30. март 2015.

Avon Advance Techniques Supreme Oils

Evo mene nakon još jedne duže pauze:) Zaista mi je žao što ne stižem pisati češće, ali sada je to tako i, iako mi je žao zbog toga, ne mogu nikako da stignem.
Ovaj paketić sam od Avona dobila prije možda mjesec dana i gel za tuširanje sam već potrošila. Danas ću vam prenijeti svoje utiske o Avon Advance Techniques Supreme Oils liniji proizvoda za kosu. 


Ja kosu uglavnom perem kod svog frizera, jako rijetko kući, tako da sam ove proizvode odmah odnijela kod njega, tamo su i slikani na sljedećim slikama. Bitno je da vam naglasim u kakvom je stanju moja kosa trenutno-potpuno je normalna, i nije suha, jedini problem koji imam su pomalo suhi krajevi, ali to nije ni blizu onoga kakvi su bili dok mi je kosa bila oštećena i suha, i mislim da ima veze i sa vremenom i vlagom jer se redovno šišam pa ne vjerujem da su zapušteni. Na tjemenu mi se kosa masti za neka 3-4 dana, tako da je ne mogu nazvati masnom, baš je normalna:)
Cijela linija je namijenjena svim tipovima kose, ali meni svojim izgledom i obećanjem da hrani kosu, te svojim nazivom više nekako priliči suhoj kosi. Naime, ovaj Nutri 5 Complex sadrži kompleks pet njegujućih ulja koja su po meni prevenstveno rezervisana za suhu kosu.

Šampon dolazi u pakovanju od 250ml, i cijena u trenutnom katalogu je 5,90KM. Od ovog šampona nisam očekivala iskreno ništa posebno, međutim šampon je zaista dobar. Pjeni odlično i stvara onu meku bogatu pjenu koju obožavam. Pri tome odlično mirše, opet na nešto gurmansko i toplo, zaista ne mogu da odredim. Kosa je poslije pranja u dobrom stanju, mada ja regenerator i masku nikad ne preskačem, pa ne mogu da tvrdim kakva bi bila bez dodatne njege. Šampon nije dodatno zamastio ni otežao moju kosu, za pranje je bila spremna 4. dan, što je normalo i uobičajeno. 

Sastojci:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide Mea, Sodium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26-Buteth-26, Parfum, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Disodium EDTA, Citric Acid, Camellia Oleifera Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed OIl, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Alcohol Denat, Methylchloroisothiazolinone, Glycerin, Methylisothiazolinone, CI 47005, CI 14700, CI 60730, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal






Regenerator (250ml, cijena 5,90KM)-moram da priznam da sam ovdje jako subjektivna, jer ja regeneratore generalno ne volim i mislim da su preslabi za moju kosu u smislu neke ozbiljnije njege. Možda je to iz razloga jer je moja kosa dugo bila oštećena, a i inače je gusta i imam debelu dlaku. Ovaj regenerator svoj posao radi solidno i odlično raščešljava kosu, ali što se mene tiče tu mu se uloga na mojoj kosi završava jer je samo blago omekša i učini lakšom za raščešljavanje dok neku drugu razliku iskreno nisam primijetila. Molim vas uzmite ovo sve ipak s rezervom ako imate drugačiju kosu mogao bi da vam se svidi.

Sastojci:
Aqua, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Amodimethicone, Dimethiconol, Dicetyldimonium Chloride, Crambe Abyssinica Seed Oil, Phenoxyethanol, Stearamidopropyl, Dimethylamine, Parfum, Phosphoric Acid, PEG-2 Dimeasdowfoamamidoethylmonium Methosulfate, Behentrimonium Methosulfate, Methylparaben, Quaternium-80, Mica, Quaternium-33,Disodium Edta, Panthenol, Hexylene Glycol, Camellia Oleifera Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed OIl, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sodium Hydroxide, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Benyl Salicylate, Butylphenyl, Methylpropional, Hexyl Cinnamal


Tretman za kosu- (50ml, cijena 6,90KM)-e ovaj tretman sam zamišljala potpuno drugačije:) U pitanju je intenzivni tretman za sjaj kose koji se drži na kosi 1 minut i zatim se ispira. Kao prvo, mnogo je rjeđi nego što sam očekivala, a i nekako mi se činilo da je intenzivniji, tj.nadala sam se da jeste. Meni ovaj tretman kosi ne radi apsolutno ništa jer je i onako sjajna. Istina, nanosila sam ga i samostalno nakon šampona i kosa je bila dovoljno mekana i odlično se češljala iako osim tretmana i šampona nisam nanosila ništa drugo. Ne kažem da ovaj tretman nekome neće biti dobar, ali meni jednostavno nije ništa posebno. Nažalost, nemam listu sastojaka tretmana jer se nalazila na kutiji koju sam bacila.



I na kraju dvofazni sprej (100ml, cijena 8,50KM) koji je moj apsolutni favorit:) Inače obožavam ovakve sprejeve i mislim da sam koristila većinu koja je dostupna na našem tržištu. Ovaj sprej čarobno miriše, ali zaista posebno, ravnomjerno se nanosi na kosu i čini je mekanom i na izgled zdravijom. Ja sam ga nanosila na mokru kosu i prezadovoljna sam. Nimalo je nije umastio. Ja ove sprejeve inače ljeti stalno nosim sa sobom i nanosim na mokru kosu svako malo dok sam na bazenu ili na moru, i jako mi pomognu da mi se kosa ne isuši. Probala sam druge sprejeve nanositi na suhu kosu i to jednostavno ne funkcioniše, samo je zamaste i otežaju, zato sa ovim nisam probavala.

Evo i sastojaka:



Jeste li probale i jedan od ovih proizvoda i kako vam se sviđaju?

4 коментара:

  1. pa slični su nam dojmovi, i meni je dobar šampon i prskalica, regenerator i tretman onako...

    ОдговориИзбриши
  2. Ćemo da vidimo kakav je sprejko, naručiću ga sutra i baš se radujem, sad sam u fazi BUY ALL HAIR PRODUCTS jer mi je kosa ono "slama suha" nakon pramenova. :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bila sam u toj fazi, pa razumijem. Samo šampon bez silikona i dobru proteinsku i hidratatntnu masku i sprej. Ako budeš imala viška para kupi Macadamia masku ili Joico K-Pak, skupo jeste, ali boljeg nema:) Probaj Garnier Heritage De Provence narandžasti šampon kajsija, odličan je. Super je i Balea mlijeko za kosu mango i aloe vera, što se maski tiče najbolja mi je Insight za oštećenu kosu, imaš je u novoj Nyx prodavnici:)

      Избриши