30. јануар 2015.

Aura Shine Killer

Iako sam ovaj puder kupila nedavno, nisam mogla da izdržim i morala sam da podijelim ovo otkriće sa vama. Opet su za kupovinu zaslužne kolegice blogerke, ne vjerujem da bih mu dala šansu bez tako pozitivnih recenzija. Jedini puder nalik na ovaj koji sam probala ranije je bio Essence u kamenu, ali uopšte mi nije odgovarao jer bih se brzo zasjajila i izazivao mi je akne.
Ovo je nešto potpuno suprotno:)
Dolazi u kartonskoj kutijici koju sam sačuvala ali nije bila baš za slikanje jer sam je prilično oštetila pri otvaranju jer ima zaštitnu naljepnicu koju je nemoguće odlijepiti a da se kutijica ne ošteti. To uopšte nije mana nego prednost, jer ćete biti sigurne da kupujete proizvod koji ranije niko nije otvarao.
Pakovanje je prilično jednostavno i manje nego što sam očekivala, možda jer sam prije ovoga koristila Manhattan u prahu. Sadrži 5 grama i mislim da će trajati jako dugo jer je dovoljna oslovno mrvica, a zašto, objasniću vam malo kasnije. Na poklopcu ostaju otisci prstiju ali je čvrst i ne vjerujem da postoji opasnost od otvaranja. 

Aura Shine Killer

Kada otvorite kutijicu vidjećete zaštitnu foliju koja i nema funkciju jer kao što vidite puder se ipak prosuo preko. Ispod su otvori koji su očito preveliki i zato dolazi do ovog prosipanja, ali uzmite u obzir i da ga ja nosim u torbi i prevrćem i da se ovo ne bi dogodilo da stoji na stolu. Ovo je ujedno i jedina mana ovog proizvoda, eto moram da priznam.


Što se sastava tiče, vrlo je jednostavan-silika. Postoje određeni forumi koji je nazivaju opasnom, međutim to nije tačno i to na internetu često tako biva. U pitanju je mineral a može se dobiti i sintetičkim putem, a pošto nisam stručna dalje ću objašnjavanje preskočiti. Ne samo da je bezbjedna za upotrebu, nego je i neuporedivo bolja za kožu od npr. talka koji možete naći  većini pudera u kamenu.
Kao što sam već spomenula sadrži 5 grama i rok upotrebe nakon otvaranja je 18 mjeseci. Ja sam ga platila 12KM u As Plus marketu u Banjaluci. 

I sad ono najvažnije-ovo je jedini puder poslije Mac Blota koji moje lice drži matiranim 5 i više sati. Većina pudera za matiranje u koje se kunu moje lice matira maksimalno sat-dva jer mi je koža mješovita i T zona mi je u zadnje vrijeme jako masna. Apsolutno je neprimijetan pod uslovom da stavite doslovno mrvicu. 
Najbolje se nanosi malo tvrđom četkom sa koje uklonite višak i samo pređete preko T zone. Ne preporučujem nanošenje na normalne dijelove kože jer ja imam osjećaj suhoće ako ga nanosim i tu, ali ionako nema potrebe. Ako pretjerate neće izgledati lijepo jer naglašava pore i radi upravo suprotno onome čemu je namijenjen. Ja se šminkam ujutro oko 7 i onda samo malo popravim šminku oko 1, a i taj sjaj koji se pojavi je neuporedivo manji od onoga kako bih se sjajila da nosim neki drugi puder već nakon 2 sata.

Već vam je jasno kakvo je moje mišljenje o ovom puderu i od srca preporučujem da ga probate, samo pazite sa doziranjem:)

6 коментара:

  1. O da daaa odlicna stvar. I potpuno se slazem sa recenzijom.

    ОдговориИзбриши
  2. Po opisu i po pakovanju dosta mi je sličan sa Oriflameovim Studio Artist puderom u prahu. Imam ga sigurno više od godinu dana i kolika je mala količina potrebna za nanošenje, mislim da će mi potrajati još 10 :D. Pakovanje mi je dosta nepraktično, uvek ga rasprašim na sve strane prilikom nanošenja i kada sam u nekoj žurbi hvatam se za kameni :). Pošto imam jako svetao ten jedan je od retkih koji mi odgovara pošto je skroz neutralnog tona kada se nanese na kožu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidiš potpuno sam zanemarila Oriflame posljednjih godina. I ovaj se rasprši na sve strane, ali je toliko dobar da mu opraštam. Bilo bi idealno kada bi postojao i kameni:)

      Избриши
  3. uuu, zvuči super! Šteta što kod nas nema Aure :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ikada budeš u prilici probaj, i ne samo njega, imaju ozbiljno dobrih proizoda:)

      Избриши