9. септембар 2013.

Avon Mega Effects maskara


Znam, znam, pročitale ste milion recenzija, evo sad ćete pročitati još jednu:)
Ovu maskaru sam dobila iz Avona na testiranje i jako se obradovala, nije tu stvar materijalne prirode, ali je lijep osjećaj kad dobiješ nešto. Posebno nešto ovako posebno i neobično.


Već i vrapci na grani znaju da je ovo nešto potpuno novo, i mnoge od vas se sigurno dvoume misleći da neće moći baratati četkicom kao što je ova. Meni to uopšte nije bio problem, jer je moguće podešavati nagib četkice, i dio gdje držite prst je posebno oblikovan i odlično naliježe na prst tako da je četkica stabilna. Taođe na plastičnom dijelu se nalaze izbočenja koja sprečavaju da četkica isklizne iz ruke. Ja je uglavnom postavim u položaj kao na slici iznad i tu me jako podsjeća na običnu maskaru jer je nanosim pod nekim sličnim uglom. Četkica je zaista neobična i na prvu mi se činila kao četkica za ekstra volumen, međutim, kod mene to iz nekog razloga i nije bio slučaj. Ne, ne kažem da me odmah u početku razočarala, samo mega efekat se kod mene pokazao na drugi način. Evo i četkice:


Četkica je gumenasta i ima debele i guste češljiće (ne znam kako ovo drugačije da nazovem) :) Oblik je malo zaobljen što treba da nam pomogne da obuhvatimo cijele trepavice, međutim to kod mene nije uspjelo. Meni je prekratka i jako mi je teško u ovom položaju da dohvatim najsitnije trepavice u unutrašnjem uglu oka, za to moram da je okrenem. Trepavice u vanjskom uglu prilično dobro "hvata", za donje trepavice je savršena.


Tekstura je prilično rijetka i ne stvara nikakve grudvice, mada bih ja voljela da je malo gušća. Očekivala sam da će se to desiti kad se malo osuši, ali nije.



Moje trepavice su prirodno duge i uvijene, srednje guste, ali svijetlo smeđe pa ne dolaze do izražaja kada nisu našminkane. Iako ime ove maskare mene prvo asocira na volumen, ja taj rezultat nisam imala. Pa zašto mi se onda sviđa, sigurno se pitate. Jer je vjerovale ili ne, masakara koju najbrže nanesem. Ravnomjerno se rasporedi, ne grudva se i ne skuplja na korijenu trepavica, trepavice su jako crne, razdvojene, uvijene i duge. Idealna mi je za svakodnevno šminkanje, ne razmazuje se i ne preslikava, tako da kod mene ovo mega ne znači mega trepavice kao vještačke, već  lijepe i duge trepavice na brzinu. Evo kako to izgleda:



Kako vam se sviđa, i jeste li je već probale?

14 коментара:

  1. i ja sam je dobila, meni napravi haos dobre trepavice ali mi je mrsko da je stavljam ujutro kad krenem na posao, treba mi više vremena sa njom nego sa mojojm HG maskarom :D

    ОдговориИзбриши
  2. Koliko slojeva stavljaš, jedan? Meni nikako ne odgovara više od jednog, slijepi mi trepavice nekako, ali možda opet pokušam. Pričaj, koja ti je HG maskara :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. stavim dva sloja :D vidjećeš kad je budeš malo duže koristila da će ti se baš svidjeti. onako na prvu, ja sam rekla "koji debil je ovo napravio" i ajde odlučila sam da joj dam šansu i nisam se pokajala. kasnije kad se malo osuši je ekstra, baš wow wow
      a moja HG maskara je Golden Rose Cat Eyes (melisa ima rozu, ja obožavam narančastu, mada su sve tri maskare koje su u tom pakovanju samo druge boje super)

      Избриши
    2. Ma koristim je već skoro mjesec, naravno ne svaki dan, ali nekako mi ne sjeda lijepo taj drugi sloj, mada ću probati malo preciznije, uglavnom je nanesem na brzinu:)

      Избриши
  3. Ja sam jedna od onih cijem oku ovo nece prici :D a i ne ostavlja efekat kakav volim da mi maskara ostavi. Imam svoju golden rose kojom sam prezadovoljna, uradila sam recenziju skoro i necu je mijenjati uskoro :)

    ОдговориИзбриши
  4. Slažem se za Golden Rose, moram probati i onu zlatnu:)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман10. 9. 2013. 14:59:00

    Pod hitno promijeniti maskaru jer ti je uzasno slijepila trepavice, jako lose izgleda, a mozda ti nije tako sa nekom drugom

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemam ništa protiv ovakvih komentara, ali bilo bi lijepo da ih ostavljate pod nekim imenom, a ne anonimno:)
      Slažem se i ja da mi nije najsavršenija, ali ne mislim da je stanje tako hitno i alarmantno, slika je tu za primjer kako maskara mojim trepavicama ne daje volumen, i nigdje ne piše kako mislim da je najsavršenija maskara na svijetu:)

      Избриши
  6. Držim se ja klasičnih maskara :DDD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ja sam morala da probam, uvijek želim da probam nešto što je mnogo drugačije, nekad se isplati, nekad ne;)

      Избриши
  7. Neobična maskara, lijepo ti stoji ali nisam sigurna kako bih baraala s njom:)

    ОдговориИзбриши
  8. Ja je koristim kao drugi sloj, prvo nanesem Avon Super Magnify čija mala i neobična četkica moje trepavice odlično definira i razdvoji, a onda ova sjedne fantastično, dobijem i volumen i definiciju. Meni je odlična, ali ne za prvi sloj, vjerovatno zato što je previše tečna i na četkici bude prevelika količina proizvoda pa se zaljepi.

    ОдговориИзбриши
  9. Probaću i ja da je kombinujem sa Catrice Glamour Doll, ovo je super ideja:)

    ОдговориИзбриши