22. новембар 2014.

Potrošeno #12

Evo mene sa omiljenom vrstom posta. Obožavam i da čitam i da pišem ove postove:)
Potrošila sam mnogo više nego što sam kupila jer sam u zadnje vrijeme smanjila kupovinu dok ne potrošim zalihe i kupovala sam samo osnovne stvari kao što su gelovi za tuširanje, šamponi i slično, pa je to razlog i zašto nema New In postova jer sam te sitnice kupovala jednu po jednu.

Ovo su gelovi za tuširanje koje sam potrošila:


Dove purely pampering Pistachio cream and Magnolia-kao i svi Dove gelovi, predivan, kremast, gust, super pjeni i ovaj miris je divan, imam i mlijeko za tijelo. 
Balea Beautiful Feelings je novi gel iz ograničene edicije, na slici možete da vidite na šta miriše (nar, magnolija i ovo piše da je mošus ali meni izgleda kao neki citrus), a meni miriše slično kao ovaj Dove, samo malo manje intenzivno:) Predivan gel, inače su ovi LE bolji od standardnih, kupila sam ga ponovo.
Afrodita Red Grapes je baš nešto posebno, nikad nisam naišla na sličan miris kod gelova, miriše na najmirisnije grožđe i taj miris je jako intenzivan i zadržava se na koži. Jako lijepo pjeni i gust je, a ja volim takve gelove i apsolutno nemam zamjerke. Često bude i snižen.
Balea Black Secret je takođe LE, i iskreno, nije me oduševio, očekivala sam neki posebniji miris, ali ovaj je onako, malo mi više vuče na narandžu ali nije to to.
Afrodita Coconut milk me takođe nije oduševio a očekivala sam puno jer Afroditu volim, a kokos obožavam, međutim ovaj miriše nekako "vodenasto", ne znam kako to da opišem, malo je rjeđi i miris se ne zadržava na koži. Sve u svemu ništa novo i ništa posebno.

Na redu su proizvodi za njegu tijela:


Ovaj Fennel Body Yogurt sam kupila na moru i oduševila se kad sam ga ugledala, jer sam imala Fennel od masline i bio mi je ok, a i čitala sam mnogo pozitivnih recenzija. Međutim, ovo je grozno, a i to je preblaga riječ. Miriše preintenzivno, tekstura je od početka bila čudna, kao neki puding, istina, brzo se upijao, ali nije se činilo da njeguje kožu. Međutim, sve to i ne bi bilo neki nepremostiv problem, da se nakon mjesec dana nije pretvorio u ovu katastrofu sa slike ispod. Fennel i ja smo čini mi se završili.

Avon orhideja i borovnica losion za tijelo i sprej su mi bili ok, jako mi se sviđa što se losion super brzo upija i što se sprej iznenađujuće dugo zadržava na koži, ali mi je miris malo dosadio, međutim, sigurno ću isprobati neki drugi. Super kvalitet za malo novca jer su često na sniženju.


Ovaj Stil Double Bubble šampon sam takođe kupila na moru jer sam ga viđala po srpskim blogovima, međutim, ovo je jedno veliko ništa. Kosa mi je bila vidno suvlja i grublja nakon pranja ovim šamponom, iako je sad moja kosa u skoro savršenom stanju i nije ni malo oštećena ni suha. Pjeni kao lud, ali to je sve, jer je i miris bezveze, potrošila sam ga na čišćenje četkica.
Za razliku od njega, Garnier Ultra Doux Heritage de Provence kajsija i badem kupujem po ko zna koji put i obožavam ga, čak mi ni miris kajsije nije dosadio jer je divan. Ne sadrži silikone što je jako važno ako želite zdravu kosu, super pjeni, ne isušuje i kosa je divna poslije pranja, zaglađena, ali ne slijepljena. Preporučujem vam od srca da probate ovaj šampon, ja trenutno ne znam za bolji osim možda Balea professional linije.


Loreal micelarna mi je ne znam koja po redu, davno sam pisala o njoj i taj post možete pročitati klikom OVDJE. Sastav je isti kao kod Garnier, samo je ova duplo manja, ali mi Garnier dosadi pa ponekad odlučim dati iste pare za duplo manju količinu, šta ćete, svako ima svoju boljku:) 
Nivea dvofazno sredstvo za skidanje šmnike sa očiju-ja Niveu ne volim i odavno mi ništa ne odgovara, u suštini nikad i nije, ali nisam znala za bolje. Ovo sredstvo je ok, radi svoj posao, ali je za moj ukus previše masno, miriše bezveze i ima problema da izađe na kraj sa Avon Big&Daring maskarom. Znam da mnoge od vas obožavaju ovo, ali meni je srednja žalost.


I na kraju svašta nešto:
Essence kist za rumenilo imam ko zna od kad i odslužio je svoje, odlijepio se i dlačice su počele da ispadaju. Ovo je jedan korektan kist, posebno za ovu cijenu.
Deborah kist za tečni puder mi nikad nije odgovarao jer je plastičan, nije fleksibilan i ostavlja crte pri nanošenju. Dugo sam ga čuvala i prala sa ostalim kistovima eto tako, ali se odlijepio i on i sad ide u smeće.
La Roche Posay Effaclar Mat-kada sam konačno odlučila da kupim Effaclar Duo shvatila sam da mi ne treba, ali da bi mi poslužio ovaj Mat:) Ova krema po meni nije loša za nekog ko ima manje masno lice, ali meni ipak na kraju nije držala lice dovoljno matiranim, iako se super nanosila i odlično ponašala ispod većine pudera (par puta mi se desilo suprotno, možda sam stavila previše, ne znam). Toliko bih voljela da me oduševila jer se ne osjeća na koži i nije mi stvorila nikakve probleme, ali izgleda da me ipak čeka investicija u Murad.


Roberto Cavalli Nero Assoluto je još jedno razočarenje (pun ih je ovaj post). Dugo sam ga njuškala i kad sam ga kupila shvatila sam da sam ipak očekivala nešto dublje i intenzivnije, ovaj parfem je na meni mirisao totalno bezveze. Tu vaniliju uopšte nisam osjetila iako je kao sastojak volim, samo neki bućkuriš na početku i poslije ništa. A bočica je baš obećavala.

Artdeco bronzer iz prošlogodišnje LE je odslužio svoje, ambalaža se konačno potpuno raspala i ispao je onaj šareni krug. Ambalaža je ujedno i jedini problem, jer je ovaj bronzer vrhunski, super se blenda, i po meni je najbolji bronzer koji za taj novac možete kod nas naći. Pazite samo kako ga otvarate da vam ne pukne poklopac i čekajte sniženje jer je tad oko 15KM, inače je čini mi se duplo.

Maybelline Baby Lips Hydrate-khm, khm, budalaština, providni balzam koji usne privremeno zamasti i to je to. Neću dalje da se ne naljute obožavateljke, ali meni je ovo kao što se kod nas kaže "porez na budale", a posebno za nas koje imamo problem sa suhim usnama.
Loreal Volume Million Lashes So Couture je fenomenalna maskara i sigurno ću je opet kupiti. Četkica je gumena, srednje veličine, sa malim čekinjama i nekako meni tipična za Loreal. Moje su trepavice duge, ali rijetke, i da im super volumen, ne trusi se i trepavice ne padaju. Loreal maskare generalno volim, pa tako je i sa ovom.

Jeste li probale nešto od ovoga i kavi su vam utisci?

12 коментара:

  1. dove tuširalice su super :D i predivno mirišu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno jesu za klasu iznad svih ostalih kod nas:) I sve mi se sviđaju, posebno ove iz purely pampering linije:)

      Избриши
  2. jaoj fuj sta to biii s fenelom :/
    svaka cast kako uspijes potrositi bronzer. i ja bih da trosim ove svoje, da mogu sta drugo da isprobam :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odvojila se ljigava faza od masne faze. Bljak. Što se bronzera tiče, stavljam ga svaki dan, sad sam i Too Faced dobro dotakla pan:D

      Избриши
  3. Potpis za Artdeco bronzer. Ja ga još uvijek imam i odličan mi je. I slažem se za Baby Lips, klasična labela su mi 100x bolja.
    :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista je najbolji u tom rangu, možda još Loreal, ali nije mat. Nije mi jasna pomama za Baby Lips, pakovanja su preslatka i to je to, ili je možda stvar u tome što su moje usne zahtjevne i takva mazalica im nikako nije doovljna.)

      Избриши
  4. Svaka čast za bronzer, mislim da nikad neću uspjeti potrošiti nijedan :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam odlučila kod takvih proizvoda da imam najviše dva od iste vrste, ili npr.dva rumenila istog finiša i boje i onda ide mnogo brže jer ih stvarno koristim:)

      Избриши
  5. Анониман23. 11. 2014. 20:11:00

    Fennel izgleda ko tuna :/
    Dove tuširalice su odlične :)

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман23. 11. 2014. 21:27:00

    Delim tvoje misljenje za Dove gel i U.Doux sampon,ali Double Bubble je meni bas prijao,nije ovaj tvoj,neki drugi,ne secam se.Bas sam se pitala je li dobra ova cetka za rumenilo:) Maskaru So Couture nisam probala ali jesam onu prvu Million Lashes,bila mi je dobra u pocetku ali posle me razocarala. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možda je taj Double Bubble bolji, ili si izabrala odgovarajući za svoju kosu, ne znam u čemu je stvar:) Četku slobodno kupi, potpuno je ok, a što se maskare tiče ova mi je super, kao i ona crvena iz ove linije, mislim da je Million Lashes Excess, žao mi je što je tebe razočarala, vjerovatno se brzo osušila?:)

      Избриши