14. август 2013.

Loreal micelarna

Danas ću vam pisati o novoj micelarnoj otopini na našem tržištu. Puni naziv ove micelarne otopine (ili vodice) je Skin perfection 3 in 1 Purifying Micellar solution:)


 

Prije ove, probala sam samo dvije micelarne-Avene i Bioderma. Avene sam kupovala par puta, a Biodermu samo jednom jer se ne može kupiti u Bosni. Moja očekivanja od ovakvog proizvoda su jasna-želim i očekujem da perfektno skine šminku, da ne zateže i iritira kožu i oči i da nije komedogen. Odmah da vam kažem, sve ispunjava:) (Uopšte ne znam da vas držim u neizvjesnosti i na kraju otkrijem svoje utiske) ;)


Ja sam je kupila u DM-u, a vjerujem da je ima na još nekim mjestima, i platila sam je negdje između 10 i 11 KM, govorila sam već o tome da loše pamtim tačne cijene.

Na samoj micelarnoj piše kako otapa šminku, otčepljuje pore i uklanja nečistoće, te kako tonira i umiruje kožu. Odmah da se složim sa ovim otapanjem-šminka se u potpunosti skine bez razmazivanja i crnih kolutova oko očiju. Ja natopim tufer i držim ga na oku par sekundi i onda lagano protrljam što znači da nema agresivnog trljanja kao ranije sa mlijekom za skidanje šminke (nikad mi se to nije sviđalo) i sličnim proizvodima. Šminka se potpuno skine, trepavice ne otpadaju i nimalo ne nadražuje oči. Ne koristim vodootpornu maskaru pa tu ne znam kako djeluje. Meni je za svako oko potreban po jedan tufer, možda bi prošlo i sa jednim za oba oka ali jako se uprlja i to mi se ne sviđa, pa zato koristim dva za oči i još jedan za lice. Kako je super osjećaj kad se puder i rumenilo skidaju micelarnom, tačno vidite da se sve skinulo i kasnije kad prođem drugom stranom tufera još jednom preko lica, tufer ostane potpuno čist. Kao i lice:)
Ja ne osjećam zatezanje ni bilo kakvu iritaciju kože, na licu ne ostaje nikakav "film" kao što je bio slučaj sa Avene micelarnom poslije koje sam se obavezno umivala, niti mi na usnama ostaje gorkast okus kao što je bio slučaj sa Bioderma micelarnom. Ova micelarna nema ni okus ni miris. To su mi inače bile jedine zamjerke na te druge micelarne osim cijene, dok sa ovom apsolutno nemam zamjerki.

Evo i druge strane pakovanja:



Ovdje možete vidjeti listu sastojaka, u koje se ja ne razumijem osim naravno vode. Zato sam ih provjerila na sajtu cos.dna gdje  je hexylene glycol označen brojem 2 (brojevi idu od 0-5) po pitanju komedogenosti, ali meni ne izaziva apsolutno nikakve akne ni mitisere niti išta slično, a jako mi je osjetljivo lice na komedogene sastojke. Takođe možete da vidite ovaj mali valjak koji ako neka od vas nije znala označava rok trajanja proizvoda nakon otvaranja, i on je 6 mjeseci, što meni nije bitno jer je trošim već 20 dana i na pola sam:) Nikad mi nije bilo jasno kako neke blogerke i djevojke na forumima tvrde da ima npr. gel za tuširanje traje dva mjeseca, micelarna godinu itd. Ja sve preparativne proizvode jako brzo trošim, meni ništa ne traje preko dva mjeseca, možda maska za kosu ili krema.

Toplo vam peroručujem ovu micelarnu jer je osim svega navedenog i duplo jeftinija od većine, dostupna je kod nas i fantastično skida šminku bez negativnih posljedica na kožu.

Evo jedna sličica da vidite trenutno stanje, ali nema veze, rado ću je kupiti opet:


Voljela bih da mi napišete koje ste sve micelarne vi koristile i kakvi su vaši utisci :)





20 коментара:

  1. Probaću ja ovo nek' si rekla :D a idem i u HR pa ću nabaviti Biodermu pa sve kolektivno recenzirati :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E to je najpametnije:) Mada meni je bolja ova, ali ne mora da znači da je svakome. ;)

      Избриши
  2. Svakako kupujem prvom prilikom, toliko pozitivnih recenzija, ne može ni meni biti loše :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znači sve su recenzije pozitivne? Sad ću malo da čitam jer sam samo malo prije nego što sam je kupila, ma ja sam prezadovoljna, baš sam se nadala da će biti dobra, jer je ima kupiti kod nas
      i baš je jeftina:)

      Избриши
  3. Анониман15. 8. 2013. 09:18:00

    bas mi je ovo trebalo....ja koristim nesto (nivea) i nisma zadovoljna

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ne znam da Nivea ima micelarnu, mora da koristiš neko sredstvo za skidanje šminke sa očiju, znaju i ona biti ok, ali ovo je univerzalno i bolje:)

      Избриши
  4. Obavezno cu da probam. Uglavno sam koristila vlazne maramice za skidanje sminke, i to nikada nije radilo svoj posao kako treba. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam ponekad koristila maramice, jer mi je to brzo, ali ne skidaju ni jedne šminku u potpunosti i suše se čim su otvorene par dana, to sam uvijek mrzila. ;)

      Избриши
  5. Svidja mi se. Pri kraju mi je moje sredstvo, tako da posle definitivno nabavljam. A usput i dokaz da jeftinije ipak moze lepo raditi posao. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja uvijek sumnjam kad je nešto jeftino, ali ovdje važi da je bolje:) Meni ionako kao što sam napisala micelarna traje mjesec dana, ne daju mi se neke pare za nju, jer kad mi nestane micelarne nestane mi svega, to tako kod mene ide:) Koju sad koristiš? :)

      Избриши
  6. Svakako cu je probati! Od micelarnih sam probala Eveline i Biodermu - obe su mi bile dobre. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moraću da potražim Eveline možda i ima kod nas, mada nisam je vidjela:) Koja ti je bolja Eveline ili Bioderma?

      Избриши
  7. Ja sam od micelarnih dosad koristila samo Biodermine. Prvo onu od pola litra sebium, a sad koristim onu od litar sto mi je bas isplativo. Platila sam oko 30KM za litar. Ima da traje...... :)
    A moguce da moze nekima ova od litar da traje godinu dana, sve zavisi koliko neko nanosi sminku i koliko je cesto uklanja micelarnom. Meni je pola litra trajalo oko 4 mjeseca.
    A za gel za tusiranje ne razumijem, tu ne opravdavam ovu "zavisi koliko se ko kupa" :D

    ОдговориИзбриши
  8. Ma ova je od 200ml, mogla bi se eventualno razvući na 2 mjeseca, ja samo njom skidam šminku, a nekad se šminkam dva put dnevno:) To dođe onda nekako kao tvoja Bioderma

    ОдговориИзбриши
  9. Moram probati, do sada sam bila vjerna Avenu:)

    ОдговориИзбриши
  10. Jako puno cura hvali ovu micelarnu no mene nekako ne privlači. :D Koristila sam Bioderminu Sensibio i bila mi je stvarno odlična. No, otkad koristim uljnu emulziju za skidanje šminke stvarno mi nijedan drugi skidač ne treba. Ne brinem o isušivanju, niti hoce li sav makeup biti uklonjen jer skida sve u doslovce minuti, a daleko je isplativija! :D

    ОдговориИзбриши
  11. Koju koristis, i kako skidas puder ako ga stavljas?:)

    ОдговориИзбриши