23. јун 2014.

Shiseido Sun Protection SPF30 tečni puder

Danas vam pišem o puderu u koji se nisam zaljubila na prvi pogled, ali su drugarice blogerke kojima vjerujem presudile i kupila sam ga. Presudilo je i sniženje, iskrena da budem:)
Nekada davno sam koristila neki Shiseido puder čijeg se imena ne sjećam ali sam bila oduševljena i uvijek mi se sviđala njihova šminka, ali ne znam zašto je nisam kupovala. Vjerovatno jer bih uvijek pala na neku atraktivniju ambalažu ili marketing, to mi je velika boljka. Koristila sam i sjene od drugarice i takođe se oduševila, moraću malo više da se pozabavim ovim proizvođačem.

Bočica je kao što vidite jednostavna i prelijepa, baš asocira na more i plažu. Puder je idealan za ove vrele dane i može se nositi čak i na plaži ako želite, ja sam takve egzibicije davno prerasla, ali ako baš morate, ovaj bi bio idealan. Ima SPF 30 što je dobro i vodootporan je što je još bolje i veoma rijetko među puderima.



Pored svega toga je i anti-age, što znači da pomaže u sprečavanju znakova starenja kože, ne bih se usudila reći da je protov starenja kože kako to često kažu, jer takvo nešto nažalost još nismo smislili. Nijanse su mu malo čudne i počinju slovima SP, što može da vas zbuni jer to nije SPF-faktor zaštite od sunca, ovaj moje je u nijansi SP60.


U kutijici pored pudera dobijete i ovu spužvicu za nanošenje, ali meni ona uopšte ne funkconiše jer upija previše pudera i nanošenje njom pruža preslabo prekrivanje. Kada se nanosi četkom ili prstima, pruža srednje, a meni je ova metoda prstima u slučaju ovog pudera ipak najdraža jer je puder potpuno tečan, bukvalno curi niz ruku ili lice i potrebno ga je jako brzo nanijeti da se ne bi osušio. 


Na slici ispod vidite po kojoj cijeni sam ga kupila na sniženje u parfimeriji Beautique u Merkatoru. Pakovanje je kao i većina pudera od 30 ml, i iako je cijena visoka, opravdana je jer je ovaj puder klasa za sebe.


Testirala sma ga u raznim uslovima i prije ovih nesnosnih vrućina i definitivno je jedan od najpostojanijih pudera koje sam probala (ostali su Bourjois Flower Perfection, Manhattan Powder Mat, Lancome Teint Idole, Revlon Colorstay i Mac Studio Fix Fluid-evo vam i preporuka za sve ove pudere ako imate masnu kožu). Na licu stoji bukvalno 10 sati, nakon toga bih ga skidala, ali vjerujem da bi se održao još malo. Ne matira nešto posebno, pa mi se lice sija nakon 2-3 sata, ali to ni ne obećava i za to koristim MAC Blot puder u kamenu jer još nisam našla tečni puder koji mi je po tom pitanju dovoljan. Ne oksidira i ne briše se, jako prirodno izgleda na licu i ostavlja neki tanak sloj ako tako može da se kaže, ne izgledate našminkano (kao što npr. izgledam sa Bourjois Flower Perfection ili Manhattan Powder Mat).


Ovako izgleda kad se istisne na ruku, vidite koliko je tečan:



Ovako izgleda kad se izblenda, dobro se vidi kako se divno stapa sa kožom i kako prirodno djeluje. Slike na licu još nisam uspjela da usavršim da biste vidjeli razliku i prekrivanje, ali ima dana:)


Sve u svemu, ovo je idealan puder ako i tokom ljeta želite neko pristojno prekrivanje i puder koji na licu izgleda odlično i koji vam se neće istopiti za sat vremena.

2 коментара:

  1. Već ga jako dugo želim isprobati jer ga svi hvale, ali su mi nijansa strahovito problematične :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U Merkatoru su imali samo 3, čini mi se SP30, SP40 i ovu SP60-sad mi savršeno odgovara, vidjećemo šta će biti kad još pocrnim, istina, baš su problematične, ja sam imala sreće da mi ova dogovara:)

      Избриши