15. новембар 2014.

Urban Decay Naked 3 paleta

Napokon, napokon, napokon:) evo mene da se pohvalim svojom ljepoticom:) Hvala vam svima što ste posjećivale blog zadnjih mjesec dana iako nisam objavljivala postove kao ranije, jednostavno nisam imala vremena, radila sam 10-12 sati dnevno i nije mi ostajalo vremena za kuckanje, a kamoli za slikanje. Hvala vam i nadam se da će se uskoro iskristalisati nešto oko posla pa ću imati vremena da pišem:)

Paletu sam dobila prije sigurno mjesec dana, pa onda možete zamisliti kako mi je bilo čekati 7 dana da je probam jer sam dolazila kući kasno i nisam mogla da je slikam. Muke preteške:) Plaćena je u Kanadi oko 50$, mislim, što je prihvatljivije nego u online šopovima, a sigurno znate da se Urban Decay ne može nabaviti ni kod nas ni u blizini.



Ambalaža je predivna i tu nemam zamjerke, dolazi u čvršćoj kartonskoj kutiji, djeluje jako luksuzno i jako je kvalitetna i nije teška. Kao što ćete kasnije vidjeti, u njoj dolazi 12 sjena od po 1.3 grama. Pored toga dobijete dvostranu četkicu i testere baza za oči. 


Ovo su  testeri baza za oči, i mogu vam reći da sam se baš iznenadila jer na prvu se čini da ih ima za po možda dva nanošenja, a ispostavilo se da mi je jedan trajao za 10 nanošenja, jer ih treba baš mrvica. 


Prvo sam potrošila anti-aging i za sad mi se najviše sviđa. Potpuno je svijetla i ne primjećuje se čak i ako ne nosim sjenu preko. Sin je previše šimerasta čak i za moj ukus i probala sam je jednom, a original je previše svijetla za moje kapke ili ja jednostavno na to nisam navikla, i vjerovale ili ne, jednom se desilo da mi sjena izgleda gore s njom nego bez nje, jer mi se desilo da se izbriše na pregibu, što mi se ne dešava nikad sa drugim bazama. Sve u svemu, nisu me oborile s nogu, ali vidjećemo, probaću i eden. Dodatni razlog je i to što se užasno teško razmazuju, ili sam ja možda trenutno navikla na Avon pa zato.


I evo napokon i sjena:) Generalni dojam je-oduševljenje:) Neke su mi ljepše, neke manje lijepe, ali ni jednom nisam razočarana. Ima i mat i šimerastih i svijetlih i tamnih i cijela prva polovina palete vuče na roza, dok druga više naginje smeđim tonovima osim posljednje dvije. U paleti se nalaze tri mat sjene: Strange, Limit i Nooner i posljednje dvije su mi favoriti palete. Svima, pa i meni, je pažnju privukla Blackheart, ali moram da priznam da ja istu (možda mrvicu svjetliju) takvu sjenu imam u NYX Butt Naked paleti. 


Neću vam pojedinačno opisivati svaku boju jer za to apsolutno nisam stručnjak, a i primijetila sam da mnoge, posebno strane, blogerke prepisuju te opise jedna od druge i nervira me to. Neću da kopiram i neću ništa što se "mora".


Sjene su zaista predivne i kvalitetne, posebno to primjećujem kod blendanja, jer mi se mnogo puta desilo da nešto ne ispadne kako treba pa sam ja to pripisivala svojoj nesposobnosti, međutim, bilo je i do sjena. Ove se blendaju savršeno, uglavnom se ne truse i uglavnom su vrhunski pigmentovane i mekane. Sve u svemu, meni ova paleta potpuno opravdava  svoju cijenu ( tu od 50$, ne višu) i uživam u njoj. O četkici ću malo kasnije, ali tu je ogledalo i na jednom mjestu dovoljno sjena da napravite mnogo toga, a ja ću radije imati tri dobre palete nego masu mono sjena koje moram kombinovati i kojih se često ne sjetim. 
Ove mat nijanse se uopšte ne truse (možda malo Strange) sa većinom mojih četkica i sve ostaju onakve kakve sam ih nanijela (čak i nakon 10 sati) izuzev one jedne situacije sa original bazom, ali ne znam, možda sam stavila previše. 


Od ovih koje možete vidjeti na sljedećoj slici favorit mi je Limit i savršeno izgleda na kapku, samostalno ili kao podloga za neku drugu. Strange je dobra, ali je za moj ukus ipak mrvicu presvijetla, mada je sad non stop koristim. Druge dvije su mi najmanje drage u cijeloj paleti, ali mogu u unutrašnji ugao oka ili na sredinu kapka.





Od ovih mi je favorit Nooner koja je savršena za pregib. Ali savršena:) I super se uklapa sa Limit. Liar mi je sljedeća i fantastično izgleda na zelenim očima, kao i Trick, mada Trick još nisam koristila na cijelom kapku. Buzz nisam dovoljno koristila. 






Factory i Mugshot su fantazija, i obje me podsjećaju na Catrice My first copperware party (dupe za MAC Satin Taupe), pa da znate ako imate neku od njih. Factory samo više vuče na smeđe. Darkside sam koristila u vanjskom uglu oka i pregibu i blenda se odlično, a Blacheart je savršena, probaću je i preko cijelog kapka.



Što se četkice tiče, nije najbolja na svijetu, jer je za moj ukus previše kruta, ali nije uopšte loša i može se iskoristiti, naročito kad nosite paletu sa sobom da ne nosite i četkicu posebno, ili možete je zamijeniti nekom vama dražom. 




Kao što ste već shvatile, ja sam paletom prezadovoljna, možda i jer ranije nisam imala ni probala UD palete, i zaista mislim da je kvalitetna i ovo su super nijanse za zelene oči. Jeste li probale i kako vam se sviđa:) :*

8 коментара:

  1. Ova paleta je poooduze na mojoj listi želja, no nekako mi se nekad ne da toliko para za jednu paletu, jedom cu vala prevaliti pa cu je uzeti. No divna je i nadam e da ce ti služiti super :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Jeste cijena problem, ali ja sam je dobila na poklon, iako bih i sama platila tu cijenu, više ne bih. Ja obožavam palete i volim da imam slične sjene na jednom mjestu. Za sad sam prezadovoljna i koristim je skoro svaki dan:)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман18. 11. 2014. 21:29:00

    Samo mi prvi dio palete ne oduševljava,ostatak...prekrasne boje.
    Želim je :)

    ОдговориИзбриши
  4. Prekrasna je! Ovom recenzijom mi vadiš zazubice haha :D bit će moja kad tad!

    ОдговориИзбриши
  5. odlična,detaljna&temeljita recenzija! Dok svoju čekam, parim oči na tvojoj :) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман15. 1. 2016. 02:27:00

    da li mozes da postavis opis svake cetkice ponaosob seta naked 3 ? :)

    ОдговориИзбриши