18. октобар 2014.

Trajni lak 2-Postupak nanošenja

Mnogo vas me pita za postupak nanošenja trajnog laka pa sam se odlučila napisati još jedan post na ovu temu. Prvi post možete pročitati OVDJE

Na prvoj slici možete vidjeti kako je moj trajni lak izgledao nakon više od 3 sedmice nošenja. Nema apsolutno nikakvih oštećenja, ali je izrast ogroman i nije lijepo, svjesna sam, ali sam vam pokazala ovu sliku da biste imale predstavu kako trajni lak izgleda nakon skoro mjesec dana nošenja. Inače ja nimalo ne pazim na lak, zato ga i stavljam da ne bih razmišljala o noktima jer i onako imam previše obaveza. Kad smo kod obaveza, primijetile ste da rjeđe objavljujem postove a razlog za to je što sam na probi za novi posao, a uporedo radim i stari i to će da potraje neko vrijeme i nemam vremena ni za šta. Nadam se da će sve doći na svoje pa ću se popraviti:)

Ovdje imam ProGel trajni lak u nijansi Flaming Poker koja mi je prelijepa:) Anja Ivetić iz salona Secret kaže da je ova nijansa najtraženija. Ovo ne pišem kao reklamu jer do sad ste nadam se shvatile da ne volim reklamiranje, ali napraviću izuzetak jer Anja je pravi majstor i zbog nje sam prestala da idem u slaon u koji sam išla godinama, ne zato što ne valjaju, baš naprotiv, već mi Anja savršeno odgovara. Za vas iz Banjaluke, salon Secret je prava mala slatka tajna i nalazi se u drugoj Malbašićevoj zgradi, u atrijumu sa unutrašnje strane, Ulica Svetozara Markovića 5A, 051 961 732, 065 819 362:)



Ja sam se odlučila da prethodni trajni lak skidam turpijanjem jer su moji nokti prirodno čvrsti i otporni i ovaj sistem mi odgovara. Ako ste spretne to možete da uradite i same. Ja neću ulaziti u detalje jer za to nisam stručna i ovo nije postupak o tome. Postoji i druga opcija: iskidate vatu na komade veličine nokatne ploče, natopite specijalnim skidačem trajnog laka i umotate u foliju i držite 10-ak minuta i trajni lak će spasti, nekad i u komadu. Na ovaj način, korištenjem običnog acetona možete skinuti i "tvrdokorne" šljokice (provjereno spadaju čak i Golden Rose Jolly Jewels) :). Na vama je za šta ćete se odlučiti:) Nakon toga slijedi sređivanje zanoktica i slično, te matiranje nokta.


Nakon što se lak skine, nanosi se Clean Off Solution, to jeste sredstvo za čišćenje i odmašćivanje nokta, koje se nanosi i nakon zadnjeg sloja. Takvo sredstvo možete pronaći u specijalizovanim prodavnicama gdje i trajni lak, isto važi i za skidač trajnog laka.



Ovo su tri faze koje se koriste u postupku nanošenja trajnog laka:
1. Base coat ili bazni sloj 
2. Gel polish ili trajni lak
3.Top coat ili završni sloj
Kao što vidite na svakoj bočici piše LED/UV, što znači da može da se suši i pod UV i pod LED lampom, Anja koristi LED jer suše brže.
Nijansa za koju sam se ovaj put odlučila je Magic Spell-crna sa višebojnim šljokicama u kojima dominiraju crvene.


Prvo se nanosi bazni sloj, tanko i u jednom sloju i suši se pod LED lampom 60 sekundi.


 Zatim se nanosi prvi sloj laka i suši se 60 sekundi. Palčevi se mogu dodatno sušiti ako za tim ima potrebe (stave se samo palčevi obje ruke u lampu). Meni Anja obavezno nanese i drugi sloj, ponekad kod nekih lakova i tri, ali uglavnom su to dva i i taj sljedeći sloj se suši 60 sekundi.

Nakon toga se nanosi završni sloj, jednom i tanko, i takođe se suši 60 sekundi. Nakon njega se nokat još jednom čisti i odmašćuje Clean Off solutionom (rastvorom koji sam spomenula) i to je to:) Rezultat vidite na sljedećoj slici:)


Po meni jedina mana trajnog laka je to što ćete danima imati isti lak na noktima, ali meni to ne smeta. Imala sam faze kad sam ga skidala i stavljala gel ili obične lakove, ali meni se ovo više sviđa jer izgleda kao običan lak, nema onih nekih slojeva kao kod gela na primjer. 
Imate li još nekih pitanja?
:*

13 коментара:

  1. Nijansa je divna :D još nisam probala trajni lak, no mislim da i ne bi jer ne bi imala živaca isti lak držati tako dugo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Definitivno onda nije za tebe, ali meni to ne smeta:) Možeš ga eventualno probati za neki odmor ili tako nešto kad nemaš vremena sređivati nokte

      Избриши
  2. Jao nijansa je kao kod mog voljenog CG Lubu Heelsa :D ne bih baš bila za trajni lak, mada ponekad bi mi dobro došao kada nemam vremena za lakiranje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znaš kad sam zapamtila da voliš taj lak, po nazivu:) Super je jer ja nikad nemam vremena za nokte, tj.rijetko kad i to bi mi bila patnja i dodatna obaveza:)

      Избриши
  3. Prelepa je nijansa! Ja obicno pre mora ili nekog drugog putovanja stavim trajni lak da ne moram da se mucim sa lakiranjem. U salonu u koji ja idem rade sa CND lakovima i takodje su dobri. Stoji mi po dve nedelje a onda ga obicno sama skinem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Radila sam i sa CND, kvalitet je jednak ovima. Super su i OPI trajni, a i China Glaze Gelaze koji sam radila u CG:)

      Избриши
  4. Vau vauu, Nijansa je preeedobra, baš za ove hladnije dane :)

    ОдговориИзбриши
  5. Odlicno uradjen trajni lak. Defintiivno cu otici u taj salon, nisma ni znala da ima tamo :)

    ОдговориИзбриши
  6. Divni su ti nokti.U potrazi sam za trajnim lakovima i opremom koja ide uz to kako bih sama radila kod kuce.Koliko sam shvatila nema potrebe za turpijanjem nokta?Gdje se mogu kupiti trajni lakovi?Uz to ide bazni lak,nadlak i uv lampa?Da li je bolje kupiti preko e bay-a ili?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nokte ne radim sama, ali pokušaću da ti odgovorim:) Lak se može skidati turpijanjem, ali može i potapanjem u specijalni aceton za tu vrstu laka. Prvo se nanosi bazni lak, pa trajni, i na kraju nadlak. UV lampe i lakovi se mogu kupiti u specijalizovanim prodavnicama, zavisi iz kog si grada. Trajnih lakova ima sad u novoj Dea cosmetics NYX prodavnici u BL.Što se tiče eBaya, nemam iskustva i ne znam koliko su i da li su jeftinije kvalitetne lampe :)

      Избриши