5. мај 2014.

Prazno 8

Evo mene sa još jednom hrpom proizvoda koje sam potrošila. Stvarno sam zadovoljna kad sve ovako vidim na jednom mjestu, manje me grize savjest što kupujem, a kupovala sam više nego ikad, vidjećete uskoro i šta:)

Prvo moji utisci o toliko hvaljenom Babylove gelu za kupanje od glave do pete-očekivala sam jako puno, međutim mene nije fascinirao. U pitanju je šampon ili gel kojim možete prati i kosu i tuširati se a namijenjen je bebama, međutim mogu ga koristiti i odrasli naravno, a zbog super sastava je omiljen među blogerkama. Miriše mi na kamilicu, ali preblago, baš kao neki čaj za bebe, slabo pjeni, kosa je poslije pranja grozna što je i normalno jer ne sadrži silikone, nakon sušenja je ok. Za tuširanje mi se nije svidio jer ne pruža ni pjenu ni miris kakve volim. Jednostavno nije mi to to da bih uživala koristeći ga, ali ako volite blage mirise i blaga sredstva sa odličnim sastojcima, probajte. Odličan je za pranje kistova.

Ovaj sjaj za usne imam predugo i bacam ga jer je promijenio miris a očito ga neću potrošiti. Bio je Miss Sporty ili Rimmel, ne znam, jer se naziv obrisao. Nema ni smisla da pišem kakav mi je bio, jer mu ne znam ni proizvođača.

Krauterhof gel protiv celulita-JOJ. Da- joj, na glas kažem joj kad se sjetim koliko ovo peče. U pitanju je neki termoefekat sa kojim su baš pretjerali, valjda da bi smo bile svjesne da djeluje, ne znam, ali ovo je meni bila tortura. Svi dijelovi na koje bih ga nanijela su me pekli kao da sam sjela na šporet, i ruke bi me pekle ako ih ne bih dva puta oprala. I to nije bilo privremeno, trajalo je satima, par puta nisam mogla da zaspim kad sam ga mazala pred spavanje. Definitivno djeluje bar po pitanju zatezanja kože, celulit se zaista manje vidi, ali ja kroz ovaj pakao ne mogu da prolazim i tačka. Miriše bezveze, na neke biljke i jako je ljepljiv.

Girlz Only šampon za suho pranje kose-ok, ostavlja bijeli trag pa ga morate dobro iščetkati, ali lijepo miriše i što je najvažnije produžava privid čiste kose za jedan dan, zaista izgleda kao čista, ovi šamponi za suho pranje su odlična stvar u situacijama kada ne možemo oprati kosu, npr.kad dugo putujemo i u putu primijetimo da nam kosa ne izgleda najbolje ili ako negdje hitno moramo ići a planirale smo tek naveče prati kosu.


Potrošila sam i jedan parfem-Alien od Thierry Muglera. Kada bih morala do kraja života da koristim samo dva parfema to bi bili ovaj i Angel. Čisti hedonizam u bočici, kao stvoreno za one koje vole da jedu, piju, troše i zalijevaju se parfemom. Savršenstvo.

Balea sensitive dezodorans-ovo mi je jedan od omiljenih Balea dezodoransa u spreju, miriše jako svježe i "na čisto", efikasan je i ostavlja minimum bijelih tragova i to samo ako ga nanosite iz blizine. Odličan.

O Lush Mask of Magnamity sam pisala u OVOM postu, definitivno moja omiljena maska za lice. Kupujem opet.



Balea dvominutna maska crvena narandža i moringa-nju sam kupila nakon pohvale na jednom blogu koji nažalost ne mogu da nađem (djevojka je pisala o više proizvoda za kosu i slikala ih na balkonu, hvalila je ovu masku kako joj ispravlja kosu), fenomenalno miriše i ravna i spušta kosu, bez da je slijepi. Fantastična maska za malo novca, obavezno probajte.

Sapun od kozjeg mlijeka sa zeolitom Eco Product-ranije sam koristila slične sapune od Zeljkovića, ali ovaj mi je izazvao dvije potkožne akne u roku od tri dana pa sam ga ostavila za pranje kistova, vjerujem da je sve individualno i da će vama možda odgovarati. Meni nije, ne pjeni, ljigav je i topi se, a što je najvažnije nije mi kožu učinio ljepšom, nego baš suprotno.

MAC studio Fix Fluid je jedan od najboljih pudera koji sam probala, recenzija slijedi uskoro, ali na žalost nemam sliku na licu. Moraćete mi vjerovati na riječ, jer nisam uspjela napraviti sliku koja bi prikazala šta zaista radi, a potrošila sam ga. Kupiću ga sigurno ponovo čim se dočepam MAC kozmetike. Odličan puder za mješovitu kožu kojoj treba jače prekrivanje.



O Revlon Colorstay puderu ste mogle već čitati u OVDJE, fenomenalan a pristupačan puder.

Pisala sam i o Garnier NEO dezodoransu,i kupiću ga ponovo, odličan je.

Balea gel za tuširanje sa bademovim uljem i mliječnim proteinima-savršenstvo. Savršeno miriše na nešto orašasto, super pjeni i ne isušuje kožu. Kupiću ga ponovo kad potrošim ove koje imam.

Balea Melon Tango je gel za tuširanje iz ograničene serije-miriše, očito, na lubenicu:). Dobro pjeni ali nakon tuširanja osjećam zatezanje kože, što znači da je valjda ipak isušuje. Bez obzira na to, nastaviću da kupujem ove njihove gelove iz ogrnaičene serije jer volim da ih mijenjam, a i pakovanja su preslatka.

Još jedan gel za tuširanje- Nivea creme care-ako ste voljeli ili volite plavu niveu ovo morate probati. Miriše identično, fantastično pjeni i njeguje, čudi me da se ovoga nisu sjetili ranije. Super!

Golden Rose ajlajner-savršen ajlajner za nekih 5KM. Ima tanku ali savitljivu četkicu koja je savršeno precizna i ostaje ista do kraja korištenja, jako je crn i pri nanošenju je dovoljan jedan potez, ne preslikava se, ne briše se, ne blijedi, a lako se skida. Pored Lorealovog ovo mi je najbolji ajlajner, dalje ne tražim, samo koristim ta dva naizmjenično.



I za kraj, potrošila sam i Loreal SOS serum o kojem sam više pisala OVDJE i koji je odličan ako imate oštećene ili suhe vrhove, potražite ga na sniženju (jer je oko 15KM, a brzo se troši) i sigurna sam da će vam se svidjeti.


To je to, ovo sve ide u smeće (obožavam taj trenutak kad sve zajedno bacim), a vas uskoro čekaju neki novi postovi:)
Jeste li probale ijedan od ovih proizvoda?



21 коментар:

  1. Uh dobra hrpa! Ja prošlog mjeseca nisam potrošila dovoljno proizvoda da bih pisala empties post, ali zato će na kraju idućega biti bome pozamašna hrpica od 2 mjeseca. :D
    Od proizvoda koje si potrošila ja u redovnoj postavi imam ovaj Babylove gel, stoji mi kao gel za pranje ruku i super mi je u tu svrhu, ne isušuje ruke, super pere kistove kako i ti kažeš a ponekad ga koristim i za tuširanje. Angel i Alien su i meni baš fini parfemi ali ja sam sam prije godinu i pol dana rekla dosta kupovini parfema tako da trošim ove koje imam, a kada ih smanjim na nekakav sitni broj mislim da definitivno uzimam Angel. :) Balea dezić i meni super miriši, mene asocira na svježe oprano rublje, miris je prefin, kupila sam minić ali nisam još isprobala, a Neo također čeka svoj red. Mask of magnaminty je super, dobila sam ju za rođendan i koristila dva puta, prvi dojmovi su jako pozitivni.
    I Colorstay moram probati jednom kada se odlučim kupiti novi puder, možda na jesen jer ih imam 2 tekuća i CC kremu u opticaju, a preko ljeta tekuće ionako ne nosim puno pa da mi bezveze ne stoji.
    Super post! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, drago mi je da su nam slični utisci. Angel uvijek kupujem ponovo, najbolji parfem na svijetu:) Colorstay obavezno probaj na jesen:)

      Избриши
  2. Ima dosta proizvoda koji su nam zajednicki :) Neo mi se pogotovo svidja a ovaj plavi mi je jedan od drazih, pored onog vockastog :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moram probati i voćkasti (to je onaj narandžasti?), baš ga planiram kupiti ovih dana:)

      Избриши
  3. Анониман6. 5. 2014. 12:26:00

    Meni je ovaj od kozijeg mlijeka odličan, doduše ja koristim obični, čak mi lice manje isušuje od rozog balea gela :) Lp

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni su bili odlični ranije, ali taj obični bez dodataka i Zeljković, ovaj mi je užas:)

      Избриши
  4. Анониман6. 5. 2014. 12:29:00

    Jao place mi se nije ulje marule nego bademovim uljem -.- hvala bogu postoji google translate ako vec ne znas njemacki

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si:) Nisam razmišljala već prepisala sa zvanične DM deklaracije na gelu. Ispraviću, hvala:)

      Избриши
  5. Анониман6. 5. 2014. 13:49:00

    Dali bi mi mogla reći ova maska od Balee, kakva bi bila na suhoj kosi?
    I kolika je militraža jer imam jako dugu kosu uz to gustu...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da bi ti bila odlična, posebno ako se farbaš, i moja kosa je bila suha, sigurna sam da će ti odgovarati, jako lijepo zagladi kosu. Ima 150ml, malo manje nego standardne maske:)

      Избриши
    2. Анониман6. 5. 2014. 16:23:00

      E super onda.
      Da, farbam se i zasad imam iz Avona avokado i makadamija, ona mi je odlična ali pri kraju, a vidjela sam da više neće biti, pa bi htjela kupiti neku s kojom ću isto biti zadovoljna... A da ti iskreno kažem Balea me odmah privuče jer em što je sve šareno, em što sve prelijepo miriši :D

      Избриши
  6. Meni je Babylove najbolja tuširalica jer volim nježne i bez mirisa ali npr. taj Neo deo krema mi je užasnaaaa ali se slažeo oko Balea dezodoransa, i ja ga obožavam. Nego, je l' fkt primjetiš zatezanje kože od te anticelulitne kremice??

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Primjetim stvarno, iako ja to rijetko primijetim sa anticelulitnim proizvodima, a probala sam sve koji se mogu kupiti kod nas. Ovo i Afrodita su jedini kod kojih sam vidjela promjenu, kod ostalih sam se samo tješila a promjene realno nije bilo. Teško je to primijetiti, baš teško. Ali ovo peče kao đavo, strašno nešto, ali ako želiš da probaš imaš ovaj gel u Mojoj apoteci, košta ispod 10KM:) Ali pečeeeee JOJ

      Избриши
  7. OMG ALIEN! To je tako krasan parfem! Ne izlazi mi iz glave već mjesecima... definitivno će biti moj kad tad :D :D
    Što se tiče babylove kupke, ja sam ju koristila u svom seboreilnom razdoblju i bila mi je super zamjena za tuširanje i umivanje ali ne i za pranje kose... baš mi kosa bude od nje nekako suha i kruta, ali kao dnevna umivalica i nježna tuširalica je sasvim ok.
    Lush Magnaminty je moja najdraža maska za lice, zbilja joj nema ravne! :D
    Revlon Colorstay mi je HG puder - savršeno prekrivanje a ne izgleda kao žbuka, ne istice mi suhe dijelove, nijansa je 100% pogođena! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Alien jednostavno moraš probati, poseban parfem:)
      Mislim da imamo sličnu kožu s tim da ja nisam imala problema sa suhim dijelovima kože iako je mješovita i blago problematična. U tom slučaju vjerujem da je ok kao umivalica, ali meni jednostavno ne leži, nemam onaj osjećaj čistoće nakon nje. Kosa je grozna poslije ove kupke ali vjerujem da joj ne šteti pa u tom smislu mislim da je ok.
      Mnogo toga istog volimo:) <3

      Избриши
  8. Ja Babylove gel koristim za pranje lica i odgovara mi. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sad sam u komentaru iznad pisala kako vjerujem da je super za umivanje zbog sastojaka, ali ja volim malo drugačije umivalice:)

      Избриши
  9. Imamo bukvalno identičan ukus što se parfema tiče ;) Angel i Alien su mi nešto najljepše ikad. Duže koristim Angel i kad ga potrošim, bacam opasnu paniku :D Moram kupiti ove voćkaste Balea gelove za tuširanje. Čini mi se da ima jedan sa mangom... :D

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман8. 5. 2014. 03:03:00

    Ni ja nisam bila zadovoljna sapunom od kozjeg mleka,ne secam se sa cime je bio ali se zato secam da je bio nikakav,ljigav,nije penio ama nimalo,potpuni promasaj. Imala sam ovaj plavi Neo,bio mi je dobar ali se potrosio dok sam rekla keks:(. Kris

    ОдговориИзбриши