3. септембар 2013.

Novo:) New In #4

Nije me bilo neko vrijeme, a razlog je što sam bila u Štokholmu:) Otišla sam puna nade da ću se vratiti sa koferom punim šminke. Međutim, vratila sam se samo sa par ljepota, jer su obični brendovi koji se kod nas prodaju po hipermarketima i parfimerijama jednostavno suludo skupi. Loreal maskara je 20 eura, Max Factor 15, imaju i Maybelline i Color tattoo sjene su preko 10 eura. Strava i užas. Imaju i neke svoje brendove, primijetila sam neku eko kozmetiku ali je isto preskupa. Takođe se prodaje i finska kozmetika Lumene, ali ništa mi posebno nije zapalo za oko. Štokholm sam prešla uzduž i poprijeko i vidjela samo dvije Sephore. 
Na kraju sam šoping obavila u jednoj vrhunskoj parfimeriji koja prodaje, je li logično, samo vrhunske brendove. Razmišljala sam šta da kupim i odlučila se za Mac, iako me zanima i Benefit kojeg isto nema kod nas. Evo šta sam ulovila, pored Mac tu je i Olay beauty fluid o kojem sam dosta čitala.


Bila je ovo odlična prilika da se uvjerim koliko su blogovi korisna stvar. Prije kad god sam negdje putovala, stajala bih ispred Mac štanda u čudu, iako sam znala koliko su dobri, nije bilo šanse da se odlučim šta da kupim. Ovo su moji prvi Mac proizvodi kupljeni na osnovu recenzija blogerki kojima vjerujem. 


Na slici između ostalog  vidite Mac Studio Fix Fluid tečni puder u nijansi NC25. I ranije sam pokušavala da odredim koja sam Mac nijansa gledajući svočeve, i bila sam u pravu što mi je potvrdila i Mac šminkerka koja me i našminkala, ali nemam dovoljno dobru sliku iz bliza da vam pokažem:) Kažu da ih ima svakakvih, ova je bila ekstra ljubazna, i baš sam uživala. Puder koristim već nekih 7 dana i apsolutno sam oduševljena, idelano liježe na moju mješovitu kožu, ima srednje prekrivanje i kad ga stvaim ne vidi se da nosim puder. Nijansa je savršena za mene, i jedina mana mu je to što jako smrdi pri nanošenju, ne znam kako su mogli da dozvole tako nešto, nisam inače osjetljiva ali ovo je grozno. Na slici možete da vidite da sam kupila i pumpicu jer sam znala koliko se blogerke žale da je puder bez pumpice teško koristiti.

Morala sam da imam i Blot pressed powder puder u kamenu, u nijansi Medium Dark, mada mislim da to i nije toliko važno jer ne ostavlja previše boje, ali zato matira kao san, vidjećemo kakvi će utsici biti poslije dužeg korištenja, ali preživjela sam čitav dan sa njim na licu i tek se malo zasjajila na nosu. Ovo je izgleda s pravom hvaljen puder za matiranje za masnu i mješovitu kožu.

Mac blot, Mac studio fix NC25


Oba pudera su bila sasvim logičan izbor, ali sam se oko rumenila jako dvoumila. Većina mi je bila poznata sa blogova, ali sam se na kraju ipak odlučila za Powder Blush u nijansi Dame, i jako sam zadovoljna. Rumenilo se odlično nanosi, i jako je postojano, na licu ostaje koliko i puder, i samo malo izblijedi. Baš bruka i sramota za jednu blogerku da mi je ovo prvo Mac rumenilo, ali šta se može, od nečega se mora početi, sad ih imam par na listi želja.


Mac Dame Blush

Kupila sam još i sjenu u nijansi Nylon jer sam je mnogo puta vidjela u tutorijalima, i jedva čekam da se igram njom:)


Mac Eye Shadow Nylon

Pored ovoga uzela sam i Olay Beauty Fluid za svaki dan, jako je dobar ispod šminke, iako ću morati da kupim nešto jače za hidrataciju jer mi je iz nekog nepoznatog razloga koža malo suvlja nego inače, nije da se žalim:)

Eto to je bio moj šoping u Štokholmu, bilo je još toliko toga što mi se svidjelo, ali morala sam da ostvaim parica i za odjeću i ostale stvari. Ruževe sam zagledala ali nisam mogla da se odlučim, sljedeći put ću bolje da proučim svočeve :) Ako vas nešto posebno zanima ili želite svoč, javite u komentarima.

Pusa

24 коментара:

  1. Imam taj puder :) a rumenilo je divno, kao i sva njihova rumenila :D

    ОдговориИзбриши
  2. predivne stvari si kupila, kako ja do sada nisam obratila pažnju na ovo rumenilo? sad mi se jako sviđa :)
    jedva čekam recenziju tekućeg pudera :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidiš, stvarno je red za jednu ozbiljnu recenziju, a ovaj puder je zaslužuje sigurno:)

      Избриши
  3. Sve je divno. Mislim da je i meni vrijeme da nabavim nesto MAC jer nemam nista. I moj ce izbor pasti na neki od njihovih tecnh pudera i taj kameni.Kako rumenila imam za do 2223-ce vjerovatno cu nabaviti samo jos neki njihov ruz. Vec sam skontala zrtvu koja ce mi to sve dobaviti iz Beca :-)
    Krasne si stvari nabavila i uzivaj u njima :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko se sjećam ti imaš normalnu kožu, tako da ovaj tečni zaobiđi, jer mislim da bi te isušivao. Ruževi su fantazija, postoje u svim mogućim varijantama, ja nisam mogla da se odlučim. Divne su i četkice, o tome da ne pričam. Imaju sad i neke presovane pigmente, kao sjene, ma fantazija je sve:))

      Избриши
  4. Ista stvar se meni dešava kad god uđem u Mac , zato sam prošle sedmice kad sam bila na putu odredila budžet i napravila listu i s obzirom kako se neke blogerke inače žale na ljude koji rade u Mac-u (to je kao slučaj u većini njihovih radnji u svijetu) prema meni su bili jako fini i susretljivi i pomogli mi da odaberem najbolju nijansu rumenila za moj ton,iako sam ušla sa namjerom da kupim jedno izašla sam sa drugim kojim sam prezadovoljna ( Well dressed nijansa)i sa mineralizes skinfinish natural puderom , imala sam njihov Studio Fix tečni prije 2 god. i nisam baš bila prezadovoljna iskreno, mislim da se i za manje pare može uzeti podjednako dobar puder. Zašto na mom Olay fluidu (kupljen u Njemačkoj) piše OLAZ ? tek sad sam uzela da uporedim i vidim je li isti imamo :/ prije ovog sam imala isti koji je na bosanskom tržistu iz dm-a i ni po čemu se ne može porediti sa ovim što sam uzela u Njemačkoj a kao isti je proizvod.. jel' to za svaku zemlju imaju različito? i sorry na predugom komentaru :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam pričala sa dvije različite šminkerke na dva štanda, i stvarno su bile predivne. Znam koje je well dressed rumenilo, divno je.
      A što se fluida tiče mislim da je to isto samo je olaz za njemačko tržište, ja mislim da se marka nekada zvala oil of olaz ili sam nešto pobrkala i ja, a super je fluid stvarno, ovu našu verziju nisam probala ali ti vjerujem da je gora. Istina je da ima dobrih tečnih pudera za manje pare ali ja bih se pojela da nisam ovaj probala:)))

      Избриши
  5. Nemam ništa od Maca ali mi se sve jako sviđa, posebno rumenilo, jer sam njima opsjednuta i nikad ih dosta :D

    ОдговориИзбриши
  6. Pa lepo si se ponovila. Ja uskoro idem preko i ne mogu da docekam da kupim Mac puder

    ОдговориИзбриши
  7. Svi kupuju same divne, divne stvari...imam i ja Blot puder, rumenilo je predivno i volim MAC rumenila radi kvalitete.

    I cekam vise o Studio fix puderu :))

    ОдговориИзбриши
  8. Bice, bice, jos samo da jednom uspijem uslikati puder na licu a da to ima nekog smisla:)))

    ОдговориИзбриши
  9. Rumenilo mi je favorit :) Ali sta cu slaba sam na rumenila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam u zadnje vrijeme, mjerkam još neka, sad tražim neko dobro "šljivasto" :)

      Избриши
  10. Kad bih kupovala MAC pudere, to bi definitivno bio Studio fix. Međutim, nikako da se odlučim da izdvojim toliko novca za puder, jer mi je lice skroz čisto.
    Više volim potrošiti novac na palete sjenila :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Blago tebi, onda stvarno nema smisla davati velike pare za puder. A što se tiče trošenja novca, sad su mi na redu ruževi i rumenila, u toj sam fazi:))

      Избриши
  11. Odlicna mac kupovina! Obozavam nylon vrlo nosiva senka. Studio fix je fantastican a Dame je bas posebno rumenilo.

    ОдговориИзбриши
  12. Odlicne Mac stvarcice :)
    Nisam imala priliku da probam pudere,ali na prvom putovanju moram :D

    ОдговориИзбриши
  13. Obavezno:) I rumenilo je super:) Znas koliko ce ti biti lakse kad znas na osnovu postova drugih blogerki na sta da obratis paznju;)

    ОдговориИзбриши