4. децембар 2013.

NYX Extra Creamy Round Lipstick u nijansi Fig i Soft Matte Lip Cream u nijansi Istanbul

Danas vam pišem o ova dva fantastična NYX ruža koja sam ulovila prošli mjesec u Bijeljini. Više o tome možete da pročitate u ovom postu. NYX je inače američka kompanija sa sjedištem u Los Anđelesu, a ovi ruževi su proizvedeni jedan u Kini, jedan u Tajvanu. Fig sam platila 6,5KM, a Istanbul 10,5KM u Alexandar Cosmeticsu.




Za oba sam čula još ranije, i Fig sam se spremala da kupim čim budem u prilici, a Istanbulom sam se oduševila na licu mjesta, iako na osnovu slika koje sam gledala nije izgledao tako božanstveno.

Na mome Fig ružu ne piše ovaj naziv iz naslova posta, ali sam gledala na sajtu NYX kozmetike, i to je to. Ruž dolazi u plastičnoj ambalaži prosječne kvalitete na kojoj po malo ostaju otisci prstića i težak je 4 grama. Sviđaju mi se dvije stvari kod ovog pakovanja. Prvo-jasno se čuje klik kada se ruž zatvori, pa nemate straha da ga niste dobro zatvorile, a drugo, na dnu ambalaže se nalazi "prozorčić" koji je iste boje kao ruž pa vam to može znatno pomoći da ga nađete ako imate više istih ruževa različite nijanse. Rok trajanja je 12 mjeseci nakon otvaranja.

Tekstura je kremasta, ali nije teška, ja nekad nanesem i dva sloja, iako je i jedan sasvim dovoljan. Boja je intenzivna i ravnomjerna, lijepo se nanosi, a na usnama ostavlja malo klizav film, koji se ipak osjeti, nije da ne osjećate da imate ruž na usnama. Ono što mi se između ostalog jako sviđa je to što je boja na usnama identična onoj na swatchevima koje sam viđala, samom ružu u kutijici i ovom "prozorčiću". To je jako važno jer ja imam tamne usne i često se desi da boja ruža nema veze sa bojom koju ostavlja na usnama. Takođe, ovaj ljepotan ostavlja određen sjaj, znači nije nikako mat.  

Evo kako to izgleda na dnevnom svjetlu:

NYX Fig



Sljedeći na redu je istanbul. Ovo je zaista bila ljubav na prvi pogled, i ostala je, jako ga često nosim. U pitanju je kremasti mat ruž koji dolazi u pakovanju od 8ml, jako lijepom i kvalitetnom. Na prvu se čini kao sjaj, ali ime mu kaže da je nešto potpuno drugo. To je najfiniji tečni ruž koji se savršeno razmazuje i nanosi, potpuno ravnomjerno. U početku nije mat ali to postaje pola minute nakon nanošenja kada se osuši. Jako dugo traje na usnama i uopšte ih ne isušuje (posebno jer ih sad stalno mackam onim Blistex balzamom što je o njemu pisala Snow). Skida se prlično ravnomjerno, kada kažem prilično, mislim da se ne skuplja u rubovima usana niti se stvaraju grudvice, ali boja ipak neravnomjerno blijedi. Uz priču (moj posao je takav da znam da pričam 3 sata bez pauze i usut pijem vodu) se drži 3-4 sata, uz piće isto, uz jelo nešto manje, ali se jako lijepo popravlja, nije potrebno skidati ga i ponovo nanositi. Rok trajanja mu je 18 mjeseci nakon otvaranja. Evo i sličice:

NYX Istanbul

U suštini ove dvije boje su jako slične, s tim što je Fig intenzivnija i malo toplija, a Istanbul je i potpuno mat. Lijevo je Fig, a desno Istanbul:

NYX Fig i Istanbul

Još da vam kažem nešto što mi se jako svidjelo, naime na svakom NYX ružu je nacrtan mali zeko uz oznaku cruelty free, što znači da proizvodi nisu testirani na životinjama. Zar to nije jedan veliki dodatni plus? 

Nadam se da vam se sviđaju moji ruževi, kupiću ih još ali hladne glave, jer ne volim da kupim hrpu ruževa u isto vrijeme, onda neke zapostavljam i ne koristim.

Šta ste vi probale od NYX kozmetike?

8 коментара:

  1. Imam Fig i super mi je, hm trebala bih ga cesce stavljati :-)
    Inace od ovih matte lip creams imam Adis Ababa, ali mene nekako nije odusevio :-(

    ОдговориИзбриши
  2. Sigurno:) sto se tice ovog drugog, moguce je i da je do nijanse, nisu nuzno sve istih osobina, ja sam se bojala da ce mi isusivati usne i da ce se skupljati na rubovima, ali nije i meni je dovoljno:)

    ОдговориИзбриши
  3. U zadnje vrijeme me svi mamite s Nyx lip creamovima :Ddefinitivno si moram naručiti par komada :D

    ОдговориИзбриши