24. септембар 2013.

Omiljeno ovog ljeta

Ljeto mi je nažalost prošlo jako brzo, nisam se kupala koliko sam htjela, nisam išla na more. Eto samo malo da se požalim:) Ali zato sam uživala koristeći ove proizvode:) Nema ih mnogo, namjerno nisam uključila više, već samo one koje sam najčešće koristila i kojima sam jako zaovoljna, nekima i oduševljena. Evo ih na okupu:


Balea Bodycreme Sheabutter krema za tijelo. E ovo je bio ulov! Otišla sam u DM i gledajući stalak sa proizvodima za njegu tijela, primijetila da je ova krema samo 2,25KM! Mislila sam da je u pitanju neka akcija, ali rok trajanja je bio do jula 2015. i slični proizvodi nisu bili na akciji pa mi je bilo čudno. Uzela sam je jer sam upravo bila potrošila losion za tijelo, i kada sam došla na kasu, prodavačica je počela da se smije i rekla je da su taj dan prodali brdo tih losiona jer je došlo do neke greške i poslali su im tu nisku cijenu umjesto uobičajene koja je bar 9KM ali da oni ništa trenutno ne mogu da učine:) Eto, tako sam ja oštetila DM protiv svoje volje:) i dobila fenomenalnu kremu za tijelo. Miriše divno, sadrži šea maslac, jako brzo se razmazuje i u trenutku upija što sam već navodila da mi je najvažnije kod proizvoda za njegu tijela. Miris se zadržava na koži i koža je i nakon par sati od nanošenja mekana kao bebina. Toplo vam preporučujem ovu kremu bez obzira na trenutnu cijenu, jer je i pakovanje ogromno, sadrži čak 500ml:)

Joico K-Pak Intense Hydrator sam vam već predstavila u jednom od New In postova, i ovo je proizvod kojim sam baš oduševljena, i kupiću ga ponovo ako ikad moja kosa zapadne u očajno stanje u kakvom je bila. I o tom problemu sam pisala u ovom postu, pa ću sada samo reći da mi je kosa ok, raste i mekana je na dodir, nema suhih krajeva, ne puca.  Ovaj tretman sam koristila sigurno dva puta sedmično i vjerujem da je doprinjeo oporavku i sadašnjem stanju moje kose. Preporučujem svima koji muku muče sa oštećenom, suhom i poroznom kosom.



Afrodita Jojoba Oil Shower Gel gel za tuširanje. Cijela ova nova linija proizvoda mi je fantastična, a ovaj gel posebno. Ja nemam suhu kožu tijela ali ipak primijetim razliku u odnosu na Balea gelove za tuširanje. Ovaj gel jako dobro pjeni, božanstveno miriše i taj miris ne ispari u sekundi kao što je slučaj sa Baleom. Ja imam neku naviku da trošim dosta gela pri jednom tuširanju iako koristim spužvicu za tuširanje, ali sa ovim sam baš smanjila jer nema potrebe. Divno mi se slaže sa mirisom kreme za tijelo iznad, mirišem kao prodavnica slatkiša:)

Ostali proizvodi koje sam najviše trošila proteklih mjeseci spadaju u dekorativnu kozmetiku. 
Od ruževa sam najviše koristila Catrice Lip Colour Pen u nijansi CO2 I Got The Flower. Ovo je jedna prelijepa tamno roza koja se savršeno nanosi i ne suši usne, trajnost i nije neka, ali za ovakav proizvod je zadovoljavajuća. Miriše na vaniliju. Ako budete u prilici da nađete ovu ili drugu crvenu nijansu, probajte.

Kada sam htjela malo neutralnije usne koristila sam Aura olovku br 49, koja je divna nude nijasa, i Aura Level Up sjaj za usne u nijansi 201 Lady Elle. Pošto su moje usne prirodno tamnije, prvo bih olovkom ispunila cijelu površinu usana , a zatim bih naijela sjaj. Sjaj je divne svijetlo roza nijanse sa sitnim šimerom, ne lijepi se, ali se i ne zadržava predugo na usnama, ali ja nisam ni naišla do sad na sjaj koji je trajan. Evo i slike swatcheva ova tri proizvoda:

Catrice Lip Colour Pen, Aura olovka broj 49, Aura Level Up sjaj 201


Među svim ovim proizvodima definitivno se izdvojio najbolji od najboljih Mac Blot Powder u nijansi Medium Dark. Koristila sam ga svaki dan u posljednjih mjesec dana, i tek se jedva primjećuju tragovi trošenja. Ovaj puder je savršen za moju kožu, drži je matiranom preko 5 sati, a što je najviše od svih pudera koje sam probala. Na licu se ne primijeti, pa samim tim ne mijenja boju niti osobine. Iako nije dostupan kod nas, kupovaću ga sve dok ga budu prozvodili, jer potpuno mijenja moju šminku i sprečava toliko neželjeno prosijavanje kože. 5+

Nakon njega sam najčešće koristila Artdeco LE Tribal Sunset Bronzing Powder bronzer u nijansi 02, koja odlično odgovara mojoj koži. Ovaj bronzer je odlične mekoće, savršeno se blenda i ne vuče na narandžasto na mojoj koži. Uz njega sam koristila i Golden Rose Terracotta Stardust u nijansi 102 u funkciji rumenila i hajlajtera, o kojem neću posebno pričati jer je sve rekla moja kolegica bolgerka Jasmina sa bloga Make Up Arena u ovom  postu. Divan, ma predivan proizvod koji morate probati, a uz sve to u Banjaluci košta 11-12KM, a mislim da ga je nemoguće potrošiti. 

To su bili moji favoriti ovog ljeta, sada ću neke druge proizvode češće da koristim, ali radujem se tome. Šta je vama bilo omiljeno?

19 коментара:

  1. Svi su ti super proizvodi.
    I daj, zezas 2 km ta krema, pa jel moguce da ja to nisam vidjela koja nosa ne vadim iz DM :-D
    Inace ta krema je oko 4.90. Bas sam je skoro gledala i mislila da li mi treba, pa odustala jer eto kao imam gomile losiona.
    I gdje uzimas Joico, da nije u Merkatoru, tamo dole u prizemlju kraj Carpise? Cini mi se da sam tamo vidjela i to i Uniq 1 od kokosa ( naravno kad sam ja vec uzela crveni )
    Fina ta Aura kombinacija, ja volim te nudasto roze boje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo je to prije nekih 15-ak dana, u DM-u u Konzumu:) Obavezno je kupi, baš je super. Jeste Joico sam uzela u tom frizerskom salonu Capelli se zove, ali sam poslije skontala da je jeftiniji na jagodici, ali nema veze.

      Избриши
  2. Ko jednom proba Blot i Stardust zauvijek mu ostaje u favoritima :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Odlični favoriti! Lajkam Artdeco bronzer i Afroditinu tuširalicu. Defnitivno su i moji favoriti ovog ljeta :d

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda je Jojoba svima bila omiljena ovog leta :)

    ОдговориИзбриши
  5. Joico K pak me zanimao baš, super da sam naišla na tvoj post o njemu :) Hvala ti!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu, vrijedi zaista tih para, nikad nisam probala ništa bolje, eventualno se s njim može mjeriti Macadamia. A kosa mi je bila slama, znam šta pričam:)

      Избриши
  6. Ovaj Joico me toliko privlaci i prosto ne znam zasto ga jos uvek nisam probala.
    Inace, super su ti favoriti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj, mada ne vjerujem da je tvoja kosa oštećena, ali u svakom slučaju je fantastičan kao hidratantno pakovanje:)

      Избриши
  7. Nisam probala nista od tvojih favorita, a sve me privlaci :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isprobaj bar nešto, ja baš volim čitati ovakve postove jer mi uvijek daju ideju na šta da obratim pažnju:)

      Избриши
  8. Jaaaaao, što nisam prije pročitala ovo za DM :( Moram svratiti, možda još nisu promijenili :P
    Inače imam ovu kremu od breskve i volim je jako jako :D Mislim da nije bila više od 3 KM, možda su se i tada zeznuli :P

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja mislim da su vratili cijenu, ali bez obzira, krema je divna. Tekstura je odlična i tako se fino upije da se možeš odmah obući. Ja ću da zapamtim tu od breskve, pa da probam jednom:)

      Избриши
  9. Ja imam Artdeco highlighter koji izgleda isto kao tvoj bronzer :)

    ОдговориИзбриши
  10. I prosle i ove godine su imali slicno pakovanje za LE, i rumenilo je slicno:)

    ОдговориИзбриши
  11. Imamo dosta sličan ukus jer mnogo toga s popisa sam i ja obožavala ljetos ;).

    ОдговориИзбриши