14. август 2014.

Šta sam sve potrošila-broj 10

Ponovo sam potrošila hrpu proizvoda, a našlo se među njima i par predstavnika dekorative, pa sam još više ponosna. Ove postove o potrošenim proizvodima baš pišem za svoju dušu, jer uživam kad vidim da nešto trošim i da ne gomilam. U stvari, najviše se radujem kupovini i isprobavanju novih proizvoda kada mi zaista trebaju i kada nemam ništa slično u zalihama. Sutra idem u Budvu i jedva čekam da kupim Freeman maskice kojih kod nas nema jer sam ostala bukvalno bez i jedne maske pa sam se pomagala onim kesicama za dvije upotrebe iz DM-a.
Prva na spisku je Yves Rocher 3min. Cranberry Cooling Effect Mask, tj. trominutna maska od brusnice sa efektom hlađenja. Donijela mi ju je drugarica iz Švedske jer je maltretiram da mi donosi Yves Rocher koji obožavam, međutim ova me maska nije impresionirala. Srednje je gustine, crvene boje ali prozirna i vrlo ljepljiva. Efekat hlađenja se ne osjeti posebno niti mi je lice izgledalo imalo svježije i ljepše nakon korištenja. Neću je ponovo kupiti ali probaću neke druge njihove maske. Za sad su mi favorit YR gelovi za tuširanje.

L'oreal Elseve Color-Vive maski za kosu se vraćam godinama. Kad god nemam previše novca za proizvode za kosu ili nemam priliku da kupim nešto bolje, ja izaberem Baleu ili L'oreal jer su mi najbolji u tom rangu. Maska je srednje gustine, crvenkaste boje i miriše na neko voće. Ja je držim kratko kao i većinu ovakvih maski (možda 5-10 min) jer obično nemam vremena, međutim dovoljno joj je. Kosa je nakon ove maske zaglađena i mekana i preporučujem je ako nemate neku baš ekstremno oštećenu kosu. U tom slučaju ili Macadamia ili Joico K-pak (ponavljam kao papagaj, znam, ali znam i kakve su to muke).



Sad mi je žao što nisam pisala recenziju ove Balea kreme za tijelo Sheabutter ( ovo zaista ne znam kako drugačije da prevedem nego da ostavim shea puter, mada se negdje naziva i karite puter. (u svakom slučaju u pitanju je hranjivi puter napravljen od plodova samoniklog drveta koje raste u Africi). Ova je krema namijenjena suhoj koži, ali ja sam, iako je moja koža tijela normalna, baš uživala u njoj i nije mi dosadila bez obzira na to što je pakovanje od 500ml. Još sam je kupila i na nekom sniženju ili su greškom bili snizili cijenu ispod 3KM. Tekstura je božanstvena, kao krema za kolače. Jako je bogata ali se upija trenutno i savršeno se razmazuje bez i jednog bijelog traga na koži. Ne ostavlja masne tragove već samo mekanu i lijepu kožu, a miriše gurmanski, mene asocira na sitne domaće kolače. 5+ za ovu kremu, kupiću je ponovo, mada obratite pažnju, čini mi se da su malo promijenili dizajn naljepnice, ali boje i kutija su isti.

O Lush Mask of Magnamity sam već sve rekla u OVOM postu, ali kod ove sam primijetila da je malo masnija (vjerovatno ne mogu biti dvije iste jer se prave ručno), da manje miriše na mentu i da je skuplja, sad je ovo malo pakovanje 16KM. Ali sve im opraštam jer je ovo najbolja maska za mješovitu i blago problematičnu kožu.

Balea Sensitive dezodorans sa aloe verom kupujem po ko zna koji put, i jedan je od njihovih najboljih. Miriše svježe i apsolutno sprečava sve neugodne mirise i ne ostavlja tragove. Međutim, ja sam skoro imala problem koji mi je izazvala Rexona o kojoj ću vam pisati dalje u tekstu, pa sam malo prešla na dezodoranse bez aluminijumovih soli ( a pričala sam kako meni to ne smeta bla bla, ali čovjek se uči dok je živ)

Svi koji me bolje poznaju znaju da sam luda za Bvlgari parfemima. Mislim da mi se sviđaju svi:) Ovo je Omnia Coral, idealan cvijetno-voćni parfem za ljeto, međutim ne previše postojan, ipak malo manje nego ostali iz Omnia serije, mada nisam probala ovaj najnoviji Indian Garnet.

Manhattam Powder Mat Make Up je najbolji tečni puder za masnu i mješovitu kožu niže cijene. Drži moje lice matiranim duže od nekih i 8 puta skupljih pudera i morate ga probati ako muke mučite sa masnim sjajem. Ovaj je u nijansi Beige 82 koja odgovara MAC NC25. Malo je gušći ali se dobro razmazuje, pruža mat izgled i potpuno prekrivanje i favorit mi je među tečnim puderima. Košta između 11 i 12KM ali često bude i na sniženju.

Balea professional Repair Pflege šampon za njegu i obnavljanje kose bez silikona je jedan jako dobar šampon, a sviđa mi se i crni Oil repair iz ove professional linije. Jako je važno prati kosu šamponom bez silikona, ja kad sam shvatila da mi silikoni u šamponu samo daju privid zdrave kose i kad sam ih se konačno riješila, kosa mi se preporodila. Obavezno probajte, ima ih za razne tipove kose i razne probleme. 

O Avon Naturals gelu za tuširanje orhideja i borovnica više možete naći OVDJE, sve u svemu, ništa posebno.

Međutim, Ziaja Orange Butter kremasti gel za tuširanje (na pakovanju piše soap:)) je SAVRŠEN. Miriše na svježu narandžu i ja mislim da je ovo poslije Yves Rocher gela sa mirisom kafe najbolji gel koji sam ikad probala. Pisaću o njemu i još jednom njihovom gelu detaljnije, obećavam, ali vi ne čekajte nego probajte, sad je i na akciji u CM-u i košta 3,85KM za 500ml.


Eh dođosmo i do ove crne Rexone Invisible Diamond, sa razlogom je crno pakovanje, a mogli su dodati i visible problems, ne bi pogriješili. Na stranu što miriše dobro i štiti do ludila, ali ova glupost mi je stvorila kuglicu ispod pazuha jer je vjerovatno prejak i pun kojekakvih otrova pa mi je natekao limfni čvorić. Umrla sam od straha i Rexonama rekla zbogom i od sad ću se zaista truditi da koristim "zdrave" dezodoranse. Nisam i dalje ubijeđena u to da alumijumove soli baš izazivaju rak, ali da izazivaju probleme to je sigurno. Katastrofa.

Palmolive Smooth Delight je jedna ljepota od gela kojoj naziv takođe odgovara:) Miriše gurmanski, pjena je bogata, ne isušuje i jedan je od onih gelova koje kad imate tuširale bi se 5 puta dnevno:) Super.


Nivea In-Shower Body Milk Smooth Sensation mlijeko za tijelo koje se ispira prije svega ima predug naziv:) Ovo mi je prvo ovakvo mlijeko koje sam cijelo potrošila i ok mi je, međutim nije to isti osjećaj kao kad se namažem poslije tuširanja, neka priča ko šta hoće. Naravno, koža jeste mekša, ali jednostavno meni je taj cijeli koncept onako, izmišljanje tople vode. I da, troši se kao ludo.

Balea gel za brijanje Buttermilk Lemon (mlaćenica i limun) je super stvar ako ne depilirate nego brijete noge. U svakom slučaju, mislim da brijete bar pazuh i ovi gelovi su u stvari pjene kad ih istisnete i jako, jako olakšavaju brijanje jer omekšavaju kožu i tačno vidite kuda ste povukle brijač. Miriše divno, probala sam ih sve, ovaj mi je favorit:) 

Garnier Mineral Clean Sensation dezodorans u stiku je smeće, i ne kažem to jer sam ljuta na ove nezdrave dezodoranse i antiperspirante. Masne je teksutre, sporo se suši i ostavlja grozne tragove. Bljak, nikad više.

Avon Carnation ruž je već dobio svoj hvalospjev OVDJE i jako sam pogriješila što nisam naručila novi, a ovaj sam potrošila, naručiću čim dođem sa odmora. Najbolji nude-roza ruž koji sam probala:)

Chanel Inimitable Intense maskara je savršena. Volumen, uvijanje, dužina, ma sve radi, ne kruni se i srednje je suha, fantastična. Ne stigoh napisati posebnu recenziju, ali možda jednog dana ako opet poludim pa dam oko 30EUR za maskaru.


L'oreal Super Liner kupujem sigurno bar deseti put. Ako volite ove gumene četkice probajte obavezno jer ovaj tuš jednostavno nema manu. Ako ne volite probajte Essence 
vodootporni sa plavim čepom, tu su negdje po svemu osim četkice.

Još jedna L'oreal ljepota Miss Manga maskara-četkica je ogromna i u obliku slova A, maskara je srednje gustine i vlažnija, ali je super za volumen. Ja nekad volim taj malo pretjerani volumen i ako ste i vi više za te variante onda probajte. Značajno je jeftinija od ostalih njihovih maskara, mislim da je sad 13,95KM.

Yves Rocher Anti-age Global kremica je tester, ali meni nije odgovarala jer je premasna pa sam je koristila za vrat. Jako je gusta ali dobro se razmazuje, međutim na mojoj koži ne upija, jednostavno je prebogata izgleda za moju masnjikavu kožu.

Hera tečni sapun za pranje ruku bagrem i med nećete naći baš svugdje ( u Banjaluci se može kupiti u Zoki komercu i Tempu), ali ako ga nađete obavezno probajte jer divno pjeni i baš lijepo i neobično miriše na bagrem.

Nivea Happy time i Creme coconut gelove sam kupila na nekoj akciji u Zoki komercu, bili su samo 3KM. Ja u suštini ne volim Niveu jer meni rijetko šta odgovara (proizvodi za kosu i njegu lica nikako i ni jedan, a 10 godina sam im davala šansu, jer zaboga to je Nivea to svima odgovara), međutim gelovi su rajski. Ovaj prvi miriše na narandžu, ovaj drugi na kokos, ne isušuju, miris se zadržava na koži i divni su. Češće ću kupovati njihove gelove za tuširanje, obećavam.

I stigoh ja napokon do kraja, od sad ću se truditi da malo češće pišem ovakve postove jer je ovo zaista previše, ali se nadam da će vam bar malo pomoći pri izboru. Jeste li probale išta od ovoga ? (ma morale ste nešto) :)

10 коментара:

  1. evo me trčim po zLaju naranču u cm :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Trči ali ozbiljno:) I pogledaj i kokos:D (i meni je to zLaja hahahah) :D

      Избриши
    2. Ja kupila coko puter gel i losion i tri kreme za ruke(bile su po 2 marke sta cu) i em fenomenalno mirisu em fenomenalno djeluju. Odavno nisam naisla na kreme za ruke koje mi bolje odgovaraju :D

      Избриши
    3. Ja imam još kokos, čoko ću sljedeći put, puno mi bilo. Kakav je losion? Kupiću i kremu za ruke kad potrošim ove dvije što imam, lijena sam što se toga tiče. I voljela bih naći onaj lagani čoko puter za tijelo u kutiji, nema kod nas:)

      Избриши
  2. Ja sam od Zije (ja ga zovem Zijo :D) kupila losion za tijelo s Arganovim uljem i oduševljena sam! Ne volim citrusne mirise, zato sam preskočila ovaj gel za tuširanje, ali zato oni dječiji Cookies & Cream me mame :D

    ОдговориИзбриши
  3. Po potrošnji proizvoda, ti si definitivno jedna od najboljih :D i to svaki put puuuno proizvoda :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slobodno reci da pretjerujem, jasno je i meni. Potrudicu se da malo cesce objavljujem ovakve postove:)

      Избриши
  4. Анониман15. 8. 2014. 16:49:00

    Svacega ovde ima:)! I ja mislim da je Garnier stik iz ove linije smece,meni je bio suv i nikakav,Herini tecni sapuni su odlicni,a Avonov Carnation narucujem ovih dana,divan je,a i tvoja recenzija je bila lepa pa je pomogla u donosenju odluke:). Kristina

    ОдговориИзбриши