16. јун 2014.

Yves Saint Laurent Rouge Volupte-nijansa Opera Rose 29

Ako bih birala najljepši ruž na svijetu-to bi definitivno bio ovaj-YSL Rouge Volupte i vjerujem da se mnoge od vas slažu:) 
Na žalost iz više izvora sam dobila informaciju da ga povlače, nije mi jasno zašto, vjerovatno da bi nam prodali nešto novo, ali ako požurite još ih možete naći u parfimerijama, mada možda ne baš ovu nijansu. Nju mi je pokazala šminkerka u Merkatoru u Tuzli i ja sam se zaljubila, i uopšte mi nije jasno zašto ga odmah nisam kupila. Nakon toga sam ga tražila sigurno dvije godine ali nigdje nisam mogla naći ovu nijansu i ulovila sam posljednju u Gracu:)
Ruž dolazi u kartonskoj kutijici boje zlata koja odbija da se slika, ali navešću vam ono što je važno. Ruž ima 4 grama i rok trajanja od 12 mjeseci nakon otvaranja, što nažalost neće dočekati jer se zaista brzo troši.
Kada otvorite kutijicu čeka vas ovo savršenstvo:


Osim YSL loga koji je baš savršeno uklopljen sviđa mi se i ovaj prsten koji je u boji ruža što olakšava stvari ako imate više ovih ljubimaca. Na vrhu je mini ogledalo koje može da posluži da se ruž popravi. 
Nisam vam na početku napisala cijenu, ja sam ga platila oko 25EUR, ali mislim da su kod nas 56KM što nije malo, ali ovo je zaista ruž nad ruževima.


Opera Rose 29 je predivna, meni savršena srednje tamna roza koja nije presvijetla i ne umrtvi ten, niti je prejaka da bi se nosila u svim prilikama. Ruž je savršeno kremast, moram priznati da nikad nisam nanijela ovako kremast ruž, nanosi se veoma lako i jako je pigmentovan, ali ima neki sjaj i uopšte nije mat i desi se da to prekrivanje nije savršeno ujednačeno kao što je sa npr.mat ruževima, ali upravo to i daje taj sočan izgled usnama.


Trajnost mu nije jača strana i meni sklizne sa usana nakon sat-dva, jer ja nikad ne pazim i uvijek pričam, jedem ili bar pijem vodu. Pozitivno je to što se skida potpuno ravnomjerno i ne ostavlja nikakve ružne tragove u uglovima. Kada se skine, jednostavno se obriše i to je to. Možda vam nije jasno zašto sam ovoliko zaljubljena u ovaj ruž uzevši u obzir cijenu i trajnost, ali jednostavno ljubav je slijepa i ovo je najljepša nijansa roze koju sam ikada nosila i pakovanje je savršeno.


Na slici iznad vidite taj uslovno rečeno problem sa prekrivanjem, ovo su dva sloja, ali usne nisu savršeno prekrivene. Mada, treba uzeti u obzir da je ova slika uvećana i da ne izgleda ovako uživo, to jeste to se ne vidi. Možda bi bilo bolje nanijeti ga četkicom za usne, ali to nikad ne radim i jako mi je nepraktično. Vidite i taj sjaj i koliko je boja divna.
Evo ga i na ruci gdje djeluje malo svjetlije, jer su moje usne prirodno malo tamnije:


Sve u svemu, ako volite ovakve ženstvene roza, kremaste ruževe i luksuzne igračke, ovo je ruž za vas.
Jeste li probale druge nijanse Rouge Volupte?

16 коментара:

  1. Meni su ovi ruževi divni, ali ljubav uglavnom ostaje samo na pakovanju :D U zadnje vrijeme preferiram mat na usnama, a kremaste ruževe izbjegavam. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I mojih je većina mat, ali ja tu idem iz krajnosti u krajnost ili potpuno kremasto ili mat, ništa između:)

      Избриши
  2. Ako ga povlače to može značiti samo jedno a to je da stiže nešto bolje :D btw imam i ja ovu nijansu, nešto sam je zanemarila, hvala ti što si me podsjetila koliko je divna :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nemam ovu nijansu, ali imam tri ruža iz ove linije i uopće mi se ne sviđa informacija da ih povlače jer sam mislila s vremenom kupiti još koju nijansu, apsolutno su prekrasni ruževi!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imaš još vremena, mislim da prestaju sa proizvodnjom, ali ne vjerujem da će ih povući sa polica. Zavidim na tri ljepotana:)

      Избриши
  4. Prelepa nijansa, skroz mi je jasno zašto ga voliš i pored slabe postojanosti :)

    ОдговориИзбриши
  5. Одговори
    1. Imala sam ja tih faza, ali me prošlo:) Čim sam ga kupila odmah sam ga stavila, tako se sad ponašam prema svemu, ali podsjetila si me na nešto. U parfimeriji u kojoj sam ga kupila ugledam neki Michael Kors bronzer u savršenom pakovanju i zamalo sam ga kupila iako je pretaman i pun šljokica i vuče na narandžasto, tako da razumijem:D

      Избриши
  6. Pakovanje je stvarno predivno, nijansa mi možda i ne bi lijepo stajala ali što anela kaže samo bih gledala u njega :-D

    ОдговориИзбриши
  7. Predivna nijansa no moram priznati da ovi ruževi najviše primamljuju zbog prekrasne ambalaže. :D Imam nekoliko nijansi na popisu no nikako si ne mogu opravdati kupovinu i onda isto toliko potrošim na preparativu haha :D
    Inače, divna recenzija ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svaka od nas ima svoje boljke, ali ja sam ga morala kupiti, sviđa mi se još nekoliko nijansi, ali o tome ću da razmislim:)

      Избриши