7. јануар 2014.

Revlon Colorstay tečni puder za mješovitu/masnu kožu

Ja sam jedna od onih koje su uvijek u potrazi sa savršenim puderom:) Do sad sam našla neke koji mojoj mješovitoj koži odgovaraju (Vichy Dermablend, Bourjois Flower Perfection, Mac Studio Fix Fluid), ali srećom nisam prestala da tražim i tako sam došla do ovog. Ovaj puder se proizvodi u dvije verzije-jedna je za normalnu/suhu kožu, a druga je ova moja za mješovitu i masnu. Kao što znate moja kože je mješovita, "masni" dijelovi se baš maste u području nosa i čela, a "suhi" dijelovi nisu suhi nego normalni. Najveći dosadašnji problem sa puderima mi je bilo prosijavanje, kao i to što neki jednostavno "skliznu" sa lica. Prekrivanje je posebna priča, zavisi od osobe do osobe, ja volim srednje i jako prekrivanje, lagano nije za moj tip i boju kože.



Puder dolazi u staklenoj bočici od 30ml. Bočica je teška i kvalitetna ali je jako teško izvući puder iz nje, pa morate da otprilike dozirate i istresete ga na ruku. Probala sam da naštimam na njega MAC pumipicu ali ne odgovara, ako nađete neku koja odgovara javite.  Moj je u nijansi 180 koja je najpribližnije odgovarala mom tenu (u ponudi je bilo još 5,6) i ima zaštitini faktor 15. Kupila sam ga u Zagrebu u Muller parfimeriji za nekih 100 KN, što je malo iše od 25KM.

Puder je srednje gustine, odlično se nanosi i bockalicom ali i prstima, meni je draža ova druga metoda jer ga brže razmažem.Čitala sam ranije da se ovaj puder teško razmazuje ali to uopšte u mom slučaju nije istina, razmazuje se odlično, ali se onda brzo suši i treba biti jako oprezan jer ostaju crte, to sam vidjela na jednoj slici, dok uživo uopšte nisam primijetila da ga nisam dobro nanijela. Znači treba ga razmazati brzo i detaljno (ma uostalom kao i većinu drugih). 
Prekrivanje je na mojoj koži srednje, prekrije mi sve nepravilnosti, kapilare i flekice, posvijetli benove, ujednači ten, mada se porice oko nosa i dalje vide, ali to je ok, jer nisam ni očekivala potpunu kamuflažu, a i ja baš imam proširene porice na području oko nosa. Bubuljice solidno prekrije ali vam naravno treba korektor za to (opet kao i sa većinom drugih). Ostavlja polumat finiš, ali ga ja matiram sa Mac Blot puderom jer volim mat ten. Najbolje je to što uopšte ne oksidira niti mijenja boju i u kombinaciji sa Mac Blotom ne prosijam satima, nekad uopšte ne dok ne skinem šminku, zavisi od klime i mojih aktivnosti. Ja ranije uopšte nisam vjerovala da je tako nešto moguće. Pored toga, ne briše se, ne klizi sa lica, i uopšte se ne preslikava na odjeću, što je ogroman plus. 
Čitala sam ranije i da je jako komedogen pa sam ga zato izbjegavala, na mojoj koži uopšte nije i od kad ga koristim (oko mjesec i po) izašle su mi dvije bubuljice koje očito nemaju veze sa ovim puderom. Još jednom-sve je individualno:)
Evo kako izgleda na mojoj ruci (ovdje se vidi da uopšte nije pregust i da se ne razmazuje teško, namjerno sam napravila ovakav swatch):


Ovdje se vidi kako izgleda na dijelu mog lica sa Mac Blot preko (i divnim Avon Carnation ružem čija recenzija uskoro slijedi). Kao što vidite porice se primijete ali ništa strašno.


 I na kraju jedna strašna slika bez druge šminke (osim obrva), nosim samo Revlon Colorstay u tankom sloju nanesen prstima:


Ako imate masnu ili mješovitu kožu, od srca vam preporučujem da probate ovaj puder, žao mi je sam ošto se ne može kupiti u Banjaluci koliko znam.

:*

13 коментара:

  1. Čitala sam negdje da mu savršeno odgovara pumpica Avonovog zelenog seruma :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemam ga trenutno ali super, zapamtiću to:)

      Избриши
    2. odgovara mu savrseno. i ja ga tako koristim :) isto sam nasla to kao i ti Neira

      Избриши
    3. I ja ga tako koristim. Probala sam sve i svasta, i uvek se vracam njemu. Sad koristim novi Rimmel stay matte, i dobar je, ali posle Revlona svakom puderu nalazim manu.

      Избриши
    4. Svi hvale i taj Rimmel, ali ga ja nisam probala, Naručiću i taj serum pa jednog dana kad se potroši imaću i pumpicu:)

      Избриши
  2. Ovo je moj najdraži puder...koristim ga jako dugo i uvijek iznova kupujem. :)
    Martina

    ОдговориИзбриши
  3. I ja koristim svoju prvu bočicu ovog pudera i svidja mi se sto je laganiji, ali mi recimo ne prekrije skroz crvenilo, kod mene je bas jako na obrazima, ali kada stavim malo pudera u prahu ok mi je, i ne treba mi cement :-D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nemam puno crvenila na obrazima, vidi se mrvica na ovoj zadnjoj slici zato sam je takvu i postavila, i meni savršeno odgovara ovakvo prekrivanje, baš je taman:)

      Избриши
  4. Ja sam ga prije 2-3 godine koristila i bio mi je dobar , iako mrvicu težak .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni i nije težak, ali možda sam ja i navikla na teže pudere. Ali jako je dobar:)

      Избриши
  5. Анониман25. 7. 2014. 09:44:00

    poštovane,,molim Vas za savjet posto ovaj nemogu naci,a nekad sam ga koristila i fantasticanje,,treba bi puder za masnu/komb kozu,,koji dobro pokriva (jer imam po licu hiperpigmentaciju),postojan,,i po mogucnosti da ne ostavlja tragove na odjeci,Unaprijed hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dva najbolja koje možete naći kod nas su Manhattan Powder Mat Make Up-crna tubica, i Bourjois Flower Perfection (ima neobičan poklopac sa spužvicom na vrhu). Oba odlično prekrivaju i postojani su na masnoj koži, ovaj drugi manje ostavlja tragove na odjeći:) Nadam se da će vam odgovarati:)

      Избриши