1. август 2013.

Manhattan Soft Mat Loose Powder-recenzija

Evo na početku odmah jedna sličica, mada mislim da većina vas zna kako ovaj puder izgleda:)


Razmišljala sam kako da nazovem ovaj post, s obzirom da radim recenziju jednog proizvoda, i kako god okrenem sve je na engleskom. Na stranu to što sam ja profesorica engleskog jezika, ali ipak strašno me nerviraju sve češći naslovi na engleskom, a specijalno sam alergična na ubacivanje engleskih riječi tamo gdje im nije mjesto i gdje postoje naše riječi, kao npr. on ima super personality, pa smo uživali zajedno na eventu...hahaha, znate o čemu pričam:) Zato sam ubacila ovo recenzija, da ne bude review, da mi se neko ne uplaši pa pobjegne na početku:)

Elem, da se vratim na puder. Ovo u naslovu mu je zvanični naziv, a za one kojima engleski ne ide, u pitanju je puder u prahu koji služi za matiranje kože. Namijenjen je svim tipovima kože, a posebno mješovitoj i masnoj. Manhattan kozmetika je nama u Bosni dobro poznata, u pitanju je njemačka kozmetička kuća sa nižim cijenama, a dobrim kvalitetom, ponekad i odličnim. Jedna takva odlična stvar je i ovaj puder. Uvijek sam u potrazi za puderima i od ovog ne postoji ništa bolje za tu cijenu, a da sam ja to uspjela pronaći. 

Puder dolazi u samo dvije nijanse 1 Natural i 2 Beige. Moja je ova tamnija nijansa broj 2, iako mi se čini da uopšte nema neke velike razlike među njima.



Evo i liste sastojaka koje sam prethodno provjerila na sajtu cosdna što skoro uvijek i radim. Tamo možete da provjerite i konkretne proizvode i pojedinačne sastojke, a ocjene su od 0 do 5, i provjerava se funkcija određenog sastojka, UV zaštita ako je pruža, izaziva li akne, iritacije i koliko je siguran. Skoro uvijek se ispostavi da ako nešto ima ocjenu 3 ili više pod stavkom akne, meni ih izazove i to one najgore potkožne. E ovaj puder je tu čist kao suza, jer su svi sastojci u redu što se komedogenosti tiče, e sad o ovim parabenim bi se dalo raspravljati iz drugih razloga, ali meni ne smetaju.



Kao što vidite, puder ima 20 grama, što je prilično puno, i meni traje preko 6 mjeseci čini mi se. Cijena je ja mislim negdje oko 15 KM možda i manje, ne držite me za riječ, cijene pamtim samo kad su visoke:)

Što se karakteristika ovog pudera tiče, u pitanju je prah koji je fino mljeven, ne super fino, ali zadovoljavajuće, i koji se lijepo stapa sa mojom mješovitom kožom i ne izgleda kao brašno. Još jedna jako bitna stvar je to se ne uvlači u pore, što mi se znalo desiti sa puderima ovog tipa, i ne naglašava ih dodatno. Poenta pudera je osim matiranja upravo to sakrivanje pora, a masa pudera ih dodatno naglasi. Mene matira neka 3 sata, ali to je individualno jer moja koža je ljeti jako jako masna u T zoni, i ja sam se navikla na to da popravljam ten tokom dana. Nekome će možda da drži i duže, ali ja takav puder još nisam našla:(

Jako je prirodan na koži, naročito kad se nanese četkom za puder ili kabuki četkom. Uz puder dolazi i spužvica koja je meni tako nekako ženstvena i slatka ali nije baš upotrebljiva za nanošenje, eventualno za popravku.


Na ovoj slici vidite i unutrašnjost pakovanja i ove rupice, na koje se mnoge žale, a meni su taman, samo malu kucnem sa strane i kroz njih izađe dovoljno pudera za jedno nanošenje. 

Evo kako izgleda sam prah, i kako puder izgleda na ruci kad se obilno nanese i malo utrlja, kao što vidite boja je neka neutralna i svjetlija od mog tena, ali na licu je ta boja neprimijetna iako puder nije transparentan i daje neko blago prekrivanje kad se sam nanese.




Nadam se kako sam vam malo približila ovaj puder, meni je fantastičan za tu cijenu, naravno da postoje bolji, ali su jedno 8 puta skuplji:)
Koji su vaši omiljeni puderi za matiranje?

10 коментара:

  1. hhahaha dijelim hejt za ubacivanje riječi na engleskom tamo gdje im nije mjesto :D kad sam se vratila iz amsterdama pričala sam pola-pola jer sam mjesec dana non stop komunicirala sa ljudima na engleskom, a nekad se uhvatim kako sa momkom pričam na engleskom. čudno, šta ću xD
    što se ovog pudera tiče, nisam probala mada ga dosta cura hvali ali inače nemam problema sa mašćenjem kože, i rijetko izgledam kao da sam se umivala janjetinom :p

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma dobro i ja kad pricam na poslu engleski znam se izgubiti, ali ovo je nesto drugo:) Blago tebi za lice, nemas pojma kakva je to muka:)

      Избриши
  2. Odlican je puder, i vec dugo ga koristim. Imala sam i br. 1 i ja vidim razliku, on mi je dosta svjetliji, i ne odgovara mi cak ni zimi, bas me uvampiri. Voljela bih da je malo svilenkastiji, ali dobro, za tu cijenu je i vise nego odlican. Kako ne volim pudere u kamenu, ovaj mi je super. Iako nisam masne koze, i nemam problema sa tim, ipak volim da malo setujem sminku, pa mi je fin preko BB kreme i sasvim je neprimjetan, dok one u kamenu itekako primjetim.

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam ovaj puder !!!!

    Pitam se, zašto sam ga prestala kupovati??!

    Super recenzija !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato što si pretpostavljam vjerna Chanel Poudre Universelle Libre:))))) Ali s obzirom na razliku u cijeni, stvarno mislim da je ovaj odličan:))) Nisam probala MAC blot pa o tome ne mogu, ali biće i to:)

      Избриши
  4. Ovo je moj HG puder. Trenutno pri kraju, hvala me panika... Al' mogu ti reći da ni onaj od Essencea nije loš :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala, ali meni i onaj transparentni u prahu i kamenu izazovu potkozne akne, zato mi je ovaj bolji:)))

      Избриши
  5. Joj ja nikako nisam sposobna da koristim ove u prahu :D drzim se onog u kamenu za matiranje :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ma nije uopšte problem iako sam i ja tako mislila..samo malo kucneš sa strane, puder izađe kroz rupice, umočiš četku i ta-da:))) Jeste da nisu za nošenje u torbi, ali su ovako možda i bolji od kamenih

    ОдговориИзбриши