23. јул 2014.

Too Faced Chocolate Soleil bronzer


Današnji post je jedan od onih kojima se i ja posebno radujem, mislim da vam već prva slika govori da je u pitanju nešto baš posebno:)

Pretpostavljate da često pričam o kozmetici sa drugim ženama i uvijek mi bude žao kad mi kažu da ne koriste bronzer, argument je gotovo uvijek da je to tamno i da to njima ne stoji. Nekada davno sam i ja mislila tako, ali nikako nisam bila u pravu. Dakle, ako želite da vas preobratim u prave ljubiteljke bronzera, a da pritom ne izgledate kao prženice ili ove solarijum ovisnice koje su promijenile rasu, nastavite da čitate:D

Prvi bronzer koji sam probala je bio Loreal, i nije on ni bio loš (izuzev šljokica), problem je bio u tome što ja nisam znala kako se to koristi pa sam ga koristila samo kao rumenilo, što nije ništa skroz pogrešno, ali nisam vdijela ljepotu samog bronzera kad se pravilno stavi. Nakon toga sam kupila neki ekstra šljokičasti Essence i tu sam pomislila već da bronzer nije za mene. Ne smijte se, taj prvi je bio prije 10+ godina i tada nije bilo YouTube tutorijala, ma ni u ženskim novinama nisu znali šta je bronzer. Onda sam neko vrijeme pauzirala i onda sam kupila Bourjois "čokoladu", desila se ljubav, a ostalo je istorija:)

Evo kako izgleda moj najnoviji ljubimac:


Too Faced u svojoj ponudi ima više bronzera, ali ovaj mi je zapao za oko. Na žalost, ne mogu se kupiti nigdje u Evropi (znam za Švedsku, Njemačku, Austriju, Italiju), to jeste ja ih nisam pronašla, a ovaj mi je ljepotan stigao na poklon iz Kanade pa me ne pitajte koliko košta, nije kulturno:) Šalim se, našla sam da je tamo 30$, na beautybay sajtu je 18.60EUR, što je sitnica za ovako dobar proizvod.


Dolazi u pakovanju od 10 grama kojem predviđam da će trajati bar dvije godine uz stalno korištenje, i ono što me osvojilo na prvo otvaranje je miris koji sam osjetila kad sam otvorila kutijicu. ČOKOLADA. I to takva da joj osjetim okus, ma fantazija. Gledala sam kasnije neki video u kojem jedan od osnivača Too Faced kozmetike priča o ovom bronzeru u kojem navodi da u sastavu ima kakao prah, pa mi je bilo jasnije. I odmah sam otišla da pojedem jednu bajaderu:)
Nijansa koju ja imam je Medium/Deep Matte (postoji i svjetlija verzija Milk Chocolate Light/Medium), i opisuje se kao odgovarajuća za srednje svijetao ten, e tu se i ne bih složila. Ovaj je bronzer tako jako pigmentovan i mekan da je dovoljno samo ga dotaći četkom i već ćete imati previše proizvoda na četki, pa ga obavezno otresem i onda nanosim jako pažlivo. Jer gdje pretjerate, teško je to ispraviti. Rekla bih da je idealan za srednji do tamniji ten ljeti.


U nazivu takođe ima mat, što je dio njegove čarolije. Mnoge bi se prepale (posebno one sa početka priče) kako će im stajati mat bronzer-a ja ću reći sigurno bolje nego onaj sa šimerom i šljokicama.Tajna je samo u laganom nanošenju većom četkom srednje mekoće (može i mekšom) sa koje ćete odstraniti višak i onda bronzer nanijeti po želji. 
E sad tu kod tog "po želji" često dolazi do problema. Metoda nanošenja imate koliko hoćete, a meni je nahdraža da krenem od sredine čela lagano uz kosu, pa ispod jagodica, pa niz viličnu kost, to je taj famozni broj 3. Sve ovo treba raditi jako lagano i blendati dok se boja ne stopi sa puderom, i dok ne dobijete rezultat osunčanog lica kao da vas je malo uhvatilo sunce. Ako vas zanima kako se još može nanijeti, idite na YouTube imate bezbroj tutorijala.

Evo ga kako izgleda nakon par korištenja:


Ne mogu dovoljno da nahvalim ovaj bronzer kako je mekan i sitno mljeven, kako se fantastično kupi četkom i blenda, ni jedan koji sam do sad probala nije ovakav (čak ni hvaljeni Artdeco koji je kao kreda u odnosu na ovaj). Trajnost na licu mu je fenomenalna, stoji nepromijenjen koliko i puder jer ga nanosim na dijelove koji se ne maste. Ne blijedi ni malo. Ovako izgleda kad se grubo nanese, vidite da je ipak taman:


Ovako kad se malo izblenda:


A ovako na dijelu lica:)


Ovo mi je definitvno omiljena igračka u zadnje vrijeme, dijelite li vi oduševljenje i jeste li probale išta od Too Faced kozmetike da mi možete preporučiti?

9 коментара:

  1. Jesi možda ikad probala Hoola bronzer od Benefit ? Ovaj me iskreno privlači najviše zbog mirisa svi pričaju o toj famoznoj čokoladi , ali ništa od njega dok Hoola barem ne proviri dno :D

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam, ali sam toliko čitala o njemu da pretpostavljam da su veoma slični. Ovaj je predivan, kad ga jednog dana potrošim doći će i Hoola na red:)

    ОдговориИзбриши
  3. Super mi je ovaj bronzer, imam ga već dugo. Naša Sephora u Zagrebu je imala Too Faced, šteta što se zatvorila. Ali ja sam ih nalazila po Europi - sigurno u Sephori u Parizu i Londonu, čini mi se da sam ih vidjela i u Španjolskoj ali nisam sad sigurna :)

    ОдговориИзбриши
  4. Moguće, ja sam tražila u nekim drugim državama, ne kažem da ih nema u Evropi uopšte. Baš šteta za vašu Sephoru, bilo bi super da je nisu zatvorili jer mi iz Banjaluke često idemo u Zg u šoping;)

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam probala ništa od Too Faced ali kad su bronzeri u pitanju, poludim :D

    Super ti pristaje, jako prirodan izgled :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sigurna sam da bi ti se svidio ili ovaj ili Milk Chocolate, obavezno probaj kad budeš u prilici i hvala:)

      Избриши
  6. Анониман29. 7. 2014. 14:43:00

    joj kako divno izgleda - i bronzer i njegova ambalaža :)
    s bajadere kao detalj na fotografijama su vrh :D

    ОдговориИзбриши
  7. NAJBOLJI!!!! Pogotovo onaj miris... i posao odradi u dva poteza! :D

    ОдговориИзбриши