28. април 2014.

Revlon Cherries in the snow ruž

Revlon šminka me uvijek podsjeti na prvu maminu šminku koju sam probala-vodootpornu maskaru i bijeli lak za nokte:) Ovaj ruž sam otkrila mnogo kasnije, i postao je jedan od mojih omiljenih, ako ne i omiljeni. Ovo je jedna od onih fenomenalnih crveno-roza nijansi koje svima stoje i koje osvježe lice. Nosim ga i po danu i naveče, obično uz crni ajlajner, i to izgleda fantastično, nekako holivudski, iako živim u Banjaluci (jao kako ovo zvuči, Holivud u BL, ali dobro, lijepo je maštati) u kojoj se Revlon čak ne može kupiti:(
Ova nijansa je na tržištu od daleke 1953. godine i mislim da taj podatak govori sam za sebe, ovo je definitvno ruž koji morate probati!


Razmišljala sam da li će vam smetati što je ruž na slikama korišten, ali odlučila sam ipak da objavim slike, jer ja nisam kozmetička kompanija već stvarna osoba koja šminku i koristi:)

Pakovanje je klasično i tipično za Revlon, crna kvalitetna plastika sa zlatnim prstenom.

Ovo je kampanja za ovaj ruž i prateći lak za nokte, stara 60 godina:) Ne vjerujem da ćemo za toliko godina moći kupiti i jedan od proizvoda koje danas koristimo, ovo je zaista nešto posebno.


Ruž je iz linije Super Lustrous i zaista je kremast kako i piše na pakovanju. Preporučujem da ga nanosite nakon olovke za usne, i tako će vam jako dugo trajati. Meni traje 3-4 sata, ali se skida jako ravnomjerno i boja ostaje na usnama i nakon toga, samo ne kremasta i svježa kao nakon nanošenja, već više mat, i jako boji usne, moram je detaljno skidati.



Evo kako ova trešnjica izgleda na ruci:


A ovako na usnama:



Ja sam ovaj ruž kupila u zagrebu u Muller parfimeriji, ali mislim da je dostupan i na drugim mjestima, može se kupiti i u Sarajevu to znam, ali u Banjaluci nažalost ne, opet mi nije jasno zašto ne uvoze Revlon kod nas. Obavezno ga probajte ako budete u prilici, ovo je jedan od onih proizvoda za sva vremena koji morate imati:)

Kako vam se sviđa?

22 коментара:

  1. Ovo je ruž koji želim, ali nikako da konačno kupim :D Podsjeća me na Avonov Lovely Cherry.

    ОдговориИзбриши
  2. Živim u Sarajevu a nemam pojma gdje ima revlon :O jesam idiot :O

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene vodila Dženana:) Imaš u Bezistanu negdje na sredini malu parfimeriju koja drži Revlon:)

      Избриши
    2. Hvala na informacijama, nije ni čudo što ne znam, godinama nisam u Bezistan ušla. Ružž je stvarno predivan :)

      Избриши
    3. Revlon se prodaje i jednoj prodavnici kod Narodnog pozorišta sa desne strane, prema posti. :) vidjela sam da imaju i ovaj ruz, ali nikako da ga uzmem, odlican je

      Избриши
  3. Prekrasan mi je ovaj ruž, moram si ga nabaviti ASAP. :D

    ОдговориИзбриши
  4. Meni je BL k'o Hollywood <3 kad negdje odem, samo o BL pričam i jedva čekam da se vratim! Inače, i ruž je dobar... not my cup of tea ali fina nijansa :))

    ОдговориИзбриши
  5. Divna boja! :) A njihovi su ruževi stvarno dobri
    Neki dan sam ti otkrila blog, sviđa mi se!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala:) Osim ruževa, meni je odličan i Colorstay puder, vjerovatno ima još dobrih stvari, ne stižem sve probati:)

      Избриши
  6. Prelep ruž i odlična recenzija! I mene Revlon dekorativa uvek asocira na mamin neseser, valjda su mnoge mame koristile Revlon :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti:) Ja kao da sada vidim taj lak i tu maskaru, tužno je jedino što se tad to moglo kupiti kod nas, a sad ne.

      Избриши
  7. Ovo mi je jedan od najfinijih Revlonovih ruzeva ikad, samo sto ja nikako da nabavim svoj primjerak :-) Imam osjecaj da posjedujem i previse crvenih ruzeva, i onda uvijek zavrsim sa nekom drugom nijansom :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam takva, uvijek mi nešto odvuče pažnju, a neke stvari imam na listi želja godinama, ali ih preskačem i kupim nešto drugo, redovno lošije i skuplje:D

      Избриши
  8. Nijansa je stvarno divna :-) Iskreno,meni uopće ne smetaju slike korištenih proizvoda :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam razmišljala o tome, i odlučila sam da kačim slike korištenih proizvoda jer previše toga kupujem i koristim i ne da mi se da čekam nešto prvo da uslikam pa da onda koristim jer ne uspiju uvijek sve slike, pa se onda mučim jer ne smijem da probam, tako da od sad idu i slike korištenih proizvoda pa kome to smeta žao mi je:D

      Избриши
  9. Prekrasan tije ovaj ruž i divno ti stoji! Ja sama ne mogu vjerovati kako nemam ni jedan Revlonov primjerak a tako su divni i hvaljeni:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Martina:) Ni ja ne mogu vjerovati da ti nemaš ništa od nekog brenda, obavezno probaj ove ruževe i Colorstay puder za masnu i mješovitu kožu ako nisi:)

      Избриши
  10. Lijep je, taman kakve volim ali imam barem tri cetiri u ovoj nijansi :D Sta cu kad se cesto hvatam za iste :)))

    ОдговориИзбриши