2. јун 2014.

Novo #10 + najava recenzija

Nisam pisala neko vrijeme, ne zato jer sam razmatrala je li u redu da u vrijeme dok ljudi gube sve pišem o serumu za lice, već zato što sam svo svoje vrijeme posvetila upravo tim ljudima što znaju one koje me privatno prate na FB jer stranicu bloga nisam napravila, ali planiram uskoro. 
Konačno se osjećam bolje i treba mi ovo moje utočište, mnogo mi je nedostajalo:)
Danas vam kao što vidite donosim jedan ogromni post o proizvodima koje sam kupila i dobila i to sa ogromnim zakašnjenjem jer sam neke od ovih stvarčica kupila još prije dva mjeseca. Ujedno će ovo biti i najava recenzija a voljela bih i da mi vi pišete šta vas zanima.
Prve su Blush četke-14c za blendanje i 30a za highlight, ali je odlična i za poneko rumenilo i bronzer, zavisi šta hoću da postignem. 14c je odlična četka za malo para (možda 6KM zaista se više ne sjećam) i mnogo je bolja od 14a koju imam od prije, gušća je i tvrđa i jednostavno odlična (to sad mislim dok se ne dočepam MAC:)). Kupila sam ih u Alexandar cosmetics u Bijeljini, kao i još jednu u nizu smeđih i neutralnih plaeta NYX-Love in Florence u nijansi Meet My Romeo (baš čudan naziv, meet my, you should meet yours haha). Paleta je solidna, ali se trusi kao i većina njihovih.
Prije ovog proizvoda bih ubacila zvučni zapis, fanfare po mogućnosti:) Dugo željeni kralj svih seruma Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II od 30 ml o kome vam neću reći ni riječ jer slijedi recenzija:)
Lancome Teint Idole Ultra 24H nijansa 03, isto dugo željen, recenzija slijedi:). 
NYX rumenilo Angel sam kupila jer nisam razmišljala, puno sam čitala o njemu, međutim iako predivno, za mene je presvijetlo pa će ići nekoj od drugarica, ali ako ste svjetlije puti obavezno probajte. o MAC Blot puderu u kamenu sam već pisala OVDJE, i dalje je najbolji puder u kamenu za matiranje masne kože koji sam probala i kupovaću ga dok god ga bude. Ne znam jesam li vam spominjala ovaj Loreal Super Liner, ali ako nisam, takođe jedan od najboljih na tržištu, ima gumenu četkicu i baš se jednostavno nanosi, ne preslikava se, ne blijedi i ne razmazuje, čista petica.



Svi su poludjeli za ovim Essence četkicama iz Bloom Me Up ograničene kolekcije, pa i ja, međutim, prve dvije su totalni promašaj, jako su plastične i nisu savitljive i ne znam kako neko može sa takvom četkom da nanese sjenu, dok su druge dvije sasvim solidne, sa ovom crvenom sam nanosila i tečni puder i rumenilo, sa ljubičastom puder u kamenu. Izgledaju savršeno pa mi nije žao:)


Iz Avona su mi poslali dva laka za nokte (a kasnije još dva koje ću objaviti u nekom drugom postu), i hvala im, međutim očito nisu znali da ja nokte ne lakiram već godinama jer stavljam trajni lak pa ćete za recenziju ostati uskraćene, ali zato će biti recenzija ove olovke za oči Always on point, ja sam dobila nijansu Molten Emerald i vrijedna je pažnje.


Kao i svi i ja sam poludila za Le Petit Marseillais kolekcijom i kupila ovaj gel za tuširanje od bijele breskve i nektarine i odličan je, jako jako intenzivno miriše i taj miris se zadržava na koži, a pored toga ne isušuje kožu, moram probati još neki. Novost su i ova dva Nivea gela za tuširanje kojima sam se baš obradovala jer neko vrijeme, ne znam zašto, nisam kupovala njhiove gelove, prvi je Pure Fresh čije ime sve govori, miris malo čak naginje na muške, a drugi je fenomenalni Creme Care sa mirisom originalne nivea kreme, e njega baš ali baš morate probati. Ni jedan ne isušuje i divno pjeni, odlični. Još jedna Nivea- In-shower mlijeko za tijelo za suhu kožu koje me pozitivno iznenadilo jer nisam ranije probala takve proizvode i iskreno nisam nešto vjerovala u to, ovo je divno, koža je zaista mekša i ne zateže i ne gubim vrijeme na mackanje nakon svakog tuširanja jer sam često lijena po tom pitanju. 
Macadamia proizvode sam zavoljela još u doba dok mi je kosa bila u groznom  stanju, ali se ta ljubav nastavila, iako skupa, ova Deep Repair maska za suhu i oštećenu kosu zaslužuje recenziju:)



Manhattan Powder Mat Make Up tečni puder u nijansi Beige 62 je sigurno jedan od najboljih jeftinijih pudera za masnu i mješovitu kožu i zaista ću se potruditi da i za njega napišem recenziju. NYX Bohemian Chic paleta neutralnih sjena-ne nisam toliko poblesavila da kupim još jednu takvu paletu, ali sam ovu dobila na poklon od tate i oduševila se, baš mi je nešto ovako trebalo. I o njoj ću vam detaljno pisati.
Da ovaj post ne bi bio dosadan sa samo dva nova tečna pudera :), kupila sam i Shiseido Sun Protection spf30 puder u nijansi naravno SP60, mislim kad je bal nek je maskembal (a bukvalno imam pudera da našminkam maskenbal), i pisaću i o njemu kad stigne na red. Još sam ga ulovila na sniženju od 20% i jednostavno sam ga morala kupiti. Volim kad sam racionalna:)
Racionalna je bila i kupovina n-tog po redu rumenila, ali isplatila se-Bourjois rumenilo Peche Vitaminee 36 je tek drugo narandžasto, a svakoj ženi trebaju bar dva narandžasta rumenila:D


Samo da mao provirite u Bohemian Chic paletu:)



I šećer na kraju, najdraže mi stvarčice iz šopinga u Gracu krajem aprila, Essence how to make brows wow set za obrve-recenzija slijedi što je prije moguće, za ovim sam bukvalno slinila po njemačkim blogovima. La Roche Posay Effaclar Mat-opet nisam kupila Effaclar Duo jer sam shvatila da mi treba matiranje u danima koji dolaze, pa vidjećemo hoće li ispuniti moja očekivanja na vrućinama, jer protekli mjesec i nije bio baš topao. Yves Rocher Jardins du Monde gelovi za tuširanje sa mirisom kafe iz Brazila i badema iz Kalifornije. Ovaj sa mirisom kafe sam već kupovala i baš mi je žao što mi nije dostupan jer bih ga stalno imala, savršeno miriše na kafu, i savršeno razbuđuje, posebno mene koja sam veliki obožavatelj kafe i popijem bar 3 dnevno, dok mi se ovaj sa mirisom badema nije svidio jer mi je mirisao na neko dezinfekciono sredstvo.
Prvi put sam kupila i parfem iz Zare-woman 92, Champs Elysees-priznajem kupila sam ga zbog bočice i naziva jer je to jedna od najljepših svjetskih ulica i nadam se da ću se uskoro vratiti tamo. Parfem je senzualan i jak i nije za ovo doba godine ali sačekaće hladnije dane, jedva čekam. 
Maybelline Baby Lips balzam za usne je nešto oko čega se baš dizala i diže se galama po blogovima i reći ću vam sa razlogom, obavezno ga kupite ako ga negdje nađete jer ga kod nas naravno nema. Savršeno hidrira usne, u rangu je sa Blistexom, a ljepše i izgleda i miriše.

Jeste li primijetile da nešto čuvam za kraj? Chanel Inimitable Intense maskara--znam ovo je luksuz i kao bacanje para, ali jedan je život i ne kajem se. Fantastična i potrudiću se da i nju recenziram ali ne mogu da obećam jer me čeka toliko recenzija. Yves Saint Laurent Rouge Volupte 29 Opera Rose-njega sanjam već godinu dana i više, tražila sam ga gdje sam stigla i u Gracu ulovila posljednji primjerak jer se naravno povlači iz prodaje-ovo je čista raskalašenost i luksuz, ovo je nešto što bih voljela da svaka od nas jednom bar sebi priušti, taj jedan komad šminke koji je savršen u svakom pogledu, i koji ja nosim svaki dan bez obzira na trajnost i cijenu i to da ga povlače. Recenzija slijedi to ste već shvatile.


To bi bilo to što se tiče posljednje šoping terapije, ima li nešto da vam je posebno zapalo za oko?
:*

21 коментар:

  1. Za shisheido sun protect se neces pokajati, najbolji puder za ljetne dane ikad!!! Super je za mjesovitu i masnu kozu a ja sam ga koristila i kad sam imala sasvim normalnu kozu. Jedva cekam recenzije NYX paleta jer se planiram fino pocastiti sa nyxom kad mi se ukaze prilika kad budem u Bijeljini. Rouge Voluptee karmini su mi odavno na wish listi ali to cu da kupim kad odem preko jer su kod nas preskupi. Veselim se i essence recenziji kita za obrve :D ma svemu na kraju krajeva, sjedi i pisi, imas puno posla :P <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Već se ja nisam pokajala moja Dž. hahah:))) NYX paletu uskoro recenziram, žao mi samo što sad baš nema smisla da kupim Naked Basics:D A za Rouge Volupte požuri sve ih povlače iz prodaje, provjereno. Odoh ja da pišem:)

      Избриши
  2. joj svašta fino imaš *.* jedva čekam recenziju rouge volupte opera rose. i meni se svidio ovaj parfem zbog bočice, a ni miris nije loš.
    pišiiii, piši ponekad dva-tri reda... ♪♫♪♫♪♫ :D

    ОдговориИзбриши
  3. Joj kakvi divni noviteti! Posebno mi se sviđaju Blush kistovi, EL serum, Lancome puder, Marseillias tuširalica <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moram probati jos Marseillias tusiralica ali sam se ogranicila na tri trenutno otvorene pa ce malo da pricekaju:) Uskoro pisem recenziju EL seruma i Lancome pudera:)

      Избриши
  4. Ulov ti je sjajan. :) Jao, kako me mamite sa Shiseido puderom. :))

    ОдговориИзбриши
  5. Izgleda da sam jedina koja nije oduševljena Parizom, pa ni samim time ni Jelisejskim Poljima je l' :D ali priznajem, i ja bih taj parfem kupila radi bočice :D Essence paletice izgledaju divno, meni se sviđa ona sa rumenilima, nadam se da će i kod nas stići, mada sumnjam :D Yves Rocher Jardins du Monde gelove mnogo volim, ali ih odavno nisam kupovala, jer imam ogromne zalihe drugih tuširalica. Moram sebi staviti u napomenu da njih kupim idući put :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisi jedina, znam ih još, ali mi je drago da bi bar parfen kupila:) Bila je i ta Essence paletica sa rumenilima, ali stvarno nisam smjela da je kupim, imam objektivno previše rumenila. YR isto uvijek kupujem kad naletim na njih, ali i ja imam zalihe i još tri otvorene pa i tu moram priznati da je stvarno previše:)

      Избриши
  6. Divne si stvari kupila <3 Chanel maskara, YSL ruž, Nivea, Yves Rocher i LPM tuširalice, Estee Lauder serum... predivno, uživaj u novitetima! :)

    ОдговориИзбриши
  7. E ovo su noviteti! :D
    Sve je predivno i jedva cekam recenzije pogotovo seruma i pudera jer cini mi se da imamo slican tip koze a oba su mi na wl.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ide sve ubrzo, pisala bih jos danas, ali moram napraviti bar korektne slike a vrijeme ne saradjuje:)

      Избриши
  8. Анониман3. 6. 2014. 10:58:00

    Sjajno:) Jedva cekam da citam o EL serumu,Lancom puderu,MAC Blot puderu,Loreal Super Lineru,Macadamia masci za kosu,Shiseido puderu,Chanel maskari i YSL karminu :P

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve će biti, osim možda Loreal linera, ne znam hoću li stići, ali ga probaj obavezno, savršen je:)

      Избриши
  9. Zasto povlace YSL Volupte?Obozavam ih!

    ОдговориИзбриши
  10. Super proizvodi,jako mi se sviđaju ove essence četke,ali kod mene ih u dm-u nema :(♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. One su bile Limited Edition, ali mislim da će na proljeće da se pojavi nešto slično, ako već nije:)

      Избриши