3. август 2014.

Rođendansko iznenađenje i još ponešto od Avona

Pripremite se na ogroman post, jer imam toliko utisaka da vam prenesem:)
Počeću sa ovim ljepotama sa prve slike koje sam sama naručila iz prethodnog kataloga jer su ovako u setu bili na akciji i jer sam odlučila da više pažnje posvetim Avonovima kupkama, losionima i parfemima jer do sad sam koristila samo šminku. Ovo je set koji se sastoji od losiona za tijelo, gela za tuširanje i spreja za tijelo sa mirisom orhideje i borovnice. Platila sam ga 10, 50KM na toj akciji.
Losion za tijelo mi je prvo ugodno iznenađenje, očekivala sam nešto osrednje, međutim u pitanju je zaista dobar losion koji je malo tečniji nego što sam navikla ali se upija u trenu i ne ostavlja masne tragove. Koža je mekana i mirisna satima nakon nanošenja, ali uzmite u obzir da je moja koža tijela normalna. Miris je srednje intenzivan i osjeti se orhideja i borovnica, malo više možda orhideja. Idealan je za ljetnu njegu. Gel za tuširanje je prosječan, miris se ne zadržava na koži dugo nakon tuširanja, ali pristojno pjeni i ni mrvicu ne isušuje pa mi je ok, ali ne bih ga ponovo samostalno kupila. Sprej za tijelo je još jedno otkriće. Nanosila sam ga u rijetkim situacijama kada mi je bilo prevruće za parfem, i zaista osvježava bez ikakve iritacije i peckanja i miris se zadržava na mojoj koži nekih sat vremena što je ok za ovako nešto. Ako vam ljeti smetaju parfemi ili ako hoćete da mirišete i na plaži ili tako negdje gdje inače ne biste nosile parfem, onda obavezno probajte. Ja ću probati još neke jer iako mi je miris ove kolekcije lijep, nije me oborio s nogu, pa ću tražiti dalje jer sam kvalitetom zadovoljna, a naročito po toj cijeni.
Tu je i Hidrokolor Absolute ruž u nijansi Pure Peony koji sam se konačno odlučila probati, međutim nisam zadovoljna nijansom, ali to nije do Avona ni recenzija drugih blogerki, već do mojih usana koje su prirodno tamnije i na kojima ovaj ruž previše vuče na neku "starinsku" roza pa se osjećam bar 30 godina starije:D Ruž je inače divan, divno se nanosi i ne isušuje usne, pigmentacija je dobra za ovakav hidratantni ruž, na usnama stoji oko 2-3 sata uz piće i razgovor, međutim nijansa mi ipak ne odgovara, jako me pidjseća na NYX Fig sa kojim sam isto promašila što se nijanse tiče.



Sada prelazimo na rođendansko iznenađenje od Avona, jao ne mogu vam opisati koliko se ja obradujem kao djevojčica kad me nazovu kuriri iz brze pošte:) Dobila sam Solutions BB kremu u mat verziji, nijansa medium, Glimmerstick vodootpornu olovku za oči u nijansi Brighten Up Pink, tri nove Extralasting sjene-Infinite Teal, Gold Gleam i Forever Bronze i lak za nokte Art of Change u nijansi Vary Violet.


Što se BB kreme tiče, namijenjena je masnoj koži, sadrži SPF15 i dolazi u pakovanju od 30ml.
Dostupna je u dvije nijanse: svjetlijoj-light, i ovoj tamnijoj-medium.


Na sljedećoj slici možete vidjeti listu sastojaka:


A na ovoj kako BB krema izgleda na unutrašnjoj strani podlaktice koja je svjetlija od moje kože lica. Nijansa je savršeno pogođena, trenutno sam NC25 u MAC nijansama, Lancome Teint Idole 03 i Shiseido Sun Protection SP60:


E sad nakon svega ovoga da vam se požalim kako meni ova krema na žalost uopšte ne odgovara. Jako je lijepe teksture i gušća nego što sam očekivala, savršeno se nanosi i ostavlja neki satenski finiš, dakle nije mat, ali problem ne leži u tome. Problem je što se moje lice zasajaji nakon sat vremena nošenja ove kreme i iako ona ne sklizne, to sve izgleda grozno. Ispod nosim La Roche Posay Effaclar Mat, a preko je matiram MAC Bot puderom u kamenu, ali uzalud, sijam se kao tepsija, užas. Ne znam da li je do moje kože koja je masna naročito u ovim ljetnim i sparnim danima na T zoni, ali moguće je da je i do toga i da bi nekoj sa manje masnom kožom i odgovarala, ali čemu onda ovo mat, jer ako neko nema masnu kožu valjda neće ni kupiti BB kremu sa oznakom mat. Meni je kod ovakvih proizvoda najbitnije da traju na licu jer to im je i poenta, međutim ovdje to nije bio sučaj i kad sam se pogledala u ogledalo posljednji put kad sam je nosila samo sat-dva nisam znala da li da plačem ili da se smijem.

Lak za nokte je zaista neobičan, naime kada se samostalno nanese u pitanju je sedefasto roza (koja mi se , ponavljam, baš ne sviđa), ali kad preko nanesete neki top coat postaje ljubičasta. Nisam probala na svojim noktima jer sam kad sam ga dobila još imala trajni lak na noktima, sad više nemam, pa će biti i lakova:)

Extra lasting sjene su već druga priča. Obožavam i preporučujem vam od srca. Nosila sam Najviše Forever Bronze, pa zatim Gold Gleam, dok Infinite Teal nisam jer je previše za moj ukus i ne prijaju mi više takve nijanse na očima, ali boja je divna za neku koja nije kukavica kao ja. Sjene su prilično "tvrde" međutim nisam imala problema sa nanošenjem i blendanjem Essence četkicama. Ne znam da li bi mogle da se kombunuju ove boje, ja to ne volim sa ovim trajnim kremastim sjenama, već sam nanosila jednu nijansu do pregiba i onda je blendala da ne bude oštrih prelaza, uz to bih nosila i tuš za oči, i sjena bi ostajala na očima i preko 12 sati, preživjela i žurku i svadbu bez i jednog nabora u pregibu, bukvalno kao da sam je tek nanijela. Ovo mi je jedna od najboljih stvari iz Avona koje sam probala:)



Na sljedećoj slici možete vidjeti i ruž i olovku u nijansi Brighten Up Pink koja mi ne odgovara opet samo zbog te roskasto-sedefaste nijanse, ali ove olovke su inače super, i sve tri sjene:


Evo opet sjena i ako imate zelene oči, nijanse kao Forever Bronze obavezno probajte, savršeno pristaju zelenim očima:


U zadnje vrijeme nisam imala vremena ni za šta, pa sam zato kasnila sa ovim postom, ali juče ujutro me je Avon opet iznenadio pa sam odlučila i ovo da vam pokažem. Možda će zvučati neiskreno, ali bukvalno su mi poslali sve što bih sama naručila:) Zaista.
Senses Peacful Reflection gel za tuširanje sa mirisom orijentalne orhideje i maline je divan, a pjena je baš bogata, međutim miris se ne zadržava predugo. Tečni sapun još čeka na isprobavanje, ali zato je piling pun pogodak. U pitanju je Avon Senses piling za tijelo Garden of Eden koji je ne samo pravi ukras u kupatilu, već i ozbiljan piling. Jutros sam uživala u njemu i mogu vam reći da je idealne gustine, malo gušći od gela za tuširanje i srednje grub što ja najviše volim, očekivala sam da je blaži, pa sam se pozitivno iznenadila. Radila sam piling bez rukavice i stvorio je gustu pjenu i super ispilingovao kožu, poslije sam nanijela onaj gore losion sa početka posta i koža mi je bukvalno kao kod bebe, nije me sramota:) Probaću još neki od ovih pilinga, baš sam se oduševila.


Nadam se da ste uspjele pročitati sve do kraja, baš sam se raspisala. Jeste li probale išta od ovoga i kavi su vaši utisci?

4 коментара:

  1. Hidracolor ruževe obožavam, oni su im pun pogodak. A već neko vrijeme mjerkam sjene, ali ne znam koju prije da kupim, sve nijanse se im divne.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su ove Extra lasting odlične, samo je caka da pogodiš nijansu. Najljepša mi je ova Forever Bronze, ma savršena:)

      Избриши
  2. Ima ovdje svašta lijepo i mirisno :) A kad je Avon u pitanju, nikad nije teško nešto naći za sebe u katalogu. E pa, sviđa mi se Forever bronze ali kremaste sjene i ja baš ne idemo zajedno :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Griješiš, ja sam do sad imala i Essence i Maybelline, ali ovo je nešto drugo. Jako su tvrde i suhe u najpozitivnijem smislu i nema šanse da će se skupljati na kapku, ja imam jako masne kapke.

      Избриши