8. јун 2014.

Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II

Kako uopšte početi priču o nečemu ovako posebnom? Nabrajajući sastojke i inovacije, ili jednostavno vam odmah reći da je ovo nešto najposebnije što možete probati? 
Godinama čitam sve vezano za ljepotu i kozmetiku, zadnjih godina i blogove, i ovaj se serum spominjao samo u superlativima. S obzirom da živim u Bosni i da ne treba ni da objašnjavam u kakvim uslovima svi ovdje živimo, i da nam obnova i hidratacija kože nisu baš često na vrhu liste prioriteta, dugo sam odlagala ovu kupovinu. I onda sam se konačno odlučila i zamolila drugaricu da mi ga kupi u Švedskoj. 
Cijena kod nas u Banjaluci je stravična, nešto preko 230KM, u Švedskoj je plaćen 60-70EUR za količinu od 30ml. I to mi je najpametinje potrošen novac na njegu kože.
Dolazi u kartonskoj kutijici, uz dodatno uputstvo, i kao što vidite namijenjen je svim tipovima kože.



Naziv je dug kao i lista obećanja-svodi se na naprednu noćnu obnovu kože. Takođe u nazivu vidite broj II- u pitanju je unaprijeđena verzija slavnog seruma, raniju verziju nisam probala, ali ova može da bude samo još bolja :).
Bočica je luksuzna i predivna. Napravljena je od čvrste plastike sa pipetom na vrhu. 


Ovdje na kutiji je ukratko navedeno osnovno o ovom serumu, a u letku koji dobijete je opisano ipak malo opširnije. U suštini se priča svodi na sljedeće:
-ChronoluxCB kompleks poboljšava sopstevnu sposobnost kože da se pročišćava tokom noći, te podstiče prirodne procese obnove kože noću.
-neutrališe 90% slobodnih radikala koji štete koži, te smanjuje već nastala oštećenja izazvana UVA i UVB zracima, dimom i zagađenjem.
-hijaluronska kiselina pruža hidrataciju kože.
U Estee Lauder obećavaju smanjenje vidljivih bora, dehidracije i diskoloracije. Koža je glađa, ljepša i sjajnija.


Evo i liste sastojaka: 


Zanimljivo je da serum u nazivu nosi "night", ali nigdje ne piše da se koristi isključivo noću, iako sam ga ja većinom tad koristila, mada sam ga koristila i ujutro kada mi koža nije bila u baš najboljem stanju. I ovdje dolazimo do onog ključnog-radi li ova skupa vodica ono što obećavaju? 
Ja sam primijetila i odgovorno trvdim da mi koža nikad nije bila ljepša-ten mi je ujednačeniji nego ikad, nema flekica i mrlja, izgledam svježije i borice (ili linije) mi se manje vide, a posebno sam obratila pažnju na jednu ispod oka i jednu na čelu. Koža mi je glatka, mekana i hidrirana. Koristim ga svakodnevno već tačno dva mjeseca i potrošila sam možda četvrtinu, znači ne troši se brzo i za cijelo lice i vrat su mi potrebne tri-četiri kapi. 
Negdje sam pročitala da se koristi u nekim ciklusima, ali ja nisam prekidala sa korištenjem jer nigdje nisam našla pouzdanu informaciju o tome.
Kad sam ga kupila užasno sam se bila prepala da će mi možda izazvati akne jer sam čitala i takve recenzije, i to ne bi bilo nimalo zanimljivo, međutim, to ne da se nije desilo, već nisam imala ni jednu bubuljicu u protekla dva mjeseca. Na smanjenje lučenja sebuma nije uticao ali to ni ne obećavaju niti je tome namijenjen.
Ovako izgleda pipeta kojom se serum dozira, ja kapnem par kapi direktno na lice i onda ih umasiram. Serum je vodenast i upija se za par sekundi i savršeno nanosi, ne ostavlja nikakav trag na licu.


A ovako izgleda kad se kapne na ruku, jasno vam je bar otprilike kakave je teksture:


Zaključak je jednostavan-ja od proizvoda za njegu kože nikad nisam očekivala čuda preko noći, već dugoročno ljepšu kožu i ovaj serum mi je to pružio. Sad se razmišljam da probam i ostale njihove serume, jer mi je logičnije uživati u ovako jednom fantastičnom proizvodu nego potrošiti hrpu novca na hrpu kojekakvih kremica koje ne daju rezultate ili daju polovične.
Jeste li probale ovaj serum i privlači li vas ovako nešto?
:*

12 коментара:

  1. Ah, još jedna oduševljena korisnica ovim serumom! :D Vjerujem da je dobar iako ga do sada nisam probala. Nisam sigurna niti da mi treba, ali jednom možda... :D

    ОдговориИзбриши
  2. Toliko sam hvalospjeva čula o ovom serumu da je to čudo! :D I vjerujem da ću ga jednom i probati, ali još mi nije vrijeme za to, iako mi se čini da će to vrijeme uskoro stići i mene. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam mislila da je cijela ta priča malo pretjerana, ali vjeruj mi da nije. Kad te stigne tto vrijeme, znaš šta ti je činiti:)

      Избриши
  3. Ja mnogo volim ovaj sermu, meni najviše učinka je imao posle mora, i za vreme letovanja, uveče kad mi je koša oštećenja i umorna od sunca i mora, namažem ovim serumom, i nijednu novu fleku, nisam donela sa sobom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sjećam se tvog posta i slika, ja sam ga uzela i iz tog razloga da bar nešto učinim za lice ljeti iako se mackam svim i svačim sunce je sve gore a ja cijelo ljeto provedem na bazenu i na moru. I ja imam manje flekica i puno mi je ujednačeniji ten:)

      Избриши
  4. Анониман14. 6. 2014. 12:06:00

    Svi hvale ovaj proizvod, a ja nikako da ga kupim iako mi je na wishlisti bukvalno godinama! :))

    ОдговориИзбриши
  5. EL preparativa je jednostavno najbolja…. meni bolje odgovara Perfectionist, ali to pripisujem svojim godinama i potrebama kože, mada je i ova skroz dobra...

    ОдговориИзбриши
  6. Pozdrav, u B.Luci jedino parfimerija Sergio ima Estee Lauder i cijena ANR II od 30ml je 154,00 KM a za veće pakiranje 50 ml - 214,00 KM i vrijedi svake markice :), APSOLUTNO SVAKE :)

    ОдговориИзбриши