30. јун 2014.

Avon New In #2 i mini recenzija


Prije par dana sam dobila paketić od Avona koji me baš obradovao. Inače obožavam pisati i čitati recenzije Avon proizvoda, i ne govorim ovo da bih se ulizivala, već zato što je realno teško nešto procijeniti na osnovu slike iz kataloga, pa su njihove recenzije baš korisne i zanimljive.
Evo vidite i šta sam dobila: Advance Techniques Smooth as silk serum sa proteinom svile za neukrotivu kosu koji je došao kao naručen jer sam baš mislila da naručim onaj sličan zeleni. Tog zelenog sam potrošila već par bočica, i to je jedan od najboljih seruma za vrhove, a vjerujem da će i ovaj biti dobar, koristila sam ga dva puta i za sad je odličan, pisaću vam više o njemu nekom drugom prilikom.
Pored njega sam dobila i dva laka za nokte iz Gel finish linije, ali oni će da nađu neku drugu vlasnicu, kao i prethodna dva koje sam dobila jer ja već godinama ne lakiram nokte i stavljala sam trajni lak, a sad sam stavila gel i prezadovoljna sam.
Tu je i tuš za oči Avon Glow beach brights u nijansi sunset bronze koji mi je pravo osvježenje jer tuš stavljam svaki dan, ali crni, tako da je ovaj super za promjenu. Zvijezda ovog paketića su svakako sjene za oči koje sam mislila da naručim u sličnoj nijansi-True Colour Quad u nijansi go natural.


Danas ću vam donijeti svoje prve utiske o dvije stvarčice-o sjenama i tušu, a pisaću vam malo i o olovci za oči koju sam dobila ranije i već je duže vrijeme koristim. Ova olovka mi je pravo iznenađenje, a priznajem nikad je ne bih kupila ni obratila pažnju na nju.


Sjene dolaze u čvrstom plastičnom pakovanju na kojem je Avon natpis i na kojem nažalost ostaju otisci prstiju. Obilježene su brojevima, i na poleđini kutije se nalazi Avonov prijedlog kako te boje kombinovati.


Sjene su ukupno teške 5 grama i rok trajanja im je 24 mjeseca od otvaranja što ne znam hoću li uspjeti da ispoštujem, jer sjena u ovim neutralnim nijansama imam za dva života, ali ovih dana ću odvojiti neke da ih poklonim, jer nije razumno imati toliko sličnih nijansi. Na sljedećoj slici se vidi Avonov prijedlog za kombinovanje u kojem sjenu broj dva nanosimo na kapak, sjenu broj 3 u pregib oka, sjenu broj 1 ispod obrve i sjenu broj 4 u vanjski ugao oka. Ovo kod mene uopšte nije funkcionisalo jer su moje oči zelene i ova sjena broj 3 u pregibu učini da mi oči izgledaju umorno, uopšte mi ne pristaje. Sjena broj dva je sama po sebi jako zanimljiva vidjećete kasnije swatch, ali meni takođe ne odgovara savršeno jer je zelenkasta sa zlatnim tonovima pa mi boja očiju uopšte ne dođe do izražaja, ali to je zaista stvar ukusa i toga što su moje oči baš svijetlo zelene i ne pristaju im sve nijanse (za tu boju očiju su najljepše smeđe, bronzane, zlatne, ljubičaste i sive).


Evo ovdje vidite i sjene-broj 1 je sedefasta prljavo bijela koja je iznenađujuće pigmentovana i fantastična za područje ispod obrva, jako me podsjeća na MAC nylon samo što je nylon malo žuća i ima više zlatnog odsjaja. Jako se lijepo nanosi i savršeno blenda preko Avon baze i uopšte se ne trusi kao ni ostale, naročito u odnosu na NYX sjene koje najčešće koristim (imam 4 male, dvije velike palete i mnogo mono sjena) a koje se strašno truse. Ove Avon su svilenkaste i mekane i ni najtamnije se uopšte ne truse. Sjena broj 2 je jako specifična zeleno-smeđa sa zlatnim odsjajem i mislim da bi savršeno pristajala smeđim očima. Treća je baš posebna-bukvalno je narandžasta takođe sa zlatnim šimerom i ako ste hrabre mogla bi se odlično kombinovati sa svim neutralnim i zemljanim nijansama, meni na žalost ne stoji. Posljednja sjena broj 4 je jedina mat i ona mi je možda i veći favorit od prve, savršeno je pigmentovana i savršeno se nanosi, nosila sam je samostalno i odlično pristaje zelenim očima, imam mnogo ovakvih čokoladno smeđih sjena ali ova mi je možda i najbolja ( u poređenju sa NYX, Artdeco, Rimmel, Flormar, Catrice..).


Tuš sam nosila samo dva puta ali na 30+ stepeni i mogu vam reći da se nanosi iz jednog poteza, znači nije ga potrebno ponavljati da biste dobili boju kao na slici, jako je gust ali se ne preslikava i ne briše. Ova boja je savršena za ljeto- gramaža nije navedena, ali mi se čini iste veličine kao Golden Rose koji traje vječnost, i rok mu je 12 mjeseci od otvaranja. Olovka koju vidite na slici je Always on ponit u nijansi molten emerald koja je prelijepa ali je sama ne bih odabrala, pa zato još jednom hvala Avonu. Olovka izgleda kao one na odvrtanje ali je u stvari mehanizam na pritiskanje. Savršeno je pigmentovana, nije ni tvrda ni mekana i kada je nanesem ostaje nepromijenjenana kapku sve dok je ne skinem . Čak sam imala i problema da je skinem micelarnom, skida se tek uljnim sredstvom za skidanje šminke sa očiju. Od srca vam preporučujem ove olovke, ova nijansa je baš specifična, plavo-zelena sa diskretnim šimerom ali i po danu djeluje odlično jer ovaj šimer uopšte nije previše vidljiv. Nju u trenutnom katalogu nisam našla, sjene koštaju 10, 90KM na snjiženju, a tuš 8, 50KM.


Kako vam se sviđaju ovi noviteti, i koji su vam omiljeni Avon proizvodi?

10 коментара:

  1. Meni su ove sjene sve jako privlačne, imam Mocha Latte a u sljedećoj narudžbi očekujem Barely There.. A tuš mi se također sviđa :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni se Mocha Latte u stvari najviše i sviđa, ali pričekaće jer imam previše sjena:)

      Избриши
  2. sjene su jako lijepe, a vidis, moj tus nije tako pigmentiran, treba ga ponavljati :/ ljubicasti pogotovo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš čudno:( Moj je baš gust i pigmentovan, mrzim one što ih moram ponavljati, ovaj moj iz prve ostavlja ravnomjernu i potpunu boju. Baš mi je to čudno i baš mi je krivo:/ Ljubičasti nemam, samo ovaj sam dobila

      Избриши
  3. Анониман1. 7. 2014. 14:23:00

    jako mi se sviđa četvrta (zadnja) nijansa na swatchu :D
    tuš i olovka su mi obadvoje predivni <3

    ОдговориИзбриши
  4. Jao eyelineri su mi predivni, posebno ovaj plavi! :D

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман4. 7. 2014. 21:49:00

    Meni je senka najlepsa:) Imam je u nijansi Stone Taupes-savrsena mi je,a najvise volim Avon olovke za oci(tj gel eyelinere),imam ih iz linija Supershock i Glimmerstick i zaista su kvalitetne,preporucujem:) Mada volim i njihove ruzeve,sad me bas prijatno iznenadila linija Perfect Kiss. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam i ja jedan ljubičasti Glimmerstick i slažem se. Od ruževa najviše volim one crne Ultra Color ja mislim, Perfect Kiss nisam probala:)

      Избриши