11. јануар 2015.

Essence noviteti - Soo Glow highlighter, Soo Blush i Silky Touch rumenila

Dugo me nije bilo. Već sam vam spominjala da imam novi posao koji mi oduzima puno više vremena i pored toga sam bila danima bolesna i nije mi bilo ni do čega, a blog želim da pišem samo kada zaista želim, a ne na silu. Žao mi je što sam prorijedila postove, ali to je za sad tako i hvala vam što me i dalje čitate:)
Nego da pređemo na ljepše teme:) U prethodnom postu sam pisala o poklon paketiću od CM-a u kojem su se između ostalog našli i ovi Essence ljepotani.


Već na ovoj slici možete vidjeti kako su prva dva rumenila bojom jako slična, iako im se tekstura razlikuje. Silky touch rumenilo je klasično rumenilo u kamenu, dok je Soo Blush Cream to Powder kremasto rumenilo koje se u dodiru s kožom pretvara u puderasto, takav je i highlighter. Nisam ranije koristila takve proizvode, jer sam se uvijek bojala da se neće ponašati dobro na mojoj mješovitoj koži, a bojala sam se i da se neće ravnomjerno nanositi. Pogađate, nisam bila u pravu. 
Mislim da sve mi imamo određene strahove i predrasude kad je kozmetika u pitanju, ali ne treba se bojati i treba sve probati jer možda baš među takvima koje izbjegavamo otkrijemo proizvod koji nam odlično odgovara.



Silky Touch rumenilo dolazi u ne posebno atraktivnoj i vrlo jednostavnoj ambalaži, i baš iz tog razloga sam uvijek izbjegavala ova rumenila. Realno, za tu cijenu i ne može puno bolje, ali kao i većina ja padam na ambalažu pa sam mislila da ni rumenila nisu kvalitetna. Međutim, ovo rumenilo je sasvim dobro. Jako je pigmentovano, i iako je u ambalaži tipična malo tamnija boja breskve, na mojim obrazima vuče mrvicu na roza. Prilično se trusi jer je mekano, ali se fantastično nanosi i blenda i trajno je na licu, poslije par sati počne ravnomjerno da blijedi ali ne ostaju fleke i ne izgleda ružno. Baš lijepo osvježi lice i iako su boja i finiš drugačiji, efektom me podsjeća na slavno Deborah Rosa Pesca jer je uz puder, tuš i maskaru dovoljno za svakodnevnu šminku i baš da licu svježinu.


Naziv nijanse Autumn Peach idealno odgovara boji. Na slici ispod možete vijdeti sastojke i gramažu, a ja bih još da dodam da meni nije izazvalo nikakve probleme na licu a znalo mi se to desiti sa rumenilima (Lancome i Flormar npr.).


Soo Blush je mrvicu svjetlije, i favorit mi je od ova tri proizvoda. Nanosila sam ga Essence LE tvor četkom, idealne je mekoće (koliko se ja razumijem u kremaste proizvode), četka ga u dva bockanja pokupi taman, nije ni pretvrdo ni premekano i srednje je pigmentovano. Ja sam toplog podtona i na meni je baš breskvasto i divno, ono što sam rekla za prethodno da daje svježinu licu važi i za ovo, stvarno na licu izgleda super. Ono što me je iznenadilo je da se nanosi odlično i ravnomjerno i da se lako nadograđuje, nisam uopšte tako nešto zamišljala. Na licu traje nekih 5-6 sati i tu negdje i blijedi ali sve to i dalje ok izgleda. Pošto na poslu po cijeli dan držim slušalicu na licu, mislila sam da će se obrisati, ali nije. Moraću probati još ovakvih proizvoda jer sam se baš prijatno iznenadila. 


Na ambalaži piše da se može nanijeti i prstima, to iskreno nisam probala. Naziv nijanse je takođe baš adekvatan:)



Soo Glow highligter je iste teksture kao i rumenilo i pigmentovaniji je nego što sam očekivala, ima neki roze odsjaj i fantastično izgleda na licu u kombinaciji sa prethodnim rumenilom. Ja nemam naviku da često stavljam higlighter iako ih imam par, ali mi je ovaj kremasti mnogo jednostavniji i ljepši za nanošenje nego klasični u kamenu, nekako se bolje stapa s kožom i mnogo prirodnije izgleda.



Jedina mana mu je pakovanje koje se teško otvara i na kojem kao i na rumenilu ostaju vidljivi otisci prstiju.



Evo kako sva tri izgledaju na ruci, zaista nisam bila u stanju da ih uslikam na licu jer sam stalno bila bolesna i iscrpljena, ali ovo je vjeran prikaz boje u jakom nanosu. Vidite kako je ovo drugo lijepo i kremasto. 



Sve u svemu, svidjela su mi se sva tri proizvoda, a posljednja dva posebno, a Soo Blush mi je favorit i shvatila sam da ne treba zanemarivati Essence rumenila jer imaju ozbiljno dobrih (npr. rumenilo iz Oktoberfest LE, fenomenalno). Jeste li probale išta od ovoga ili imate preporuku za nešto slično iz Essence asortimana? 
:*

12 коментара:

  1. Анониман11. 1. 2015. 21:49:00

    Imam highlight i super mi je :)

    ОдговориИзбриши
  2. Kremasto rumenilo mi izgleda veoma privlačno. :D

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман11. 1. 2015. 23:14:00

    Hajlajter i autumn peach su mi dobri dok kremasto rumenilo mi ne odgovara, na mom svijetlom tenu je narančasta nijansa :) i nikako ga ne mogu lijepo nanijeti :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je žao, možda da probaš drugu nijansu, ova na meni malo vuče na roza jer sam toplog podtona iako sam sad svijetla:)

      Избриши
  4. Svakako ću probati ovo SilkyTouch rumenilo. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daj šansu i ovom drugom, ono mi je ipak favorit:) A što se tiče Silky Touch za tu cijenu ne vjerujem da postoji bolje rumenilo

      Избриши
  5. imam obje nijanse kremastog, breskvastu sam dobila a onu rozu kupila cim sam je vidjela i moram reci da mi je roza jos i ljepsa na licu. ja volim jako kremasta rumenila, ljepsa su na mojoj kozi. super ti je ta crna podloga na prvoj slici, sta je to ispod rumenila? :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super su i na mojoj koži jer su mi obrazi normalni, probaću i to drugo. U pozadini je moj tamno smeđi sto iz Ikee, prašina detaljno obrisana:D

      Избриши
  6. od essenca imam samo lakove i nista vise

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imaju super maskare (I love extreme), rumenila, tuš za oči (Liquid Ink Watarproof), mat ruževe...

      Избриши