3. септембар 2014.

Freeman maske za lice

Iako se ove maske ne mogu kupiti kod nas odlučila sam da napišem recenziju i da vas malo bolje upoznam sa njima, u slučaju da ih vidite negdje i zapnu vam za oko. 
Nekada se Freeman kozmetika mogla kupiti u Banjaluci i sjećam se da sam koristila piling od maline, ali nažalost više ne može. Ove sam maske kupila u Budvi uz još par sitnica, ali nisam pisala New In post pa sam odlučila ovako da vam ih predstavim.

Sve maske sadrže 15ml, i postoji i veliko pakovanje od 150ml, ali na žalost, ja ni jednu nisam mogla naći nigdje u velikom pakovanju, sve su se rasprodale, bio je samo neki piling koji me nije zanimao. 

Svaku od njih sam probala samo po dva puta, jer sam kupila po dva pakovanja. Neko uspije ovo pakovanje da iskoristi dva puta, meni to nije pošlo za rukom, jednostavno količinski su dovoljne za jedno i po nanošenje pa sam odustala i iskoristila svaku kesicu odjednom, a osim toga, ne volim da ostavljam ovakve kesice, koje nisu predviđene za dva korištenja, otvorene.




Maska sa glinom i acai bobicama za čišćenje kože-nju sam probala prvu. Možda vam nisu poznate ove acai bobice (čita se asai), u pitanju je plod palme koja raste u Južnoj Americi i koji podsjeća na borovnice. Ne bih rekla da mi imamo neku drugu riječ za njih. 



Na maski piše da služi kao brzo rješenje za kožu koja gubi sjaj i sadrži mješavinu 8 antioksidanata iz voća koje vidite na slici iznad ( svašta nešto i ponešto što nema ime na srpskom). Glina izvlači nečistoće i čisti pore. Namijenjena je svim tipovima kože.

Maskica je svijetlo plave boje i žao mi je što ni jednu nisam slikala ali koristila sam ih odvojeno i neke potrošila još na moru, jako kremasta i prijatnog blagog mirisa. Savršeno se nanosi i ostaje na licu, i nakon što se osuši opere se toplom vodom. Maska se osušila za nekih 20 minuta, ali nije bilo onog neprijatnog osjećaja prejakog zatezanja, niti je bilo nereda pri ispiranju kao sa npr. Lush Mask of Magnamity:) Lice mi je poslije nje bilo svježe, pore blago skupljene i sve u svemu izgledalo mnogo ljepše-mislim da je malo smirila i crvenilo i ten mi je izgledao svjetlije i odmornije. Nije ništa čudotvorno, ali jako mi se svidjela i žao mi je što ne mogu da kupim veliko pakovanje. 

Evo i liste sastojaka:



Na visokom mjestu nalazi se propilen glikol, ali ja sam guglala i guglala i nisam pronašla ništa vezano za ovaj sastojak što je alarmantno. Služi koliko sam shvatila za vezivanje vlage i hidrataciju, ne shvatam čemu halabuka oko njega, ali ispitaću još. Ima nešto zanimljivo, sve ono za šta sam u životu mislila da mi neće trebati i da ne želim da naučim me na kraju dočeka, pa tako i hemija i ove liste sastojaka i planiram se baciti u ozbiljno istraživanje jer neću da mi neko soli pamet ali neću ni da me plaši bez razloga. Ako vam se da, guglajte.
Sljedeća je maska sa ugljem i crnim šećerom:



Ukratko, obećava apsorpciju masnoća i nečistoća bez isušivanja kože i odstranjivanje mrtvih ćelija. Namijenjena je svim tipovima kože.
Ova je maska potpuno drugačija, u stvari je ovo piling maska. Tekstura je neobična, jako je crna i sadrži krupan šećer, mada kad se nanese na lice ne izgleda skroz crno, već više prljavo:) Mnogo je rjeđa od rugih, i drži se na licu 5-7 minuta (što ja obavezno prekoračim) a zatim se lice ispilinguje i maska se ispere. Nakon korištenja mi je koža bila crvenkasta oba puta, i malo me je to prepalo, ali bez razloga. Koža mi je bila mekana i glatka i ten osvježen. Nisam primijetila neko specijalno sužavanje pora. Ova maska bi bila idealna ako ne volite da komplikujete i želite u suštini dva proizvoda u jednom.

Evo i sastojaka:



Sljedeća na redu je antistres maska sa mineralima iz Mrtvog mora-moj favorit:) Obećava hidrataciju i čišćenje pora.Namijenjena je svim tipovima kože.
Maska je kremasta, plava skoro kao pakovanje i super se razmazuje. Nakon korištenja mi je lice bilo svježe, glatko, pore sužene i ten nekako pročišćen. Baš sam bila za klasu ljepša:) Jako mi se svidjela ova maska, i kao što sam gore već spomenula, ne čini čuda ali čudo ni ne očekujem.



Sastojci:


I na kraju maska sa glinom, mentom i limunom-ova ima nešto ozbiljnija obećanja-rješava zapaljenja izazvana aknama, upija masnoće, smanjuje sjaj i sužava pore. Namjenjena je masnoj i koži sklonoj aknama.
Očekivala sam da je žute boje, ali nije, jako podsjeća na acai i svijetlo je zelena. Čini mi se da je najjača od ove 4, jako mi je suzila pore i lice mi je super izgledalo. Za akne i zapaljenja ne znam jer sam imala jednu bubuljicu u to vrijeme i njoj nije ništa pomogla. Meni je ovo nekako tipična jaka maska sa glinom i mislim da bi mogla i isušivati kožu ako se redovno koristi, ne znam da li bih kupila baš veliko pakovanje.



Lista sastojaka:


Sve u svemu, žao mi je što ove maske nisu dostupne kod nas, jer su jako povoljne (pakovanje je ispod euro, a veliko je oko 4, čini mi se da sam pitala ili pročitala negdje) i kratkoročno pomažu. Sviđa mi se i što Freeman ne testira svoje proizvode na životinjama i voljela bih ako ima neko stručan da nam malo bolje protumači ove sastojke.
Jeste li probale ove maske?

14 коментара:

  1. Baš mi je zanimljivo bilo da pročitam za Freeman maske sve na jednom mestu :) Mislila sam da naručim neku i verovatno će to biti kesice za početak, a svakako među njima anti-stres i ova sa pilingom.

    ОдговориИзбриши
  2. Nijednu od ovih maski nisam probala, jedino sam od njihovih koristila enzimatsku s ananasom i ta mi je bila jako dobra.
    ovu antistres bih mogla probati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čitala sam recenzije te sa ananasom, ali nije je bilo. Pročitala sam i da su promijenili formulu. Ova antistres je stvarno dobra:)

      Избриши
  3. Maska s acai bobicama me spalila, tako da sam ovab brend zauvijek prekrižila! :D

    ОдговориИзбриши
  4. Antistres maska djeluje interesantno. :) Nisam nikada koristila Freeman maske.

    ОдговориИзбриши
  5. Obavezno probaj ako budeš u prilici, i meni je ona najbolja, a i jeftine su:)

    ОдговориИзбриши
  6. Одговори
    1. I meni se sve sviđaju i baš mi je žao što nisam našla ni jednu u velikom pakovanju jer ih kod nas nema :)

      Избриши
  7. Baš sam danas kupila ovu masku sa mineralima mrtvog mora. Čula sam samo pozitivne komentare na Freeman kozmetiku, pa ću se sada i sama uvjeriti :D . Uglavom, ova recenzija mi je sada dobro došla. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман27. 3. 2015. 12:55:00

    Gdje je u Banjaluci bilo za kupiti Freeman maski? Pozdrav

    ОдговориИзбриши