvorile sliku:)


:*

29 коментара:

  1. Svida mi se Carnation...a baza mi je odlicna,lakse je blendati preko nje naspram Artdeco baze.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni se čini da će biti lakše, zato sam i spomenula, ali još ne smijem da tvrdim:)

      Избриши
  2. Carnation cu i ja sebi naruciti u ovom katalogu, bas je divan. Moram samo naci novu Avon damu, nemam od koga narucivati, vec dugo nisam.
    Imamo izgleda slican ukus za parfeme, pa ti ja predlazem Far Away parfem i City Rush. Prvi je pravi orijentalni vanilasti, a ovaj City Rush me malo podsjeca na Guccy Guilty.
    U novom katalogu me privlaci Today set, parfem i krema, on je cvjetni i bas je divan. Sva ova tri su i jako postojana da znas i snizeni su u novom katalogu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam ja divnu Avon damu, ako ne nadjes nikoga, javi na FB da ti posaljem broj:)
      Sjecam se da si u nekom od postova spomijala Far away (bella?) ali uopste se ne razumijem u Avon parfeme pa sam mozda nesto pobrkala. Super su cijene parfema zato i pitam. Onaj Instinct necu jer nije to to sudeći po tvojoj recenziji. Najvise me privlaci taj Today i onaj novi Luxe:)

      Избриши
    2. Ne znam kakav je Luxe, nisam imala katalog barem da zagrebem i pomirisem. :-) Al bocica mu je krasna.
      Mislim na Far Away onaj prvi ( ima njih vise), bocica mu je mlijecno bijela, a cep je ljubicasto crni i visi neka crna trakica.

      Избриши
  3. Ja sam zadovoljna u suštini, Avon proizvodima. Sviđaju mi se ruževi, njih bih volela da probam. Na sreću postoje blogovi, pa mogu lepo da vidim nijanse. Jer mi katalog ne znači mnogo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Katalog ne znaci uopste, ja sam ova dva izabrala na osnovu recenzija i odusevila sam se. Stvarno su im kvalitetni ruzevi.

      Избриши
  4. od nekog ko obožava avon parfeme. preporučila bih ti da probaš avon today, to mi je jedan od omiljenih zimskih parfema, baš je onako teži, mislim da bi ti se svidio. to ti je onaj što izgleda kao kocka :p
    ja još volim sensuelle, on mi je za sva godišnja doba i kako ga dobih za osmi mart postao mi je najdraži parfem svih vremena.
    imam još nekih "to go" mirisa iz avona ali ova dva su mi najveće ljubavi, uz nikad prežaljeni bond girl. eto :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo sad gore Snow kazem da me privlaci taj today...pokusacu nekako da ga pomirisem:)))

      Избриши
  5. Naručila sam Wine with everything i Hibiscus i malo je reći da nestrpljivo očekujem :) Carnation je davno potrošen i stvarno je prelijepa nijansa.

    ОдговориИзбриши
  6. Aaa, pa imamo dosta slicne Avon novitete, na stranu ove dobijene stvarcice, ja sam upravo danas narucila ovu bazu za oci i Sangria karmin (premisljala sam se da li da uzmem taj ili Wine with eversything) :-)

    ОдговориИзбриши
  7. Fine su ti stvarcice, samo meni rekose da sjaj kosta 5.90 sad na snizenju, a tako pise i u katalogu. ja nisam bas ljubitelj tezih mirisa, ali mi je suffle bas fin.pogotovo nakon sat vremena kad malo odstoji i nazalost ovaj sjaj se ne vidi na kozi, meni odmah upije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo sad listam katalog 9,90 ?:) I meni je zao sto se sjaj ne zadrzava, i super je sufle slažem se:)

      Избриши
  8. Анониман2. 12. 2013. 13:15:00

    Predlazem ti da iz slijedeceg kataloga izaberes Sensuelle parfem (pitaj uzorak mirisa) vrlo je fin,nenametljiv ali ostavlja nekako otmjen puderast trag...mislim da je sad u poklon paketu pa se doista isplati...lijepi pozdrav Helena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gore je isti predložila Dženana, sad znam na šta da obratim pažnju, hvala ti:)

      Избриши
  9. Divno! Imam wine with everything i predivan je ruž, volim ga jako!
    Baza za sjenila me razočarala jako :/

    ОдговориИзбриши
  10. I ja sam si naručila 2 ruža iz Avona nakon brojnih pohvala i jedva ih čekam :)

    ОдговориИзбриши
  11. Koja dva? :) Ja se razmišljam još, još nisam poslala narudžbu

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман10. 12. 2013. 11:10:00

    super Daco, mislim da ce ti se baza za sjenu svidjeti. Ja sam potrosila 4 kutijice artdeco baze prije nego sto sam se odlucila da probam ovu avonovu. (mada je sve ti individualno i zavisi od koze kapaka, dosta cura ne odgovara ni artdeco). Jednako dugo sjena ostaje postojana, ali avonova ima prednost sto se, cini mi se, lakse sjena bleda preko nego u slucaju sa artdeco bazom. Avonovi karmini su mi odlicni, samo nikako da se otmem dojmu da su im nekako kvalitetnije svjetlije nijanse od tamnijih. Na pr, teracota je super kvalitetan kramin i presavrsen je, dok je recimo nijansa matte crimson, potpuno suh, tesko se razmazuje, grudva se, i nikako ne moze bez sjaja preko. Ni nalik na onaj nijanse teracota. Ova tvoja dva odlicno izgledaju.
    Puno te pozdravljam, tvoj blog pratim od samog pocetka pisanja, i vec sam te tada nahvalila, i jako mi je drago sto si u medjuvremenu postala jos bolja.
    Merima, Sarajevo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Merima na komplimentu:) Meni je sad Avon i bolja od Artdeco, iako je nisam testirala u svim uslovima. Sigurno je da se sjene bolje blendaju, puno bolje. Sto se karmina tice, meni je ovaj tamniji cak i bolji od svjetlijeg, ali nisam bas mjerodavna jer imam samo ova dva:)

      Избриши
  13. obozavam kad vidim na posljednjoj stranici kremu za ruke za 2-3 km :D uvijek me navuku :D
    ja bila uzela da narucim bazu ovom sad katalogu kad ono nje nema :( 5 puta sam ga prelistala da vidim da mi nije promakla :( to me ipak nije sprijecilo da narucim ruz (nit se sjecam boje nit imena, fino mi izgledao i bila sam tuzna zbog baze) i lak na snizenju :D
    meni je fantastican njihov Passion Dance parfem, kad god ga nosim hvale ga svi, i drugarice i brat i dragi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam sad trazila bazu i ne mogu da nadjem. Pogledacu i taj parfem, jos se nisam odlucila, imam previse parfema na spisku:D

      Избриши
  14. Анониман30. 6. 2014. 19:35:00

    Pozdrav, blog je super i svidja mi se sto pises o stvarima koje su gotovo svima dostupne, ne samo one malo skuplje stvarcice o kojima vecina nas, nazalost, moze samo sanjati. Iz Avona probaj luxe karmine, posebno silky apricot i probaj ultra color linija nijanse frozen rose i country rose. Parfem today i oobavezno probaj incandenssence, tako nekako se pise nisam sigurna, ali zuti parfem, ima sada i lumiere i jos jedan ne sjecam se naziva, uglavnom zuta okrugla bocica. On mi je odmah poslije today. Sve pohvale jos jednom, Amra Jablanica :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaću Luxe ruž, a i ove ultra color, jer su mi ova dva što imam odlična. Parfeme nikako da probam, ali moraću, dobila sam puno preporuka za today:) Hvala na pohvalama:)

      Избриши