18. новембар 2013.

Afrodita Hydra Thermal koncentrat i krema protiv prvih bora oko očiju


Ako pažljivo pogledate ovu sliku, u gornjem desnom uglu možete vidjeti tuđu kuću:) Haha, zaista je bilo slučajno, a slike ne obrađujem pa je tako došlo i do ovoga a vrijeme je tako loše i ne dozvoljava slikanje tako da ovo nisam mogla da ispravim:)

Ako ste pažljivije čitale moje postove vjerovatno ste primijetile da obožavam Afrodita kozmetiku:) Mislim da je nekako nepravedno zapostavljena jer se žene često odlučuju za marke koje se agresivnije reklamiraju, i mislim da griješe. Probala sam mnogo njihovih proizvoda i nikada ni jednim nisam bila nezadovoljna pa je na red došao i ovaj duo:) 
Prvo sam probala masku iz ove linije i pokazala se odlično, ovo je bio sljedeći korak. 

Moja koža je mješovita, ali umjereno, ne luduje više kako kad sam bila mlađa. Masniji dijelovi su blago masni, a normalni su zaista normalni i nisu isušeni, ali sam željela neku hidratantnu njegu koja će dodatno njegovati moje lice. Na slici lijevo je krema protiv prvih bora oko očiju , a ja sam odlučila da ozbiljno krenem u borbu protiv moje prve bore i svih budućih. Drugo je koncentrat za hidrataciju  koji bi se najbolje mogao opisati kao serum.


Krema protiv prvih bora oko očiju dolazi u pakovanju od 15 ml, sadrži mineralnu vodu (odatle i naziv kolekcije), hijaluronsku kiselinu i beta glukan. Hijaluronska kiselina, kao što vjerovatno znate, pomaže pri hidrataciji dubljih slojeva kože, i odličan je saveznik u kremama. Beta glukan pruža zaštitu od UV zraka, mada ne znam koji faktor zaštite nudi jer to nigdje ne piše. 
Kremicu nanosim svako jutro i veče, potreban je jedan blagi stisak pumpice da dobijete optimalnu količinu. Savršeno se razmazuje i odlično se upija, a to mi je jako važno jer mrzim kreme koje ostavljaju masni ili parafinski trag. Koža je nakon ove kremice mekana i spremna za arsenal korektora:) 
Primijetila sam da mi je to područje od kad koristim ovu kremu (preko mjesec dana) jako hidrirano i glatko, podočnjaci mi nisu izraženi kao ranije, mada ja i nisam imala tamne podočnjake, samo one plitke od umora. Prva bora je i dalje tu, pa poboljšanje po tom pitanju nisam primijetila ali još je valjda rano za tako nešto. Vjerujem da će ova kremica, ako ništa drugo, ublažiti buduće borice. Jako mi odgovara ova kremica i preporučila bih je svima koje imate blaže podočnjake i par bora.

Na ovoj slici možete vidjeti sastojke i šta obećava proizvođač:


Sljedeći na redu je koncentrat. Nemojte to da vas zbunjuje, u pitanju je serum za intenzivnu hidrataciju koji usput obećava i mat efekat. Sastojci su identični kao kod kreme protiv bora oko očiju, i mogu vam reći da mi na licu izuzetno prija, čak mi se sviđa i više od kremice oko očiju. Nanosim ga samostalno ujutro i naveče, ne koristim kremu nakon njega jer za moju kožu bi to bilo previše, ali ako imate suhu kožu možete staviti i svoju kremu nakon što se koncentrat upije. Jako lijepo se razmazuje i upija, mada moram primijetiti da kod mene ne pruža neki mat efekat. Odlično služi kao podloga za šminku, ali nakon pudera ipak moram da nanesem puder u kamenu za matiranje. Dolazi u bočici sa pumpicom od 30ml. Evo i sastojaka:


Zaista sam primijetila da mi koža izgleda zdravije i zategnutije, vjerovatno je to efekat hijalurona. U posljednje sam vrijeme zadovoljna svojom kožom a mislim da se to može i mora pripisati Loreal micelarnoj i ovom koncentratu. Prestala sam ludački da matiram svoju kožu i počela da je njegujem na drugačiji način i promjena je stvarno vidljiva, a i vi i ja znamo koliko je zaista teško naći kremu koja daje vidljive i pozitivne rezultate. 
Ni jedno ni drugo ne sadrže parabene, parafine ni silikone što je slučaj sa još mnogo Afrodita proizvoda. Meni se nisu pokazali kao komedogeni i to je još jedan ogroman plus i uslov da mi se nešto svidi. Miris je blag i nenametljiv, ne vjerujem da bi vam smetao. 
Rijetko kad mi se desi da me proizvod za njegu lica oduševi, ali ovaj put je zaista tako. Evo vam još jedna sličica na kojoj možete da vidite teksturu obje kremice i potrebnu količinu:


Ja sam svoje ljepotice kupila na popustu u Dm-u, ali mislim da se pojedinačna cijena kreće ispod 20KM.
Koristite li Afrodita proizvode i koji vam je omiljeni? :)

16 коментара:

  1. E bas sam ih zagledala. Ovu za oci sigurno sledecu kupujem! Mada nisam sigurna jesam li je po Srbiji vidjala. Bas cu da pogledam detaljnije. Mada znam da imamo ovu liniju, verovatno je ima. Nadam se :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno je odlična...ja sam bacila oko na onu tvoju Dahlia, ali kod nas njih nema pa sam se odlučila za ovu:)

      Избриши
  2. ja koristim njihove sampone i odstranjivac laka,moram priznati da ih vecinom preskacem u drogerijama...pocet cu obracat vise paznje na njih

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj za početak gelove za tuširanje i mlijeka za tijelo, ne zna se šta je bolje:)

      Избриши
  3. Ja isto obozavam sve od Afrodite. Koliko sam ih dosad hvalila, kao da me sponzorisu, a nije slucaj. :-)
    Najvise volim badem kolekciju krema i ona natural lift. U salonu gdje idem radim maske sa hijaluronom i ciscenje sa njihovim profi salonskim proizvodima i jako sam zadovoljna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isto se može pomisliti i za mene. Probala sam Natural Lift kremu i serum, odlično i jedno i drugo i sve iz Oil Control linije. Meni je badem premasan za moju kožu ali vjerujem da je super za normalnu. Vidjela sam u salonu tu profesionalnu kozmetiku, i mislila da probam tretman sa AHA, vjerovatno i hoću. Jesi probala novi gel za tuširanje sa borovnicama? Ljepota nad ljepotama:)

      Избриши
    2. Nisam jos, nekako mi je to vise miris za ljeto, kao i grozdje koje mi mozda i ljepse mirise, imala sam ga nekoliko puta, ali to mi uvijek ceka toplije dane.

      Избриши
    3. i ja sam uzela natural lift serum, kad je bio u cm na snizenju nedavno i jos ga nisam probala, cekam da potrosim jednu kremu, da ne otvaram. a taman sam spala na 3 gela za tusiranje, idem sutra po borovnicu haha :)

      Избриши
    4. Snow i ja tako nekako dijelim mirise na zimske i ljetnje, ali ovaj me oduševio pa sam prekršila pravilo, grožđe je isto super. Anela, super je što ne otvaraš više krema za istu namjenu u isto vrijeme, i ja sam takva, otvaram istovremeno samo gelove za tuširanje, mlijeka za taijelo i maske za kosu:)

      Избриши
  4. Imala sam koncentrat i bio mi je sasvim ok, ali nedovoljno hranjiv :/

    ОдговориИзбриши
  5. Ja verujem afroditi ali liniju za negu lica nisam probala. Pogledaću kada sledeći put budem u kupovini. Baš bih volela da kupim neku dobru kremu za prve borice, iako je možda rano.(žene :) )

    ОдговориИзбриши
  6. koristila sam ova dva proizvoda + kremu za lice. nisu mi nikako odgovarali. ovo za oko ociju jos tu i tamo,kao i serum, ali krema-zali boze para! nisam je potrosila niti 1/8 i bila mi je stvarno ocajna, cak su mi se i neke fleke po vratu pojavljivale i bila mi je premasna... nije ovo za mene iako imam suvu kozu :)

    ОдговориИзбриши
  7. To je jedna one dvije kreme, samo za suhu kožu? Baš mi je žao, sigurno si osjetljiva na neki od sastojaka.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман22. 11. 2013. 08:37:00

    ja sam također prezadovoljna njihovim proizvodima. i moja kozmetičarka koristi njihove proizvode namjenjene za salone i prezadovoljna sam i tim tretmanima.rita

    ОдговориИзбриши