5. септембар 2013.

Prazno #1

Jako volim da čitam ovakve postove na drugim blogovima, pa se nadam da ćete i vi sa uživanjem čitati moj prvi post o proizvodima koje sam potrošila i da će vam pomoći pri izboru proizvoda koje ćete kupovati:)

Evo slike proizvoda koje sam potrošila, skoro sve je preparativa, osim ajlajnera:


Dove Fine Silk Beauty Cream Wash tečni sapun - za pranje ruku koristim isključivo tečne sapune, jer me nerviraju ostaci sapuna na držaču, iako ima divih sapuna u čvrstom stanju. Dove obožavam pa otprilike svaki drugi put izaberem neki Dove tečni sapun. Nikad za redom ne kupujem dva ista, slično je i sa gelovima za tuširanje, jer mi miris brzo dosadi. Što se njege i pranja ruku tiče, sapunom sam zadovoljna, ali ja imam potpuno normalnu kožu ruku pa možda i nisam mjerilo. Miriše nježno i elegantno, sve u svemu zadovoljna sam, kupiću ga opet.

Dove Beauty Blossom Nourishnig Body Wash gel za tuširanje - divan, predivan. Miriše cvjetno i svježe u isto vrijeme, pjeni i njeguje dobro, ne isušuje mi kožu. Ovaj je Limited Edition i mislim da sam probala apsolutno sve Dove gelove za tuširanje koji su dostupni kod nas, a ove LE obavezno kupujem.

Dove purely pampering nourishing lotion-ovaj losion za tijelo sam dobila na poklon, i jedan je od najboljih koje sam koristila. Ponoviću, ja imam normalnu kožu tijela i losionima i ostalim mazalicama se mažem radi mirisa i zato što uživam u tome, tako da mi po pitanju njege uglavnom svi odgovaraju. Međutim, osim mirisa jako mi je bitno, to jest presudno, da se lako razmazuje i da ne ostavlja masni trag, mrzim one putere i mlijeka za tijelo koje moram 10 minuta da trljam da se upiju i poslije toga se odjeća lijepi za mene. Ovaj se predivno razmazuje i upija, a miriše na kremu od badema i hibiskus, meni miriše a skupe kolače:)

Garnier Ultra Doux Heritage de Provence Apricot and almond shampoo - naziv od kilometar, najavljuje vau efekat:) Oduševljena sam ovim šamponom, pisala sam već o njemu u postu o njezi kose, nema parabena ni silikona, namijenjen je normalnoj do suhoj kosi. Moja kosa se dugo oporavljala od višegodišnje torture plavom farbom, sad je konačno normalna i puštam je i jedva čekam da naraste:) Šampon divno pjeni, divno njeguje kosu i ne isušuje je. Nakon pranja kosa je pomalo spuštena što mi je čudno jer nema silikona ali mi se jako sviđa taj efekat. Miris je dodatni bonus, jedini meni lijep miris šampona iz ove kolekcije. Cijena sitnica, negdje oko 3-4 marke, ne sjećam se tačno. Topla preporuka.

Balea Dry mit Passionsblumenol Deospray-dezodorans kao i svaki drugi, meni većina odgovara zadnjih godina. Sadrži Aluminum Chlorohydrate, ali meni nažalost, dezodoransi bez njega ne rade posao. Ovaj sadrži ulje pasiflore (kako li se na našem zove taj cvijet, uvijek se to pitam, mislim da je ovako:)). Miriše prilično blago, osjeti se neka neobična nota, vjerovatno gore nam spomenuta pasiflora:)

Bioderma Sensibio H2O micelarna-odlična micelarna, otklanja svu šminku bez problema, mana joj je što ostavlja gorkast ukus na usnama i što je nedostupna u BiH. Prednost ipak dajem fenomenalnoj Lorealovoj.

Essence Nail Oil-ulje za njegu noktiju, kupljeno davno, natjerala sam se da ga potrošim jer mrzim da mi se polupotrošeni proizvodi razvalče po neseseru. Ništa spektakularno, ali mislim da je malo pomoglo da mi se zanoktice na nogama ne suše previše.

Loreal Super Liner Carbon Gloss - moj omiljeni ajlajner. Ima savršenu gumenastu zašiljenu četkicu kojom iscrtam oči bukvalno za par sekundi. Na kapku ostaje cijeli dan, tek nakon 8 sati i više se briše u uglovima očiju. Efekat nije mat, već ima neki sjaj. Kupiću ga ponovo kad potrošim Loreal Super Liner Gel Intenza.

Balea Beauty Effect Eye Lift Serum - i ovo sam se natjerala da potrošim, sa nadom da daje neke rezultate, mada ih ja, da budem iskrena, nisam vidjela, recimo da mi je područje oko očiju djelovalo nekako zategnutije. Sadrži hijaluronsku kiselinu i zato sam ga kupila, ali trošila sam ga sa mukom jer mi je dosadio i jer ostavlja malo ljepljiv film, iako se šminka super nanosi preko njega, to mi je smetalo. 

Macadamia Healing Oil Spray-ulje za kosu u spreju koje od srca preporučujem. Možete ga nanositi na mokru kosu da ubrzate sušenje, ili na krajeve i površinski sloj za dodatnu njegu. Prskala sam ga kad sam stigla, i kosa mi je preživjela ljeto bez dodatnih oštećenja, naprotiv. Miriše na dobar muški parfem, ali je malo masnjikavo, što može da vam smeta meni nije jer sam ga malo nanosila i kosa mi je bila baš suha. 



Pored ovog, potrošila sam još i Loreal micelarnu, o kojoj sam pisala recenziju, i apsolutno stojim iza nje i dalje, Uriage Hyseac kremu za lice koju obavezno morate probati ako imate masnu ili mješovitu kožu sklonu nepravilnostima, meni je jako pomogla da lice održim čistim i još jedan Balea Deospray Fresh Lime koji mi je bio ok, ali miris je čudan, miriše mi na neki koktel, i nije baš za svakoga. Ovih proizvoda nema na slici jer sam ih potrošila dok sam bila na putu, a nisam baš toliko zagrižena da vraćam praznu ambalažu:)

Eto to je to, radujem se kupovini novih stvarčica:)

18 коментара:

  1. Prednost ipak dajem fenomenalnoj Lorealovoj.
    Jaaao, kako me ovo obradovalo :D

    Što se Macadamie tiče, čula sam da je Baleino ulje jednako dobro (ako ne i bolje), pa ću prvo njega da kupim jer mi je arganovo skroz pri kraju :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nećeš pogriješiti s Baleinim, odlično je! :D

      Ontopic, Daco bas is bila vrijedna, ja nikako da potrošim išta osim tuširalica :D

      Избриши
    2. I ja da pohvalim Baleino ulje ako mislite na ono u crnoj bočici sa pumpicom, sa arganovim uljem, odlično je:)
      Vrijedna, vrijedna nego šta baš se trudim sve da potrošim prije nego što kupim ili otvorim novo, ono što mi nikako ne odgovara poklonim, mrzim da gomilam. Jedino imam par gelova za tuširanje i losiona za tijelo, to se ionako troši brzo:)

      Избриши
    3. Na to sam mislila :D Odlično miriše, ali čekam da skroz potrošim arganovo. Pokušavam trošiti stvari do kraja :P

      Избриши
  2. Bez Balea i Dove proizvoda skoro pa nema new in i empties postova :D Dove miriše lijepo i njeguje još bolje, za svakog ima nešto.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma to je i normalno jer kad malo bolje pogledaš, i nema kod nas previše dostupnih stvari, a Dove i Balea su odlični za tu cijenu:)

      Избриши
  3. I ja volim Dove. Steta sto nema vise njihovih sampona, iako se tu i tamo mogu naci u nekim manjim radnjicama ili parfimerijama.
    Ni meni ta Balea okoloocna nije valjala, imala sam osjecaj da mi nekako zateze i cak isusuje kozu, vise volim klasicne kremice, ova je nekako gelasta. Ali onaj fluid sa spf 10 iz te linije je super, barem meni.Slazem se za Garnier sampon,jedini koji lijepo mirise iz te linije, ali nazalost nije za moj tip,mada mozda kupim regenerator, to ionako stavljam samo do pola kose. :-)
    Taj Balea deo planiram uzeti, cini mi se da lijepo mirise.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad sam bila na putu vidjela sam da imaju mnogo vrsta Dove šampona, balzama i maski, duša me zaboljela ali nisam mogla to da teglim nazad:/ Što se okoloočne tiče, isto nam je mišljenje, u potrazi sam za nekom boljom dok potrošim onu malu iz Moje apoteke, mislim da je i ti imaš:)

      Избриши
  4. meni taj garnier sampon je tako ludo ispirao plavu boju s kose,pa sam negdje i procitala da nije bas za farbane plavuse,zbog tih sastojaka..al mirise je divan. a macadamiu cu morati vise kupit,vrijeme je :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svašta, nisam plava skoro godinu pa ne znam:) A sa Macadamijom nećeš pogriješiti sigurno:)

      Избриши
  5. Volim jako ovakve postove, a tvoj me jako podsjec na moj. I kod mene brdo Dove-a, Bioderme i ovaj Macadamia sprej :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U suštini, mislim da većina nas koristi slične stvari što se tiče ove svakodnevne preparative koja se brzo troši:) Opet da spomenem da obožavam Dove, udavila sam znam:)))

      Избриши
  6. I ja obozavam ovakve postove. Obavezno nesto iz njih dodam u listu zelja :D

    ОдговориИзбриши
  7. Otkako sam probala ona putna pakovanja Macadamie, zelim sve njihovo! Savrsen miris koji mi je ostao u kosi jos 2 dana najmanje :) :*

    ОдговориИзбриши
  8. Evo ga jos jedan obozavaoc Dove kupki, Macadamie i Bioderma micelarne:))
    Super stvarcice.:)

    ОдговориИзбриши