5. април 2014.

Avon sprej za fiksiranje šminke (makeup setting spray)

Danas vam pišem o nečemu sa čim se neke od vas možda nisu ranije sretale, jer je malo ovakvih proizvoda koji su dostupni kod nas. Ovo što vidite je Avonov sprej za fiksiranje šminke, i samo mu ime kaže čemu je namijenjen. Međutim, možda ćete se ponadati da ovaj sprej matira kožu i produžava period prije nego što lice "prosija", ali na žalost svih nas sa mješovitom i masnom kožom, ovaj sprej tome nije namijenjen i zato i ne služi. Ali zato savršeno služi da fiksira ostatak šminke i produži joj trajanje.

Ja sam ovaj sprej dobila od Avona, ali u aktuelnom katalogu košta 8,90KM za pakovanje od 125ml. To uopšte nije puno, jer se baš sporo troši, ja svoj imam već oko mjesec dana, a izgleda skoro kao nov, znači da će mi trajati baš dugo:)



Kao što vidite na slici iznad, pakovanje je jednostavno i na vrhu ima raspršivač sa pumpicom, koji odlično funkcioniše i mlaz koji dobijete je jak i ne curi. Ja fiksiram u suštini više gornji dio lica sa naglaskom na obrve, sjene i rumenilo, te sam ponekad prskala i malo preko usana. 
Ispod sjena inače koristim bazu, pa im samim tim produžim trajanje na preko 8 sati, ali sa ovim sprejem preko, bukvalno možete nositi sjene preko 10 sati i da izgledaju isto kao kad ste se našminkale. Ja često radim cijeli dan od 8-20h, i imam samo neku pauzu u toku dana kada ne stignem da idem kući i presudno mi je da mi šminka izgleda bar pristojno, ako ne savršeno. Zato je ovo idealna stvar. Pomaže mi jako i kod obrva jer ih popunjavam sjenom, mada se na njima ipak vidi da poslije nekih 7-8 sati izblijede, ali se bar ništa ne razmaže. Rumenilo mi stoji na mjestu isto preko 6-7 sati i onda počinje lagano da blijedi. Uzmite u obzir da je moja koža mješovita, već sam spomenula. Nisam primijetila da mi produži trajanje ruža na usnama. Ako morate biti našminkane svaki dan duži period, ovo je onda stvarno super rješenje. Definitivno će vam duže održati šminku onakvom kakvu ste je nanijele, mada vas neće matirati, a meni se puder inače ne topi i ne sklizne sa lica(do pudera je definitivno, ranije mi se to dešavalo) pa ne znam da li tu možda malo pomaže.

Sprej je bez mirisa, i nakon prskanja na koži izgleda vlažno, ali ne brinite se, u roku od par minuta se osuši. Moram priznati i da osjetim blago zatezanje u dijelu gdje sam ga nanijela, ali i to je samo u prvih par minuta. Pri nanošenju obavezno zažmirite da vam sprej ne bi ušao u oči.
Evo kako izgleda uputstvo na par jezika, znači bitno je kao i kod svih sprejeva, malo ga odmaći od lica pri nanošenju: 

 A ovdje vidite i sastojke, ako ne možete da pročitate, evo ih:
Aqua, PVP, Alcohol Denat, Imidazolidinyl Urea, Disodium EDTA, Lecithin, C12-15 Alkyl benzoate, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Beta-Carotene, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil


Ovako izgleda tek po nanošenju, kao što sam rekla, vidljiv je i izgleda kao da ste se pošpricale vodom, ali zaista se brzo suši, nemojte to da vas uplaši:)


Meni se ovaj sprej jako sviđa, i kupila bih ga i sama, odličan je za one koje nemaju vremena da detaljnije popravljaju šminku tokom dana, ili za neke posebne prilike. Meni nije izazvao nikakve probleme na koži.
Jeste li probale ovaj ili neki drugi sprej za fiksiranje šminke?

11 коментара:

  1. J sam ga naručila neki dan, kad ga toliko hvalite da isprobam i ja :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš me zanima šta si sve naručila iz Avona:) Sprej je super, jesi li koristila neke druge?

      Избриши
    2. Jesam neki Diego de la palma koji je jako hvaljen. Bllo je to za neku prigodu, vjenčanje i super je poslužio. Nažalost, vratila sam ga prijateljici pa nisam podrobnije isprobala,

      Избриши
    3. Vidjela sam taj negdje, možda baš kod Anaviglam, bijelo pakovanje, ali ne sjećam se utisaka

      Избриши
  2. Ja bez fiksatora ne mogu, jednostavno ne mogu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja mislim da sam kod tebe prvi put i čitala o fiksatoru, do tad sam mislila da to koriste samo šminkeri:) čovjek se uči dok je živ, super je stvar

      Избриши
  3. Fixator radi na principu laka za kosu i dosta scenske sminke se fiksira upravo lakom za kosu, eventualno nekim jakim fixatorom. Zato fixator malo i zateze, inace ovaj je po sastavu blazi i pogodan za svakodnevno koristenje jer oni jaki stete kozi ako se dugorocno koriste. Eto ne znadoh to do neki dan, skajpala sam sa drugom iz Amsterdama i prica mi tako... A ja se smijala sto ljudi sminku lakom za kosu fiksiraju xD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čula sam ja da tako fiksiraju šminku, ali i da se celulit manje vidi pa pršću noge lakom za kosu prije revije:D

      Избриши
    2. Ovo za celulit mi je full novo otkriće. :O

      Избриши
    3. Nisam probala, ali proguglaj pa da vidiš čuda:D

      Избриши
  4. jako si ga želim, mislim da ću ga vrlo skoro naručiti jer čitam samo pohvale na njegov račun :)

    ОдговориИзбриши