24. септембар 2014.

Proizvodi koje sam potrošila 11

Evo mene tradicionalno već sa još jednim ogromnim postom o proizvodima koje sam potrošila. Već sam se žalila kako preparativu trošim jako brzo, dok dekorativnu kozmetiku i ne trošim baš, izuzev onih osnovnih stvari (puder, maskara, tuš). Svakog mjeseca se zaprepastim kad pogledam u kesu u kojoj čuvam ove proizvode i zaista ne znam da li tako i vi trošite, jer kod drugih blogerki obožavam da čitam ove postove, ali su im količine potrošenih stvari mnogo razumnije:) Ne znam kako uspijem da potrošim litar gela za tuširanje svaki mjesec (najmanje) :)


Pa da počnemo upravo sa tim gelovima za tuširanje:
Ziaja kozmetika mi se na prvi pogled činila bezveze, ali opet su presudile kolegice blogerke pa sam probala prvo ove gelove za tuširanje, a probaću još ponešto. 

Ziaja coconut creamy shower soap-njega sam probala drugog po redu, nakon ove narandže. Miriše u početku jako lijepo, fantastično, naravno na kokos, ali kasnije mi je taj miris dosadio i mirisao mi je na kremu za sunčanje. Bijele je boje, srednje gust (što najviše volim), odlično pjeni i ne isušuje moju normalnu kožu (bar nije ljeti dok sam ga koristila) i miris se zadržava u kupatilu ali na koži nažalost i ne. Sve u svemu ovo je jedan dobar gel za tuširanje, naročito kad uzmem u obzir da sam ga ja platila 5,5KM na nekoj akciji u CM-u.

Ziaja orange butter creamy shower soap-e njega morate da probate, već sam spominjala na stranici bloga na FB. Miriše na svjež sok od narandže, nikada nisam naišla ni na sličan miris kod gelova, savršenstvo. Ostalo sve važi kao i za ovaj od kokosa, mada se ovaj miris ipak duže zadržava na koži. Potrošila sam već dvije bočice i malo mi je ipak dosadio, ali kupiću ga sigurno ponovo jer je ovo definitivno nešto posebno.

Nivea diamond touch-kupljen na akciji u jednom od lokalnih supermarketa za samo 3KM. Niveine gelove volim i često im se vraćam. Ovaj miriše na cvijeće i navodno sadrži "dijamantski prah" ali ja ga primijetila nisam. Divno pjeni, miris se zadržava na koži neko vrijeme nakon tuširanja, ali ipak mrvicu isušuje, jer iako je moja koža normalna i baš glatka i mekana, treba mi mlijeko za tijelo nakon njega jer počinje da me zateže.

Fa greek yoghurt almond- dok ovo pišem pitam se ko smišlja ove nazive. Ne znam sad je li grčki jogurt ili badem:) U svakom slučaju, očito prate šta je popularno (nekad acai ili macadamia, sad grčki jogurt), pa nam prave i takve gelove, ali se ne žalim. Ovaj zaista u sebi ima tu notu jogurta, baš se osjeti miris. Inače po svemu ostalom dobar gel, svi iz ove Yoghurt linije su mi super. Ne isušuje moju normalnu kožu, i kupiću ga sigurno ponovo.

Avon senses Peaceful reflection je nešto drugačiji. Dobila sam ga od Avona na recenziju iako ne znam da li bih birala baš ovaj miris. Međutim, miris je ok, orijentalna orhideja (koja preovladava) i malina. U svemu mi je bio ok, osim što je malo rjeđi nego što ja volim, ali to je zaista stvar ukusa. Možda probam još neke gelove iz ove linije, jeste li probale neki i imate li neku preporuku?


O ovim Balea dezodoransima sam detaljno pisala i moje utiske možete pročitati OVDJE, ne sadrže alumijumove soli, i 100% ću ih kupiti ponovo. Trenutno imam crni Romantic star i LE Mango Mambo.
Aveo Bodylotion Vanille sam kupila u zagrebačkom Mülleru, mnoge od vas znaju da je Aveo njihova marka. Priznajem privukla me vesela ambalaža i vanilija koju volim i bio je nešto strašno jeftin. Losion miriše fenomenalno i nije to ona "zagušljiva" vanilija, ali se ne razmazuje kako ja volim već ostavlja bijele tragove i potrebno je malo vremena da se upije u kožu. To ne volim. Njega i nije neka fenomenalana u smislu da mi je koža još mekša i mirisna i nakon par sati, ali je ok, mada mislim da nije za suhu kožu. Ako vam ne smeta sporije upijanje onda probajte jer iako je LE vjerovatno će ga ove zime izbaciti ponovo (ili nešto slično).

Macadamia Deep Repair Masque-e opet evo nešto baš posebno. Ovo je pored Joico K-Paka definitivno najbolja maska za kosu koju možete kupiti na našim prostorima i tvrdim da vam ništa drugo od 5KM iz prodavnice neće oporaviti ni učiniti kosu ljepšom kao ovo. Ne postoji bolja i tačka. Imala sam strašnih problema sa kosom dok sam bila plava i kada sam se vratila u smeđe morala sam ošišati preko 20-25cm kose (jedno od rješenja) i za to vrijeme i nakon toga sam je njegovala ovim i Joico K-pakom. Maska miriše savršeno, jako je gusta i potrebna je veličina oraha za cijelu kosu (moja je sada 3-4cm preko ramena). Ja je držim 10 minuta i onda isperem i kosa mi je nakon nje mekana ali se lijepo oblikuje, ravna i smirena, ni traga suhim vrhovima. Ne masti i ne sljepljuje kosu. Ovo pakovanje od 100ml sam u Alexandar Cosmetics u Bijeljini platila 18KM što uopšte nije puno jer traje baš dugo i ne trpa se kao one bezvezne maske puna šaka na kosu. Znam da zvučim kao da prodajem ove maske ali ovo morate probati ako vam je kosa suha, oštećena, porozna, ispucala, ili ako jednostavno želite da njegujete svoju kosu (onda je rotirajte svako drugo pranje ili čak rjeđe). Što se kose tiče, sve sam prošla i pisala sam o tome, sad je jaka, zdrava, sjajna, nemam ni jedan ispuciali vrh i izgleda fatastično, pisaću opet o tome i staviću slike, iako nemam baš dobru sliku od prije jer sam to kamuflirala, ali naći ću nešto. Probajte, vrijedi tih para.
Felce Azzurra Fiori di Esperide tečni sapun sam uvrstila u ovaj post jer je pakovanje prelijepo i pravi ukras u kupatilu, a pored toga miriše baš svježe i cvjetno ali ne sintetički i predlažem da probate neki od ovih tečnih sapuna. Nemam zahtjevnu kožu na rukama pa ne bih da govorim o isušivanju, a njegu od ovakvog proizvoda i ne očekujem.


Afrodita 3u1 micelarna- sve vi koje me redovno pratite znate koliko volim Afrodita kozmetiku i oduševila sam se kad sam vidjela da su izbacili i micelarnu. Međutim, na moju veliku žalost, ovo je jedina micelarna koju sam ja probala do sad a da mi ne odgovara, jer su meni sve do sada bile manje-više iste. Ova me pecka za oči, jako loše uklanja šminku oko očiju i ostavlja mi crne kolutove, i iz Afrodite kažu da je potrebno umivanje nakon nje, a ni to ne volim, mada znam da je to stvar ukusa jer ja micelarnu doživljavam kao zadnji korak u skidanju šminke koji će da odstrani sve eventualne ostatke i ne sviđa mi se ideja da se onda još jednom umivam. Jako mi je žao jer sam baš željela da mi sve svidi, jer skoro sve njihovo mi je super.


Lancome Teint Idole Ultra 24h tečni puder-nijansa Beige diaphane 03-žao mi je što nisam napisala recenziju ovog pudera, ali možda će biti prilike jer planiram opet da ga kupim. Potrošio se prebrzo to mu je mana, i na slici izgleda kao da ga ima još, međutim, pukla mi je cjevčica od pumpice kad sam pokušavala da istresem ono što je ostalo tako da ništa više od njega. Ovaj je puder zaista odličan za sve sa mješovitom kožom kao moja. Naravno prosijam ja i sa njim, ali se puder ispod ne topi i ne mijenja i izgleda prirodno a znala sam ga imati na licu i 10+ sati. Ne oksidira i to je jako važno. Prekrivanje je srednje do jako, može se nadograditi. Najbolje mi se nanosi bockalicom(Essence) i RT Expert face brush četkom, ali može i prstima jer je srednje gustine. Ovo je jedan od onih rijetkih pudera koji radi ono što i piše, samo mu je mana cijena, kod nas ja mislim 83KM, i to što na slikama baš bezveze izgleda (spf 15) ali ne živim da se slikam kao mnoge pa mi to nije smetalo.
O Flormar Perfect Coverage korektoru sam pisala već u OVOM postu i kupiću ga ponovo, jako dobar korektor (da ne kažem korektan:)),ne znam da li postoji bolji a jeftiniji.


O Afrodita Hydra Thermal koncentratu i kremi oko očiju sam takođe pisala, i moje utiske možete pročitati OVDJE. Oba proizvoda su zaista super, koncentrat hidrira kožu, a kremica oko očiju je odlična za sve koje nemaju velikih problema sa podočnjacima i borama oko očiju. Često su i na akciji u CM-u. Ja sam ih se malo zasitila ali ću ih sigurno nekada kupiti ponovo, sada mi ipak treba nešto malo jača njega oko očiju u smislu prevencije protiv bora ne u smislu hidratacije, pa ako znate nešto preporučite:)


Just Just Cavalli je parfem koji sam dobila na poklon i sa uživanjem sam ga potrošila. Nemojte da vas zavaraju cijena i pakovanje, ovo je fantastičan parfem iako sadrži samo tri sastojka ako me ne laže www.punmiris.com (neroli, cvijet tiare i ružino drvo). Iako nisam ljubitelj cvjetnih parfema, ovaj me oduševio, i mirisom i postojanošću.

Catrice papirići za matiranje-papirići kao i svi drugi, odlično upijaju masnoću kada sve drugo zakaže, dostupni su kod nas i koštaju oko 5-6KM. Ako ne koristite ovakve papiriće a imate masnu kožu preporučujem da počnete jer kada sebum izbije na površinu najbolje ga je upiti ovakvim papirićima i tek onda eventualno nanijeti još pudera za matiranje.

I na kraju šećer:) Tek kad sam prebacila slike na računar vidjela sam da mi se serum i ne vidi, ali bilo je kasno. U pitanju je naravno Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II čiju recenziju možete pročitati OVDJE, na žalost potrošila sam ga ali ću ga sigurno opet kupiti bez obzira na cijenu jer je ovo najbolji proizvod za njegu kože koji sam probala u životu. Ten mi je nakon njega jednostavno ljepši, čistiji, svježiji, ujednačen, koža hidrirana, ni traga suhim dijelovima a ni bubuljicama u tom periodu-ma fantazija od proizvoda koja doduše dolazi sa cijenom, ali vrijedi svaku marku.

To je to, jeste li probale išta od ovoga i imate li neku dobru kremu za područje oko očiju da mi preporučite?

7 коментара:

  1. Daco, pa ti si pravi potrosac. :-) Koliko ti gelova potrosis,ja ih imam gomile, i svaki dan rotiram drugi, i nikako potrositi neki. A i kod mene ce za koji dan ogroooman empties, ima cak i brdo dekorative. :-) Inace, kad sam kod gela, taj Felce ima i tusiralicu, divno mirise. Ako volis vaniliju probaj onaj I love... na pumpicu, bas je divan, dok im drugi iz te linije od vanile cak i nemaju isti miris sto je jako cudno. Od okoloocnih preporucujem onu Weledinu od nara, cini mi se da si me prije pitala za nju. I nemoj da te odbije samo 10 ml, meni je trajala 3 mjeseca, i evo tek sam skoro drugu otvorila, tako da vrijedi jer stvarno divno hidrira, a istovremeno i zateze oko ociju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad bih morala da se opišem jednom rječju to bi bila potrošač-u svakom smislu haha:) I ja ove gelove rotiram i uvijek imam par otvorenih u isto vrijeme i ne načinjem ih u isto vrijeme, ali opet se troše kao ludi. Još se tuširam onom spužvicom za tuširanje pa se troše manje, ali ja volim da pjeni i miriše, kao da mi je 5 godina:) I love..su mi uglavnom bezveze, imala sam gel od vanilije, misliš da probam losion? Vidjela sam ga ali poslije kokos&šlag kreme za ruke ih nisam kupovala, jer me baš razočarala. Kupiću kremu od nara svakako, ali razmišljam i o Avene Ystheal pa sve odlažem:)

      Избриши
    2. Meni Avene Ystheal nije dovoljno hidrirala, srecom pa nisam kupila, imala sam cak 3 testera. :-) Da, onaj losion za tijelo na pumpicu. Jedino im taj valja, nisu me odusevili ni njihovi pilinzi, ni butteri, ali losioni sa pumpicom su divni, imala sam i borovnicu i mango. Kao da nisu dio tog brenda.
      Ja se sad osjecam kao slab potrosac, odoh se brckati i "gelirati" barem dva puta hehe. :-))

      Избриши
  2. Ja sam oduševljena Flormar korektorom, mislim da je to prvi kojem cu dotaknuti dno a tek sam mu ovo ljeto dala pravu šansu! :D

    ОдговориИзбриши
  3. Jucer sam ostavila komentar al ga vidim nemaaa :( a raspisala se o macadamii :D never miiiiiind, potpisujem sve sto si napisala o njoj :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam šta se desilo, nije mi stigao na moderiranje, inače imam problema sa komentarima u zadnje vrijeme. Ma ne moraš ništa u stvari ni da mi kažeš, razmumijemo se, definitvno savršena maska:)

      Избриши