17. јул 2014.

Catrice Made to Stay Smoothing Lip Polish -trajni ruž i sjaj u jednom

Catrice mi je jedan od omiljenih brendova pristupačnije cijene, i odavno volim njihova rumenila, maskare i mono sjene. Sa ruževima nisam imala previše iskustva jer sam imala samo jedan ali sam promašila nijansu, i jedan u olovci koji je savršen. Drugarica je jedno veče stavila ovaj ruž i primijetila sam da se ne briše, a i boja je bila savršena, baš ona intenzivno roza koju obožavam. Pokazala mi je ovaj ruž i naravno odmah sutra sam ga kupila, iako ovakvih nijansi već imam nekoliko, ali apsolutno se nisam pokjala jer ovaj je ipak drugačiji.




Kupila sam ga u CM-u za nekih 10,50KM, ima 6 ml, i rok  trajanja od 12 mjeseci nakon otvaranja. Naziv je pomalo neobičan ali u pitanju je trajni ruž to jeste "stain" koji ostaje na usnama, ali kada se nanese izgleda kao sjaj za usne. 
Dolazi u 6 nijansi a moja je 060 Mission PINKpossible:) U Catrice obećavaju do 8H boje, s čim se slažem, ali naravno toliko se ne zadržava sloj sjaja već samo boje. Nakon što taj sjaj izblijedi boja i dalje ostaje i to mat. Nimalo se ne razlijeva i ni mrvicu nije ljepljiv, a ne znam da li mi je ljepši tek nanesen ili nakon nekog vremena. Već sam spominjala da sjajeve i ne volim baš zbog toga što se brzo skidaju i ne vjerujem u priče o sjajevima koji stoje na usnama po 5 sati, jer ja nikad nisam naišla na takav, možda zato što usta ne zatvaram i rijetko prođe par sati da nešto ne pijem i ne jedem. Trajni ruževi, sa druge strane, znaju da isuše usne ili da se skupljaju u uglovima usana što ne podnosim, ali ovaj samo ostavlja lijepi sloj boje koja se kasnije mora ukloniti nekom micelarnom ili sredstvom za skidanje šminke.
Još jedna super stvar je to što ostavlja minimalne tragove na čaši.

Ovako izgleda spužvasti aplikator koji je zaobljen i savršen za nanošenje u uglove i na gornju usnu, a uz to je i odgovarajuće mekoće, nije ni pretvrd ni premekan:


Na ovoj slici sija punim sjajem, kao što vidite jako je pigmentovan i dovoljan je jedan sloj, eventualno dva. 


A evo ga i na usnama, možda izgleda da sam ga nanijela preko ruba usana, ali nisam kunem se :D



Iskreno vam preporučujem da probate ovaj sjaj/ruž, a voljela bih da vi meni kažete šta vam je najbolje od Catrice?

6 коментара:

  1. Bas je lijep, nisam ranije obracala paznju na ove Catrice ruzeve, ali bas cu da ih odem pogledati. :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Imam ovaj lipstain i nije los mada meni ne ostane bas boja kasnije, tacnije taj stain mi nije nesto ali vrijedi kupiti :) imam nijansu Rose- wood if she could. Volim njihovu Kamuflazu, lakove, highlighter, smokey eyes set. To mi za sada pada na pamet.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moguće da je do nijanse, ovaj baš ostaje. Kamuflažu planiram da probam kad potrošim Artdeco, lakove ne koristim jer stavljam trajni lak, sjena imam previše, ali ću higlighter da pogledam, hvala ti :)

      Избриши