11. новембар 2013.

Mac Blot puder u kamenu-Medium Dark

Sve mi znamo da je lijep ten osnova svake šminke, i bez obzira koliko smo vješte u šminkanju npr. očiju i koliko volimo da se igramo bojama, sve to pada u vodu ako ten ne izgleda dobro, ako nam puder ne odgovara ili nam se lice sjaji. E sa ovim posljednjim sam muku mučila od kako znam za sebe, jer je moja koža mješovita, i masniji dijelovi se sjaje. Normalni dio moje kože (obrazi i u posljednje vrijeme brada) su zaista normalni, nisu isušeni uopšte, ali je zato moja polovična T zona (brada i nos) baš kritična. Ranije je bilo i gore, ali eto nešto dobro donose godine-manje mašćenja kože i manje bora nego što bi bilo za očekivati:) 

Koristila sam sve pudere za matiranje koji su mi pali pod ruku, i bilo ih je par kojima sam bila i zadovoljna jer nisam znala za bolje i nisam vjerovala da bolje postoji. A onda sam počela da čitam blogove i saznala za Mac Blot i ništa više nije bilo isto:)


Pakovanje mi se na prvi pogled činilo obično i bezveze, ali nisam bila u pravu. Jako je čvrsto, ne otvara se u torbi, ali kad hoću da ga otvorim to ide lako i nema lomljenja noktiju, i što je najvažnije na ovoj crnoj mat kutijici ne ostaju otisci prstiju, slova se ne brišu i ne izgleda jadno kao neki puderi poslije par mjeseci korištenja. Ima 12 grama, i to će meni biti dovoljno čini mi se za nekih 5 mjeseci, ali vama možda potraje i godinu, poznato je već da sve trošim nemilice.
Ali nije me strah, jer novi ljubimac več čeka svoj red, osjećam se kao one bake koje prave zalihe brašna, kafe i šećera, ostalo može da nestane, ali to nikad:)


Kao što sam napisala u naslovu, moj Blot je u nijansi Medium Dark koja mi se činila najboljom za moj NC25 ten, mada mislim da sam mogla ići i nijansu gore ili dole, jer ovaj puder ne ostavlja nikakvu boju i ni najmanje ne utiče na boju tečnog pudera ispod. Zato mi i nije jasno zašto postoji u 5 nijansi, ali ok, vjerovatno ipak postoji neka suptilna razlika koju ja ne primijećujem. Jako je fino mljeven, savršeno se kupi četkom i ne ostavlja brašnjav izgled na licu, stvarno se uopšte ne primijeti. Na područje ispod očiju ga nanesem manjom četkom i uopšte ne naglašava borice niti se skuplja.  Potpuno isto izgledam kada nosim samo tečni puder i kada stavim Blot preko, izuzev toga što mi Blot potpuno matira lice. Ali to ne izgleda neprirodno, već potpuno prirodno i ne izgleda kao da nosite puder, što sa mnogim koje sam do sad probala nije bio slučaj, vidjeli su se na licu, neki su čak i naglašavali pore. Puder dolazi sa spužvicom za nanošenje koju koristim samo u najhitinijim slučajevima da utapkam još malo pudera na lice, inače ne mislim da bi bilo idealno nanositi ga njome.

Najvažnija osobina ovog pudera po kojoj i nosi ime je to što mi lice matira 4-5 sati ponekad malo manje, ponekad više, zavisno od stanja i ćudljivosti moje kože i klime. Ja više od toga ne tražim i tačka. Mnogi se puderi hvale tim osobinama, ali su meni samo blijeda sjena i bezobrazan marketing zbog kojeg sam se znala osjećati kao da sa mnom nešto nije u redu i da je moje lice nenormalno kad sve navodno matira po cijeli dan, a ja se zasijam nakon pola sata. To sa ovim pudeom nisam doživjela.

Evo i liste sastojaka:


Meni nije izazvao ni najmanji problem na licu, a znam burno da reagujem. Kao što vidite rok trajanja je 24 mjeseca od otvaranja, što je zaista u redu. Prvi sam kupila u Štokholmu a ovaj novi sam dobila iz Beča, i plaćeni su oko 23-25 EUR, ne znam tačno. Vidim da postoji mnogo sajtova i stranica na FB koji navodno prodaju MAC ali molim vas klonite ih se jer ćete baciti novac na jako sumnjive kineske kopije koje sadrže ko zna šta. MAC nije dostupan ni kod nas, ni u Srbiji, ni u Hrvatskoj pa ćete ih morati potražiti negdje dalje. Nisam gore spomenula, ali nijansa Medium Dark uopšte nije tamna iako stoji ovo Dark u nazivu, pa nemojte to da vas zavara, kao što rekoh, ne ostavlja neku boju, ali možda se nijanse na neki način prilagođavaju tenu. Ja sam Mac NC25, Bourjois HM 53, Bourjois FP 55, Vichy Dermablend 25 pa eto ako vam to može biti neka pomoć. Na licu nema svrhe da slikam puder, jer se ne vidi, nosim ga u nekom od prethodnih postova sa Octoberfest rumenilom:)

Evo još jedna sličica ovog fenomenalnog  pudera:


Ako sam nešto propustila da spomenem, slobodno pitajte u komentarima, i napišite mi vi koji puder koristite za matiranje:)

21 коментар:

  1. Ja "suha k´o barut" :D pa mi jače matiranje ne treba. Po recenziji se vidi oduševljenje puderom i super da si otkrila proizvod koji ti baš odgovara :)

    ОдговориИзбриши
  2. Iz ove perspektive kazem samo BLAGO TEBI:) Mada i to sigurno ima svojih negativnih strana, ali uvijek nam je draze ono sto nemamo;)

    ОдговориИзбриши
  3. Uh bas si ga potrosila :) Htjela bih da ga probam jednog dana :)
    Joj sva sam zbunjena oko ovih Bourjois pudera, vichy dermablend mi je 25, ali sve mislim da mi je par tome 52-ica. Moram ja to bolje pronjuskati...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I jeste, ali meni je Vichy 25 mrvicu svijetlija nego sto bi trebalo pa sam zato izabrala HM 53, a FP ide nijansu gore za razliku od HM, a i tu sam sebi bila presvijetla pa sam otisla dvije. U prevodu: odgovara ti HM 52:)

      Избриши
    2. A flowercic ili 123? Koji bolje prekriva i koja nijansa? Meni se cini da je i tu 52, barem kako sam isprobala na vratu noseci vichy 25 nude na licu... Pomozi, pomozi :D

      Избриши
    3. Ja sam sigurna da sa flowercicem :) mozes i nijansu tamnije. On bolje prekriva i apsolutno je savrsen, 123 nemam trenutno i nisam ga imala u zadnje vrijeme, ali koliko se sjecam, laganije prekriva iako je takodje dobar. Ja glasam za FP definitivno malo dusu da odmoris od Dermablenda, snosim punu odgovornost i tvrdim da ce ti se svidjeti:)))

      Избриши
    4. Hvala, odvazit cu se da uzmem flowercic :)

      Избриши
  4. Meni treba kilo ovg blota, imajući u vidu masnoću kože :) Moraću i ja sebi nekad ovo da kupim!

    ОдговориИзбриши
  5. Ovaj puder jako želim. Nedavno sam bila na putu, i odolela sam kupovini, ne znam ni sama kako. I evo, još patim

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam željela toliko toga kad sam stigla do Mac kozmetike, ali koliko god privlačne te razne stvarčice bile ovo mi je bilo osnovno i potrebno, i drago mi je sto nisam odustala u kupila ruž:)

      Избриши
  6. Imam identični puder!! Potpisujem recenziju, najbolji puder za matiranje i popravke šminke tokom dana :))

    ОдговориИзбриши
  7. joj o ovom puderom sam cula sam pohvale, da matira kao lud :D zasad sam jako zadovoljna ben nye puderom u prahu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I on mi je na listi za odstrel, kupujem ga kad potrošim dva Blota i jedan Manhattan u prahu, da ne gomilam:)

      Избриши
  8. Nisam fan pudera u kamenu, i ne volim da zamaskiram lice previse, vrlo cesto nanesem bb kremu i preko puder u prahu, medjutim, posto imam masnu t-zonu, ponekad stavim rimmel stay matte, koji mi je sasvim ok, mada citajuci ovu recenziju, ovaj mac-ov izgleda privlacno, i sto je najbitnije, vidim da ne stvara maska efekat na licu, sto mi se jako svidja :) Tako da cu ga potraziti ;)

    ОдговориИзбриши
  9. Cula sam i ja da je taj Rimmel dobar, ali ga nisam probala. Blot se zaista ne primjecuje na licu, ali zaista:)

    ОдговориИзбриши
  10. Ide na WL nakon ovog posta :) čula jesam za njega, ali ovo je prva recenzija koju sam pročitala :) MAC je meni super, šteta što ga nema kod nas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šteta kažem i ja, ali valjda će se i to vremenom promijeniti. Ima još recenzija kod Jasmine na MakeUpArena, a pisale su i Anaviglam i Dear Skin čini mi se:) Definitivno najbolji puder za matiranje koji sam probala:)

      Избриши
  11. Анониман31. 12. 2013. 09:13:00

    Ja imam Medium, prije sam kupovala Light i, iskreno, ne vidim razlike u nijansi kad se nanese na lice. Meni je nezamjenjiv, a najbolji mi je u kombinaciji sa MAC Studio Fix Fluid. Iskreno, ja imam dilemu sa NC i NW. I NC 25 i NW 25 mi savrseno odgovaraju. Jesi li mozda probala neki MAC sa NW nijansom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ni ja ne vidim te razlike, ali eto uzimam Medium. Meni NW ne odgovara jer sam baš nekako "žuta", a isto imam Studio Fix Fluid NC25 i super mi je ta kombinacija:) Ti si vjerovatno neutralna i zato ti odgovaraju oba:)

      Избриши