1. новембар 2014.

Vichy Normaderm piling gel za otčepljivanje pora (Unclogging exfoliating gel)




Ne znam jesam li vam do sada rekla, ali ja odavno izbjegavam klasične pilinge. U periodu kad je moja koža bila najproblematičnija (prije 6-7 godina) sam ih jako često koristila nadajući se da će mi pomoći, međutim, nove potkožne akne su se sve više pojavljivale. Trebale su mi godine da shvatim da takvi pilinzi pogoršavaju stanje (što zbog agresivnosti, što zbog sastava), a zvanično sam prestala da ih koristim kada sam na acne.org sajtu dobila potvrdu da izrazito štete mješovitoj problematičnoj koži sklonoj aknama.
Međutim, zaista mi nedostaje neko sredstvo koje će mi ukloniti mrtve ćelije, otčepiti pore i osvježiti ten. Ovaj gel o kojem vam danas pišem je upravo takav:





Kupila sam ga u apoteci i platila sam ga tačno 20KM za količinu od 125ml. Što se sastava tiče, ne sviđa mi se SLS, i ranije mi je jako smetao, ali ovaj put ne. Gel mi jako lijepo očisti i osvježi kožu, mitisera i nemam da su crne boje, pa vam tu ne mogu potvrditi njegovo djelovanje. Na upalne akne koje mi se sad pojave ponekad u PMS-u ne djeluje nikako. Ja ga koristim 2-3 puta sedmično i meni predstavlja neku malo jaču umivalicu. Ako ste ikada koristile piling gel (gel za umivanje, sa sitnim zrncima pilinga) onda ćete znati o čemu se radi. Moju kožu ni malo ne isušuje, ali uzmite u obzir da je moja koža mješovita (jako masna T zona i normalan ostatak) i da nije sklona zatezanju ni isušivanju.
Evo i liste sastojaka:




A evo i kako izgleda, u pitanju je gusti gel koji i više nego odlično pjeni, i potrebna vam je minimalna količina za cijelo lice, priznajem to i ja koja inače jako pretjerujem. Miriše jako svježe i ostavlja osjećaj hlađenja na licu.


Sve u svemu, ja sam zadovoljna jer mi osvježi kožu i pruži nešto najsličnije pilingu što moja koža dozvoljava (i hemijski pilinzi mi uglavnom smetaju), ali ovo definitvno nije proizvod bez kojeg ne možete živjeti, ja bih ga preporučila samo  onima kojima je koža osjetljiva na pilinge, a nije sklona isušivanju.
Jeste li probale ovaj gel ili nešto slično?

4 коментара:

  1. Nedavno sam kupila Nivein gel za umivanje,i onda u međuvremenu naučimo nešto više u sastavu i kad sam vidjela da je SLS na drugom mjestu bacila sam ga u smeće. Super je da tebi ne smeta. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Smetao mi je, ali očito se koža mijenja godinama i ne reaguje isto. Još uvijek mi smetaju isopropyl palmitate, isopropyl myristate i myristil alcohol.

      Избриши
  2. Moj piling je onaj kada krenem da umivam sa lica lush mask of magnaminty masku, a za piling koze koristim kiseline u toniku i kremi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj, opet je nemam, i tačno, to je piling sa mjerom. Obožavam tu masku, po meni je to najbolja maska za problematičnu kožu:) Sa kiselinama sam još na "vi" ali počeću da eksperimentišem:)

      Избриши