11. мај 2014.

MAC Studio Fix Fluid tečni puder

MAC kozmetika je napokon stigla u Srbiju, pa se nadam da će vam ova moja recenzija biti od pomoći, jer sad će nam ipak biti lakše doći do voljene kozmetike. Ja sam ovaj puder kupila u Štokholmu po cijeni od nekih 25-30EUR koja se možda čini visoka, ali je svakako opravdana i ovaj puder će vam jako dugo trajati. Uz često korištenje (možda svaki drugi dan) meni je potrajao oko 6 mjeseci, a ima 30ml.

Ovako izgleda pakovanje, dolazi sa ovim klasičnim poklopcem koji je malo nepraktičan jer onda puder morate istresati na ruku i sigurno ćete ga istresti više nego što je potrebno, pa vam predlažem da odmah kupite i pumpicu koja košta oko 5EUR, stavi se umjesto ovog poklopca, a i sama ima zatvarač koji sprečava prolijevanje.

MAC puderi dolaze u mnogo nijansi koje se dijele na NC-za tople podtonove kože, i NW za hladne. Ja imam žućkasti podton, pa sam uz pomoć MAC šminkerke izabrala NC25 i savršeno mi odgovara.



Puder ima SPF15, što je ok, ali pripazite malo kod slikanja, jer na slikama djeluje nešto svjetlije, osim ako nema neki puder u kamenu ili prahu preko.
Ovako izgleda kad se stavi pumpica:


I sad se sjećam koliko sam jedva čekala da ga probam, međutim kad sam ga istisnula zaprepastila sam se. Ovaj puder jako neugodno miriše, na neku farbu ili tako nešto, jednom rječju užas-potpuno neočekivano i neprimjereno. Taj miris se osjeća i dok ga nanosim, ali srećom ubrzo nestaje. Moram priznati da mi je trebalo dugo da se naviknem.

Srednje je gustine i može se nanositi i prstima i četkama, ja sam ga nanosila prstima, RT expert face brush i Blush 33 četkom, s tim da ovo zadnje i ne preporučujem jer četka upija previše pudera.
Odlično se razmazuje i blenda, na licu je polu mat, dakle ne ostavlja onaj pravi mat finiš i ako imate masniju kožu ili volite mat lice kao ja, onda je neophodno fiksirati ga puderom u kamenu ili prahu (savršen je u kombinaciji sa MAC Blot puderom u kamenu). Prekriva sve nesavršenosti, pore i ožiljke, i jako je trajan na mojoj mješovitoj koži. Ne sklizne dok ga ne skinem, malo izblijedi na dijelovima koje sam dodatno matirala tokom dana (nos, čelo), ali ne mijenja teksturu i ne oksidira što je jako važno. 

Ovo su sastojci:


Svaki put kad sam pisala o koži sam vam rekla kako mi je koža osjetljiva i sklona nepravilnostima (ali i tome sam polako stala u kraj, sve ih je manje) i ovaj mi puder nije izazvao bubuljice niti išta slično, što nije važno, nego presudno. 
Ovako izgleda na ruci, nisam uspjela da napravim sliku na licu koja bi vjerno prikazala šta radi pa ćete dobiti samo ovu, ovdje izgleda mnogo tamnije u odnosu na ruku jer mi je unutrašnji dio ruke mnogo svjetliji od lica, ali to je vjeran prikaz nijanse NC25, vidi se i kako je topla i kako je tekstura pudera srednje gustine:


Potrošila sam ovaj puder i uživala trošeći ga, trenutno ga nemam, ali kupiću ga prvom prilikom. Jeste li ga probale i kakva su vaša iskustva sa MAC puderima?
:*

4 коментара:

  1. Imam istu nijansu, i ne sjećam se kada sam ga zadnji put stavila. Kupila sam ga prošlo ljeto, kada sam dobila boje i tada mi je odgovarao, sada je pretaman :) a i pruža mi više prekrivanja nego što mi je potrebno, s obzirom da pudere koristim samo za ujednačavanje. Šteta što mi stoji u ladici bezveze xD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šteta i ja kažem, ali naći ćeš mu već neku namjenu, možda kad malo potamniš. Meni treba jače prekrivanje pa mi je odličan.

      Избриши
  2. Joooj zelim da ga probam. Sad kad je MAC dosao u Srbiju mozda to i uradim :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavidim vam na MAC-u, jedva čekam da dođem u Bg. Probaj ili ovaj ili neki drugi, sigurno ima nešto za tebe:)

      Избриши