19. јул 2013.

Ecotools set četkica za oči

Danas ću vam predstaviti ove Ecotools četkice:) Uvijek sam u potrazi za četkicama, jer je kod nas u Banjaluci izbor jako sužen, pa sam ove naručila sa sajta iHerb. Platila sam ih nešto malo više od 7$ + 4$ poštarine, i stigle su mi za tačno 15 dana. Set se zvanično zove 6 Piece Essential Eye Set, ali tu ima jedna caka jer četkica je u stvari pet, a torbica se računa kao 6. dio seta. Ovako izgledaju na okupu,  ovo na čemu stoje je torbica u kojoj dolaze:



Ecotools četkice se prave od sintetičkih materijala (taklon, ne znam šta je to i nisam uspjela da nađem), a drška se pravi od bambusa. Veoma su čvrste i meni se ni jedna nije odlijepila što mi se sa nekim četkama dešavalo, niti su i jednoj ispadale dlačice pri pranju.

Na dršci svake četkice piše za šta je namijenjena iako sam nekima našla drugu namjenu.

Ovo na slici je najveća četkica u setu-Large Eye. To je četkica za nanošenje sjene na cijeli kapak i u tu svrhu mi i suži, ali uglavnom u slučaju kada stavljam samo jednu sjenu na cijeli kapak za neki dnevni look, jer je jako mekana i velika i zaista ne može ni djelimično da posluži za nešto drugo. Prevelika je za nanošenje sjene samo na sredinu kapka:


Ja češće za nanošenje sjene koristim manju četkicu-Petite Eye Shading:




Vidite i same koliko je ova četkica manja od prethodne. Savršena je za nanošenje sjene u ugao oka i na sredinu kapka, čak i za precizno nanošenje tamnijih nijansi u vanjski ugao oka prije blendanja. Bilo bi idealno da je malo veća ali i ovako sam prezadovoljna. Izrazito je mekana, i kupi dovoljnu količinu sjene te je raspoređuje po kapku. 

Za nanošenje sjene u pregib kapka, koristim četkicu koja je tome i namijenjena: Angled Crease.


Ova četkica je malo manja od Large Eye četkice ali je zakošena i služi za nanošenje sjene iz vanjskog ugla prema unutrašnjosti pregiba kapka. Malo je veća nego što mi se sviđa ali je jako dobra za pečene i sedefaste sjene, dok mi za mat ne odgovara jer previše izblenda sjenu. Može da se koristi i za povlačenje sjene iz vanjskog ugla oka prema sredini. Ja nisam fascinirana, ali sve u svemu je ok.

Sljedeća je četkica pod nazivom Highlighting:


Ova se četkica prema sredini širi, a pri vrhu sužava i ovom sam oduševljena. Fenomenalna je za nanošenje svijetlijih sjena ispod obrve, ali je ja koristim i za blending i u tu svrhu funkcioniše sjajno. Mekana je taman koliko treba i nema oštar vrh i savršeno blenda sve vrste sjena.

Posljednja je Smudge četkica namijenjenja razmazivanju jakih linija:


Kao što vidite ova je najmanja, ima blago zašiljen i malo oštriji vrh. Odlična je za razmazivanje npr.olovke kada radite smoky eyes ili kada hoćete samo da ublažite liniju, ali je ja koristim i za nanošenje sjene na donji kapak i za to je fantastična.

Ovdje sam pokušala da vam uslikam te nazive na poleđini četkica, ali ne znam koliko sam u tome uspjela jer su slova jako svijetla:



Ja sam ovim četkicama u suštini zadovoljna, ali nisam ih ni probala mnogo (Imam još Essence, Catrice i Loreal za ajlajner). Kakva su vaša iskustva, gdje nabavljate četkice i koje su vam omiljene?

Kiss

7 коментара:

  1. Imam ovaj set i potpuno zadovoljava moje potrebe, super je :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mogla bi ti da nam napišeš neki post o tvojim četkicama, ne sjećam se da si pisala:)

      Избриши
    2. Mogla bih, no imam problema s fotkanjem, moram nabaviti bolji aparat :))

      Избриши
  2. Samo da ti se javim da pratim blog :) Sto se cetkica tice, zainteresovala si me, svakako mi trebaju :)
    I ako nisi vec vidjela, nedavno je napravljena fb grupa za beauty blogere :) https://www.facebook.com/BeautyMahala?hc_location=stream

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Četkice su za tu cijenu stvarno odlične:) Vidjela sam tu grupu, moraću malo detaljnije da pogledam:)

      Избриши
  3. Deluje super. I ja moram da kupim neke četkice za senke.. Odlažem to jako dugo. Možda probam i ove, ako ih pronađem.

    Pozivam te da posetiš moj blog o nezi kose http://zdravakosa.blogspot.com/

    Pratim te

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ove su stvarno super za nekog ko se ne šminka profesionalno.. Pratim i ja tebe na Bloglovinu odavno, zainteresovala si me za Stil šampon Double Bubble:)

      Избриши