18. април 2014.

Balea Teint Perfektion baza za lice

Moram vam priznati da je ovo druga baza za lice koju sam probala:) Nije razlog moja ljenost, već sam se jako bojala da će mi izazvati probleme na licu, jer prva koju sam probala je bila Catrice prime&fine i počastila me sa par potkožnih bubuljica koje su se vukle mjesec dana. Baš zbog toga, doživljavala sam bazu za lice kao dodatni i nepotrebni sloj fasade koji će samo dodatno opteretiti kožu i začepiti pore. Naravno, nisam bila u pravu, nije svaka baza ista.
Za ovu bazu sam se odlučila impulsivno, vidjela je u DM-u i kupila, nadajući se najboljem, a plašeći se najgoreg:) Cijene se ne sjećam tačno, negdje oko 11KM čini mi se, pakovanje sadrži 30ml proizvoda, što je dosta (kao i standardni tečni puderi).




Ovako izgleda tuba kada se izvadi iz kutije. Jako je mekana i super je praktična, a meni i lijepo izgleda. Piše da je namijenjena svim tipovima kože (mada je meni baza uvijek nekako asocijacija na masnu ili mješovitu kožu, ali možda i tu griješim). Namijenjena je ublažavanju nepravilnosti na koži, borica, pora i neželjenog sjaja.


Evo i sastava:


A evo i kako proizvođač opisuje ovu bazu:


Naziva je kremom za matiranje, što ja ne bih učinila, nije ni k od kreme, baza je silikonske teksture i ostaje na površini lica i ne bih je preporučila za njegu kože, pa je zato i ne smatram kremom. 
Nema nikakav miris, i jako je lijepe teskture što možete vidjeti na sljedećoj slici, super se razmazuje i ostavlja neki fini glatki film na koži nakon kojeg se puder nanosi apsolutno savršeno. Pore su manje vidljive i manje duboke i to je ono što se na pravi pogled vidi. Nakon nanošenja pudera lice izgleda mnogo bolje nego kad nanesem sam puder. Ujednačeno je i glatko. 
Primijetila sam da mi puder dok ga ne skinem izgleda odlično (trenutno koristim Lanacome Teint Idole Ultra), međutim meni ne pomaže pretjerano protiv mašćenja lica, lice mi se zamasti nakon 3 sata, ali zato koristim Mac Blot puder u kamenu i u toj kombinaciji izdrži preko 6-7 sati, što je sa drugim proizvodima čista fantastika.
Nije mi izazvala nikakve probleme na koži, ni bubuljice, niti mi je začepila pore, tako da je preporučujem svima koje želite zaglađenije lice, manje vidljive pore, i ljepše nanesen puder, a možda vam i malo produži vrijeme prije nego što se lice zamasti, meni iskreno nije, ali svaka koža je drugačija.


 Evo i kako baza izgleda: 


Možete je nanijeti samo na T zonu ili na cijelo lice, ja je nanosim uglavnom samo na T zonu jer mi je ostatak lica normalan i puder mi tu ionako ne mrda.

Kako vam se sviđa, i koje baze za lice preporučujete?

14 коментара:

  1. Imam je i ja i super mi je. Nisam ih nesto puno probala, vecinom ove drogerijske i Balea mi je dosad najbolja.

    ОдговориИзбриши
  2. Imam je i volim je :D Puno mi je bolja od Perfect Blura, a i jeftinija je ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман19. 4. 2014. 16:30:00

    Meni je izazvala kaos na licu :-( Imam masnu kozu i uzasno osjetljivu tako da mi je lice nakon koristenja ove baze bilo s podkoznim kvrgama velicine klikera :-( Jos mi se lice oporavlja. Tako da... masnokosci oprez.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao, bas mi je zao. Moja koza je mjesovita i takodje osjetljiva, i bas sam se bojala tih potkoznih bubuljica, ali ova mi zaista nije nista izazvala, mada vjerujem ti i trebalo bi da cure sa masnom kozom pripaze:)

      Избриши
  4. I ja imamm ružno iskustvo sa bazama ali mislim da ću probati ovu ili onu Garnier 5sec, da imam "za ponekad"...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma i ja ovu ponekad stavim, ne znam kako bi mi koža reagovala da je stavljam svaki dan. Joj, ja bih voljela probati Clarins, ali pričekaće:)

      Избриши
  5. Mislim da ću preskočiti ovo, nisam niti očekivala neke genijalne rezultate. :/

    ОдговориИзбриши
  6. Vidjela sam je u DM-u, ali sam ipak čekala neku recenziju, budući da nisu imali tester :D Još se razmišljam između ove i Garnier Blur, i velika mi je dilema koju da uzmem, pogotovo jer mi se puder inače sam od sebe ne mrda po čitav dan :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala Garnier, ali isto sam se dvoumila, jao Neira blago tebi ako ti puder ne mrda, to je velika prednost, onda će ti biti super ovaj jer ti ne treba matiranje, u stvari, kad malo razmislim, tebi ne treba baza uopšte:D

      Избриши