6. јун 2013.

Flormar Mono i Matte sjene za oči

Danas ću vam predstaviti svoje Flormar sjene za oči. U početku sam imala predrasudu prema ovim sjenama, pretpostavljam kao i većina vas, prvenstveno zbog cijene od smiješne 4KM ovdje u Banjaluci. O kako samo nisam bila u pravu:) Poenta priče ovdje dolazi na samom početku-cijena ne određuje uvijek i kvalitet:). Dodala bih i to da su sjene teške po 5 grama i da ih je jako teško potrošiti, iako im je rok trajanja nakon otvaranja 24 mjeseca.

Flormar šminka se kod nas može kupiti na par mjesta i još uvijek je jeftina, što nije slučaj više u Srbiji, kako sam čula. Ja trenutno imam 5 sjena i sve su u bež, tamno bež i čokoladnim nijansama. Uskoro planiram da svoju mini kolekciju obogatim pa vas pozivam da mi predložite svoje omiljene, naročito me zanimaju ljubičaste i šljivaste nijanse jer imam zelene oči koje variraju od svijetlih do maslinastih zavisno od vremena.

Evo slika mojih ljepotica na okupu:




M06, M07, 010, 14, 019


Na slici iznad su prve dvije sjene iz Matte Mono Eye Shadow kolekcije, dok su sljedeće tri iz kolekcije Mono Eye Shadow. Kao što vidite mono sjena 14 je u crnom pakovanju za razliku od ostalih. Razlog je to što su ranije sve sjene bile u bijelom pakovanju, pa su sada promijenili ambalažu i jedina u novoj crnoj ambalaži koju sam uspjela da ulovim je upravo ta slavna 14. Ranije su i brojevi mono sjena počinjali sa nulom, a sada koliko sam vidjela to više nije slučaj. Brojevi mat sjenkica počinju sa slovom M.

Prva, i ujedno moja možda i omiljena sjena koju jako često koristim je M06. 

Sjena je kao što vidite svijetlo bež, i ja je koristim u kombinaciji sa raznim sjenama, što Flormar, što drugih proizvođača. Savršeno mi se slaže i blenda sa 010 iako 010 uopšte nije mat. Primijetila sam takođe da se sa M07 ne blenda toliko dobro, mada se malo potrudim pa i to uspije.
Evo je i M07:
M07 je predivna čokoladno smeđa, koju kombinujem sa svijetlijim sjenama kada hoću čokoladni smokey eye. Ponekad je nanosim i samostalno, s tim da je stavim i na donji kapak uz trepavice, jako mi se sviđa na taj način.

Sljedeća je sjena 010 iz kolekcije Mono Eye Shadow. Ove sjene nisu mat, imaju neki sjaj, šimer, i ovo je sjena koja često kombinujem sa M06. 

Ova je sjena izuzetno dobro pigmentovana, fantastično se nanosi, i sve u svemu imam samo riječi hvale. Po meni je pigmentovanija od M07 i savršeno se kombinuje i blenda sa svim sjenama, a naročito sa flormar mat sjenama.

Slavnu 014 sam kupila prvu. To je prljavo bež sjena sa nekim zlatkastim odsjajem, nosim je često samostalno, ali naravno i ona se da kombinovati. 

Kombinovala sam je sa M07 i sa 010, ali i sa ljubičastim sjenama iz Artdeco kolekcije, ali to sad i nije tema:) Sve u svemu jedna odlična sjena koja se dobro blenda.

Na kraju tu je i 019:

Priznajem nisam se previše igrala s njom:) Nosila sam je uglavnom po danu, često sam i stavljala ajlajner i malo maskare i to je bilo to. Nijansa je neobičnija nego što se čini, na meni vuče na prljavo roze. Ova sjena spada u Mono kolekciju a ne u Matte, iako je potpuno mat. Zašto je tako, nije mi najjasnije.

Evo i swatch bez baze:
Odozgo na dole 019, 010, 14, M06, M07


Sa bazom:
Odozgo na dole 019, 010, 14, M06, M07
Kao bazu sam koristila Artdeco bazu za kapke, to je jedina koju sam probala i meni je savršena. Sjene mi stoje cijeli dan, ne sakupljaju se u pregibu, ne blijede i ne razmazuju se. Testirano u svim mogućim uslovima:)
To je to. Nadam se da ću uskoro proširiti (čitaj: udvostručiti) kolekciju Flormar sjena, a vi mi pišite koje vi volite jednako kao ja ove:)
Kiss

7 коментара:

  1. Supeer tekst. A gdje kupuješ ove sjene?

    ОдговориИзбриши
  2. Eh, da ne zaboravim. Probala sam nove Colorama sjene, navodno su nekidan stigle u BL. Probala sam srebrnu, ne znam broj tačno, uglavnom cijeli dan izgleda kao da sam je tek stavila. Inače imam jako spuštene kapke, i sve sjene mi se "skupljaju" i "gužvaju", ali evo ova je baš otriće.

    ОдговориИзбриши
  3. Kupujem ih u Tempu, ima Flormar stand. Ima ih i po malim pafimerijama na Trznici. Probacu Colorama sjenkice:)

    ОдговориИзбриши
  4. super su Flormar sjenila, odlična. Nemam M07, nabavljam je prvom prilikom :)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман12. 7. 2013. 10:02:00

    Daco, nedavno sam "otkrila" tvoj blog, i mogu da ti kazem da imas jos jednu vjernu citateljicu.
    Izgledas vrlo ljupko, zracis pozitivnom energijom i nekako si neodoljiva kombinacija lijepe, mlade zene i razigrane, dobrocudne djevojcice. Svidja mi se tvoja kreativnost u kombinacji sa mnogo ljubavi prema modi i kozmetici koja je sasvim ocita.
    Nadam se da sam ti bar malo popravila dan, onako kako ti meni popravljas svakim svojim novim postom.
    Imas mahanje iz kisnog Sarajeva
    Merima

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na predivnom komplimentu:) Ja se i osjecam nekad kao zena nekad kao djevojcica:))) Masem i ja tebi i mom rodnom Sarajevu:))

      Избриши