21. август 2013.

Trajni lak za nokte

Sigurno se bar neka od vas pitala, ili bar primijetila kako nigdje ne spominjem lakove za nokte, nema ih čak ni u New In postovima. E, za to postoji razlog. :) A razlog je taj što vec 2 godine stavljam trajni lak. Trajni lak vam je kao gel debljine i osobina laka za nokte koji se suši pod UV lampom. Jedina mana toga je što 15 dana imam istu boju laka na noktima, ali sve ostalo su prednosti.



Kao i većina vas mrzim da vidim okrzan i izlizan lak, pa sam zato nokte lakirala svaki dan, eventualno svaki drugi. Kako lakiranje odavno nije ono što su pod tim podrazumijevale naše mame, već uključuje mini manikir i par faza i različitih lakova, to mi je oduzimalo jako puno vremena. Najviše sam mrzila umorna naveče da sređujem nokte  pa da ništa ne smijem da dotaknem i da ne mogu da odem na spavanje kako treba. Zato sam bila oduševljena kad sam otkrila trajni lak. Još da napomenem, to je ipak samo sloj boje (tj.par slojeva), nema veze sa raznim tehnikama nadogradnje noktiju.

Prvo se uradi uobičajen manikir ako je potrebno, i onda se nanosi bazni lak (Base Coat) koji se suši par minuta pod UV lampom. Nakon toga se nanosi lak. Ako se nanosi u dva sloja, onda se svaki sloj posebno suši. Na kraju se nanosi završni sloj (Top Coat) i to je to. Mogu da se dodaju šljokice na drugi ili na površinski sloj laka, što sam ja uradila ovaj put kao što možete da vidite na slikama. Lak potpuno učvrsti te šljokice i one ne mrdaju kao ni lak.



Mnogi proizvođači imaju trajne lakove, samo nažalost nisu dostupni kod nas, jer i ovi koje ja koristim se kupuju u inostranstvu. Na slikama imam SuperNail ProGel u nijansi Pink Cupcake.Trajni lakovi dolaze u nekim od nijansi kao i pravi lakovi, npr Opijevi (Opi GelColor), ali mislim da ih ima manje, oko 30-ak.

Skidanje laka je nešto teže nego kod običnih lakova. Na mali komad vate se nanese specijalni aceton za ovu vrstu laka, i onda se obmota aluminijumskom folijom, i ostavi 15-ak minuta. Postoje i drugi načini, ali ovaj je najefikasniji. Nakon toga se preostali lak ako ga ima ukloni turpijanjem, ali to se rijetko desi, a meni i ne smeta.

Moji nokti su inače čvrsti i lijepog oblika (nije što su moji:)), i ne radi mi se bilo kakva nadogradnja jer mi je teško koristiti tastature kada imam duge nokte i to mi jako smeta, u poslu posebno. Za mene je ovo savršeno rješenje jer 15 dana nakon nanošenja izgleda potpuno isto kao prvi dan osim izrasta naravno.



Ne gubi sjaj, ne krza se i ne guli. Odličan je i za more, jer postoji milion boljih načina kako da provedete ljetovanje nego da lakirate nokte svako veče. 

Koristite li vi trajni lak i šta mislite o tome?

22 коментара:

  1. Nisam jos nabavila trajne lakove ali inace sama sebi geliram nokte i opsjednuta sam tehnikom one stoke koja se radi akrilnim bojama :). Nokti ti prelijepo izgledaju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala:) Joj ako sama geliraš ovo će biti mačji kašalj, nanosi se kao svaki drugi lak, ja sad malo skupljam sličice na Instagranu šta da radim idući put:)

      Избриши
  2. Htela sam uvek to da probam, ali nije mi dovoljno zanimljivo da bih kupovala svoju lampu, a nisam nesto ljubitelj da idem da mi neko sredjuje nokte:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste u pravu si, ni ja ne bih kupovala lampu, ali meni ne smeta da mi drugi sređuju nokte, stvarno mi to uštedi vrijeme:)

      Избриши
  3. Čula sam za ovo, ali nisam bila sigurna koliko radi. Hvala puno na recenziji :D
    btw, ako ne želiš da nadograđuješ nokte, možeš staviti gel na svoje jer na gelu lak traje puuuno duže :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma šta znam, imala sam ja gel na svojim noktima, ali i on se mora dopunjavati svakih 15 dana jer meni nokti brzo rastu, tako da mi dođe na isto, ali ako se opet poželim da malo mijenjam lakiće vjerovatno ću uraditi gel na svoje nokte. Nekad me tako uhvati kad vidim sličice, ali ovo mi za sad ok:))

      Избриши
  4. Ma ja nekako volim da lakiram nokte u zadnje vrijeme a i previse mi je to mucenja sa skidanjem pa i nije nesto za mene :) Ali za ljude koji ne vole da se muce oko lakiranja svakih 4-5 dana, dobra stvar.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma nije da ne volim, nego baš nemam vremena:)

      Избриши
    2. treci put pisem komentar, net me zeza :D ako se sad izbriše, odustajem XD
      ovo je super rjesenje za sve zaposlene zene i mame s malom djecom, a i za more je odlicno jer se tad lak mora mijenjati svaki dan. ja volim taj ritual mazanja noktiju, kupovinu i biranje lakova, ali nekad bas nemam vremena i izjurim iz kuce samo sa slojem bezbojnog laka.
      koliko kosta ova manikura? mislim da bi ovo bilo odlicno za mene jer su moji nokti slabi i tanki i listaju se, jer sam ih prije grizla, ovako bi mogli ojacati.

      Избриши
    3. Košta 15 KM u salaonu u Banjaluci, ali mislim da je to tu negdje:) Ja gledam vaše lakiće i nekad bih i ja, ali onda se sjetim koliko o ovome ne moram da mislim:)

      Избриши
  5. Radila sam jednom i zaista je super kad ne mislis na nokte 15 dana :) Ipak mislim da malo steti nokte ta procedura skidanja, pogotovo za moje nokte :)

    ОдговориИзбриши
  6. Steti to je sigurno, ali ja imam bas cvrste i otporne nokte pa mi jedino zato i ne smeta:)

    ОдговориИзбриши
  7. Pozdrav cure. Imam jedan problem koji me strašno nervira. Radim s trajnim lakom...doma imam lampu , pa si ga sama nanosim. Nekad je super , a nekad mi već nakon 3 dana krajevi noktiju budu kao "istrošeni"-nema laka na njima. Sve radim kako treba...mislim nije to neka znanost...ali možda i je dok mi taj dio ne polazi za rukom . Molim savjete u čemu griješim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni se to nikad nije desilo. istina, ne radim nokte sama, ali toliko puta sam ih radila u salonu da ću pokušati da pomognem. Vjerovatno ti baza ili nadlak (top coat) ne odgovaraju laku, ili lampa nije ok. Koji lak koristiš, koju bazu, koji nadlak? Ako nije to, pitaću cure u salonu kad budem radila nokte sljedeći put, možda one imaju odgovor:)

      Избриши
    2. Koristim http://www.socap.hr/shop/hr/proizvod/soagem ... Inače radim prijateljicama nokte..od geliranja, tipsi, produživanja s gelom....sve bude super , a trajni lak , i to crveni - komaaaaaaaa. Sramota me :-(. Proizvodi koje koristim su stvarno na dobrom glasu i skupi su ...ali očito meni nešto ne polazi za rukom. Unaprijed ti hvala na trudu . ;-)

      Избриши
    3. Mora da je problem baš u tom crvenom laku, ja često stavljam crveni, evo imam ga i sad i nikad se to nije desilo. Baš ću pitati cure:)

      Избриши
  8. Анониман5. 3. 2014. 13:42:00

    ja uradim sledece...maaalo samo povrsinski turpijom isturpijam nokte...znaci nista puno ne osteti nokat! I onda stavim lak, i stvarno djeluje,duze ostaje na noktima iako redovno perem sudje i ostalo! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni ponekad malo isturpijaju nokte, i tačno, uopšte ih to ne ošteti, bar ne moje. Meni trajni lak od mazanja pa nekih 15 dana izgleda savršeno bez obzira što npr.ribam kupatilo bez rukavica. Super stvar:)

      Избриши
  9. Nisam nikada stavljala trajni lak, ali moje prijateljice jesu, tako da sam upoznata sa tim. Ja geliram nokte već par godina i to radim jedan put mjesečno. Ranije nema potrebe...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razlika je u tome što trajni lak izgleda baš kao lak, a ja imam prirodno čvrste nokte pa mi gel ne treba mada sam ga stavljala tu i tamo, međutim smetaju mi baš dugi nokti jer brže kucam kad su kratki:)

      Избриши