7. август 2013.

MISSHA M Perfect Cover BB krema u nijansi 23

Missha BB krema se proizvodi u Južnoj Koreji, i moguće ju je kupiti samo na internetu. Ja sam svoju kupila na ebay-u kod ovog prodavca, ii platila sam je 7, 64$ (U međuvremenu je pojeftinila za 4 centa, ccc) :) Jeste da sam je čekala 2 mjeseca, ali dobro, gdje smo mi gdje je Koreja:) Pitate se otkud mi ideja uopšte da kupujem azijsku BB kremu, e pa za to hvala kolegicama blogerkama, i to veliko jedno od srca:)

Missha BB krema #23
Krema se proizvodi u 5 nijansi, i dolazi u pakovanju od 20 i 50 mililitara, ja sam se odlučila za nijansu 23, i za manje pakovanje, čisto da probam. Nijansa je neka srednje tamna, meni je čak malo i svijetla trenutno ali može da prođe jer je malo potamnim bronzerom. Sljedeći put ću naručiti jednu svijetliju i jednu tamniju da ih mogu kombinovati i zimi i ljeti. A ponovo ću da je naručim, uprkos svim peripetijama, jer je OBOŽAVAM:)


Proizvođač tvrdi da krema izbjeljuje kožu i da ima sastojke koji se bore protiv bora. To ne znam kako da provjerim, ali ako je tako meni je drago:) Našla sam mnogo recenzija ove kreme i mnoge cure su rekle kako ne odgovara masnoj i mješovitoj koži, i odmah ću da tvrdim suprotno. Iako po tom pitanju nisam imala nikakva očekivanja od ove kreme, matiranje je savršeno. Nikada ništa nisam stavila na lice a da drži toliko dugo uz fiksiranje puderom u prahu. Ja se ne zasjajim 4-5 sati ni po ovim vrućinama, pa se sve gledam u ogledalo i mislim kako nije moguće. Nikad do sad nisam izašla iz kuće i poslije četiri sata kad sam se vratila imala matirano lice. Nikad do sad. Krema pruža srednje prekrivanje, malo je i gusta ali se fino nanosi. Ja je nanosim prstima. Ten je nekako ujednačen i zaglađen, mnoge su se blogerke masne kože žalile da im ostavlja neki dewy finiš, a ja se ni sa tim ne bih složila jer je finiš na meni polu-mat, i predivan mat kad je fiksiram. Ako ste zaboravile ja imam mješovitu kožu (normalna, nimalo isušena na normalnim dijelovima+masan nos i čelo, naročito čelo). Takođe sam nalijetala na priče o nekom sivilu, možda prve dvije minute, nakon toga to nestaje i ostaje prelijep prirodan ten. Ja bih voljela da i puderi izgledaju ovako. Naime, ni mrvicu ne cementira lice i ne izgleda kao da imate masku, a dobijate matiran i ujednačen ten. 



Pored svega toga, još nešto u prilog tome da je meni idealna za ljeto. Kremica ima visok zaštitini faktor 42 i uz to još UVA zaštitu (na azijskim kremama označenu kao PA+++).Evo na kraju i jedan swatch, iako mi je ruka ipak svjetlija od lica:

Missha BB krema #23

Toplo vam preporučujem da probate, ako vam se da zezati sa naručivanjem preko E-baya. Jeste li probale azijske BB kreme?

xoxo


12 коментара:

  1. nakon ovakve recenzije, definitivno narucujem :)

    ОдговориИзбриши
  2. Stvarno se isplati iako se dugo čeka jer kod nas nema ništa slično, sve BB kreme koje sm ranije probala su mi bile bezveze:) Mada što se čekanja tiče možda ja samo nisam imala sreće:)

    ОдговориИзбриши
  3. Koristila sam je jedno vrijeme, u nijansi #21, zimi i bla je OK. Lioelle triple the solutions mi bolje odgovara jer ima jače prekrivanje iako je Misshica moja prva BB krema i prva ljubav. Ko nema nekih pretjeranih problema na licu, ne traži full mat i jako prekrivanje, ovo je savršena kremica :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam razmišljala dugo da naručim Misshu, ali sam se ipak odlučila za Holiku i nisam s epokajala :D Iako ću vjerovatno ovu zimu ovu naručiti :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam se isto dvoumila, možda naručim i Holiku sljedeći put, ali onu Clearing, vidim da je tebi tvoja Essential odgovarala, samo me brine ta jedna nijansa:)

      Избриши
  5. Odlična recenzija i BB !

    Potrošila sam ih tri tube .99

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma stvarno je super, a kad ti potvrdiš onda je 100% sigurna stvar:) Moram probati još neke azijske jesi li ti probala još koju?

      Избриши
  6. Koristila sam ju prošlo ljeto i stvarno je odlična! Uz nju mi je super i Holika Petit Clear koju koristim i sad + jedna BBica od puževe sluzi hahaa :D
    Super recenzija!

    ОдговориИзбриши
  7. Ja bas namjeravam uzeti i tu Holiku sljedeci put:)

    ОдговориИзбриши