17. јун 2013.

New In #1 i mini recenzija

Evo i mog prvog New In posta:) Kupovala sam ovih dana svašta nešto, tipa losione za sunčanje i slično, ali ne znam koliko vas zanimaju te uobičajene stvari, pa sam odlučila da uključim sljedeće stvarčice:



Na slici se nalaze Flormar pretty compact Blush-On rumenilo u nijansi p115, Artdeco Baked Eyeshadow ljubičasta sjena broj 37 iz LE Tribal Sunset kolekcije, Flormar Mono Eyeshadow 008, Essence Fantasia Metallic Liner broj 02 Elves Like Lilac i Essence Oz the Great and Powerful eyeshadow sjena u nijansi 01 goodness. 

Jako mi je simpatičan naziv ove olovke, prva su mi asocijacija OPI lakovi, a ni Essence ne zaostaje u zadnje vrijeme:)

Prvo ide samo jedna sličica Flormar rumenila p115 o kome vjerovatno sve znate, i zato neću dužiti. Nanosim  češće ovu narandžastu polovinu, ili ih miksam ako nanosim kabuki četkom (Da, nekad nanosim rumenilo kabuki četkom, ja mislim da svaka četka ima više funkcija i da treba eksperimentisati. Nisam profesionalni šminker pa mi je svašta dozvoljeno). Ovu drugu nijansu ne koristim samostalno jer mi je blatnjava i previše šljokičasta da bih je koristila kao bronzer, ne znam je li joj neko našao samostalnu namjenu, ja nisam. 


Sve u svemu, rumenilom sam jako zadovoljna, nijansa na meni vuče na toplu koraljnu.
Sljedeće što sam kupila je Flormar Mono Eye Shadow broj 008. Prvi utisak mi je skroz ok, ali mi ipak nedostaje neka svijetla lavnada ili lilac nijansa da je kombinujem sa ovom sjenom. Postojanost standardno dobra za Flormar, o tome sam već pisala.


Sad je na redu jedna sjena savršene boje koju još nisam probala na očima, ali sam oduševljena bojom i teksturom pod prstima i jedva čekam da je ukombinujem, a to ću i slikati najvjerovatnije. Savršena boja, mene podsjeća na more ujutro (ovo je kao neki poetski opis) :)


Pred kraj ide kombinacija koja me oduševila, i zato ove dvije stvarčice i predstavljam zajedno. Jako su mi se svidjele ove Artdeco sjene i razmišljala sam koju boju da izaberem (u ponudi su 4), a pošto mi se nosi ljubičasta u zadnje vrijeme, izabrala sam ovu predivnu ljubičastu sa tragovima roze. Sjena je savršena, za pečenu sjenu se savršeno nanosi najobičnijom četkicom za kapak. Bez baze je providnjikava i šimerasta, a sa bazom je jednostavno savršena ljubičasta sa sitnim šimerom. Ja inače mnogo više volim šimer i sjaj nego mat sjene, naravno u skladu sa prilikom, ali draže su mi ove prve:)


Ova Essence olovka je jako mekana i super pigmentovana.
Evo i same sjene:


Swatch sam uradila sa svim sjenama i sa bazom, jer ću ih ja nositi samo sa bazom jer je sve toplije, a moji kapci se ljeti maste.

Evo i jedne slike kako izgleda Artdeco sjena u kombinaciji sa Essence olovkom. Maskaru sam koristila Maybelline Rocket Volume, ali mogla sam i manje da stavim:)Obrvice su rijetke, ali njih zanemarite, nema im spasa, osim tetoviranja a to mi se baš ne sviđa bez obzira na metodu. Ovako ih popunjavam olovkom ili sjenom i bude ok.

I za kraj nešto novo što mi je tata donio sa puta, jer se kod nas u Bosni ne može kupiti. Jedva čekam da probam:) - Bioderma Sensibio H2O micelarna. Ovo je verzija za osjetljivu kožu a ne za masnu, odlučila sam se za ovu jer je moja koža mješovita i vrlo osjetljiva. 



Nadam se da vam se sviđa:) Ako ima neka od vas da mi preporuči neku svijetlu lavanda ljubičastu sjenu koja je dobro pigmentovana, jako bi me obradovala:)
Kiss

4 коментара:

  1. Tako i ja idem u Hrvatsku po Biodermu ili posaljem nekoga da mi donese :D to i la roche posay :))

    http://noisettecorner.blogspot.com/2013/05/deborah-sjenila-03-violet-everywhere.html

    Ubraja li se ovo u sjene koje trazis? :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja jos nisam probala LRP bas zato sto se ne sjetim kad sam u HR. Probacu tu Deborah pa javim:)

    ОдговориИзбриши
  3. divni noviteti, a posebno ovo art Deco sjenilo <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, probaj obavezno, baš je pigmentovano i super se nanosi s obzirom da je pečeno:)

      Избриши