21. децембар 2013.

Prazno #4

Vrijeme je za jedan post o proizvodima koje sam potrošila. Ne vjerujem da ću uskoro kupovati puno toga novog, jer imam previše šminke i preparativne kozmetike, tako da se baš veselim kad nešto iskoristim do kraja i potrošim. Već sam vam pisala kako ne volim da gomilam stvari, a u zadnje vrijeme sam opasno nagomilala. Evo šta se nakupilo od zadnjeg ovakvog posta:


Balea Creme Bad Orchidee&Mandelblute je kupka sa mirisom orhideje i cvijeta badema koja miriše divno. Koristila sam je kao gel za tuširaje, jer u zadnje vrijeme ne uživam baš često u kupkama, i trajala mi je dugo za moje pojmove. Malkice isušuje, ali s obzirom na odnos cijene i količine nije ni čudo, ali zato divno pjeni i miriše.

Dove limited edition Winter Care gel za tuširanje miriše još bolje, baš nekako idealno za zimu, blago ali ne bezlično. Jako je kremast i nimalo ne isušuje moju kožu pri tuširanju. Miris mu se na koži zadržava značajno duže od npr. Balee. Kupila sam ga jer je limited edition, a na to padam opasno, a i zato jer sam mislim sve ostale Dove gelove za tuširanje koji se mogu kupiti kod nas već probala. Jako dobar gel za ove hladne dane. 

Loral elseve Re-Nutrition šampon za suhu kosu sa matičnom mliječi i omegom 6 sam kupila malo promjene radi, jer u zadnje vrijeme koristim šampone bez silikona pa sam se bila poželjela malo silikonske glatkoće poslije pranja. Ovaj šampon jako intenzivno miriše, žute je boje i jako gust pa vam za pranje kose nije potrebno previše. Meni je bio dobar, ali je i moja kosa u zadnje vrijeme napokon u odličnom stanju, pa zato ne znam kako bi se pokazao na suhoj kosi. Iako poslije svakog šamponiranja koristim masku pa mi je teško ocijeniti kako isključivo djeluje šampon, čini mi se da mi ovaj malo više zagladi i "spusti" kosu u odnosu na recimo Afrodita šampon sa bijelim lukom koje ne sadrži silikone. Ovaj neću uskoro kupovati, ali s vremena na vrijeme volim kupiti neki Loreal šampon i masku, oni su mi omiljeni brend tog tipa.

Loreal Skin Perfection micelarna, još jedno pakovanje potrošeno, sada je redovno kupujem i ne mislim da je mijenjam, eventualno možda probam Mixa. Više o ovoj micelarnoj možete pročitati ovdje .

Balea Dusche&Creme Mandarine gel za tuširanje je kupljen isključivo zato jer Balea gelove kupujem kao žvake, i kupim gotovo svaki novi koji izađe jer mi koža nije prezahtjevna i ne isušuje je strašno, a volim da mijenjam mirise. Ovaj miriše prilično dobro na mandarine i nije suviše vještački, ali tu se posebnost završava jer je po svemu drugom isti kao i većina njihovih gelova. Zaista bih voljela da im se miris duže zadržava na koži, ali za te pare i ne žalim se posebno:)



O Misha M Perfect BB kremi sam pisala u ovom postu i ostajem pri tome, naručiću je sigurno opet, samo ne stiže na red:)

Rexona  Clear Aqua Crystal roll on dezodorans je jedan dobar dezodorans. Veoma svježe i lijepo miriše, ne ostavlja nikakve tragove na odjeći i spriječava neugodne mirise. Međutim, sadrži aluminjum hlorohidrat, pa kome smeta neka preskoči, kome ne, preporučujem.

O Mac Blot Pressed Powder puderu u kamenu sam takođe već pisala u ovom postu, već trošim drugo pakovanje, i kupovaću ga kako znam i umijem jer je savršen:)

Afrodita Blue Berries gel za tuširanje sam baš sa uživanjem potrošila. Obožavam njihove proizvode, a ovaj nije izuzetak. Miriše na svjež sok od borovnica, savršeno pjeni, ne isušuje i miris se neko vrijeme zadržava na koži. Malo je skuplji od ostalih gelova (čini mi se oko 8-9KM) ali se apsolutno isplati i kupiću ga nekad ponovo, uvijek imam neki njihov gel. Dodatni plus je što ne sadrži parabene, parafine i silikone. Super proizvod.

Balea Fresh Lime dezodorans kupujem već ko zna koji put. Jako je efikasan, ne ostavlja tragove na odjeći,  mada malo neobično miriše, ali ne toliko na limetu koliko sam očekivala. Kupiću ponovo.


Tesori d'Oriente Jasmin di giava parfem sam dobila i oduševila se. Imala sam predrasudu prema ovim jeftinim parfemima, međutim ovaj je izuzetno postojan i približna je kopija TM Angela, meni dosta. Zaista me čudi kako je moguće da nešto od ispod 15KM miriše ovako dobro, ali eto moguće je. Probala sam još neke i najvjerovatnije ću ih kupiti. Nisam neki kozmetički snob, ali parfemski možda i jesam, ako nemam para radije ne koristim parfem umjesto da koristim neke bezvezne vodice, ali ovaj me preobratio:) Obavezno, ali obavezno probajte neki.

Loreal Volume Million Lashes maskara me zaprepastila na prvih par nanošenja. Vodenasta, rijetka, bljak. Međutim čim se mrvicu osušila, bila mi je odlična. Četkica je malo preduga za moj ukus, ali opraštam joj, jer savršeno da volumen mojim dugim a rijetkim trepavicama bez da se pretjerano zgrudva (malo mora, ja ne znam ni jednu koja da volumen a savršeno razdvoji bez i jedne grudvice). Ne osipa se i lako se skida. Kupila sam je u Sarajevu na nekom sniženju, koje možda kod nas još traje u DM-u čini mi se. Malo sam se zaistila Maybelline maskara, i ova mi je bila baš dobra, mada je neću odmah ponovo kupiti jer hoću da probam još neke.

Sebamed Clearface Care Gel je odličan proizvod odličnog a jednostavnog sastava. Koristila sam ga na cijelom licu uveče, posebno kad mi se malo pogorša ten, ali mi je žao što ne funkcioniše savršeno ispod svih pudera (npr ispod Mac Studio Fix Fluid)  jer je gelaste i malo ljepljive strukture. Vrijedi ga probati ako imate problematičnu kožu sklonu nepravilnostima, za teže oblike akni ne znam da li bio dovoljan. Jedno je sigurno, neće vam napraviti nikakav nered na licu.
To je to, jeste li probale išta od ovoga?
:*

9 коментара:

  1. Tesori d'Oriente obozavam! To mi je najhvaljeniji parfem od strane drugih ljudi ikada. Ali ne taj nego sivi. Ovaj nisam probala jos :D

    ОдговориИзбриши
  2. Mirisala sam i taj sivi, vjerovtano ću ga i kupiti:) Baš je neobičan i dobar

    ОдговориИзбриши
  3. Meni su Tesori prejaki ali onda sam nanjušila :) na prijateljici onaj sa orhidejom i ljubav se desila :) Balea stvarno ima super mirisne tuširalice, ali za suhu kožu nikako ne odgovaraju. Može proći ponekad ljeti ali zimi malo teže :)

    ОдговориИзбриши
  4. Slažem se za Baleu, ja imam normalnu kožu koja nije sklona isušivanju pa mi je ipak malo zimi isuše, zato je Afrodita zakon:)

    ОдговориИзбриши
  5. Sebamed je zakon:) Moram probati tu Loreal micelarnu, razmisljam se izmedju nje i Mixe

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Loreal je fantastična, ali i ja ću probati Mixu, baš da uporedim, a i cijena im je tu negdje:)

      Избриши
  6. Ja sam mislila da nikada neću Loreal micelarnu zamijeniti, ali Mixa mi je bolja :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno?Moram i nju probati pa nek' ide život:D Stiglo je nešto od Mixe i kod nas u DM:)

      Избриши