18. март 2015.

Potrošeno #13

Ako se pitate gdje sam bila i šta sam radila proteklih 20-ak dana-odgovor je-trošila sam:) Na žalost ne toliko parice već proizvode koje sam već imala. Ova kesa je rezultat potrošnje u zadnja možda dva mjeseca, i ima tu svega, standardno najviše je gelova za tuširanje, ali našlo se i nešto šminke. Ako volite ovakvu vrstu posta, uživajte:)


Gelova za tuširanje sam potrošila 10, tj. 9 i jedan piling gel. Ovako kad vidim sve na gomili zaista pomislim da pretjerujem, ali šta je tu je.

Palmolive Thermal SPA Mineral massage sam potrošila ko zna koji po redu jer je baš divan i poseban. Miriše mi svježe i naravno asocira me na vodu i more, miris je čak pomalo uniseks. Sadrži piling zrnca koja se osjete ali nisu pregruba za svakodnevnu upotrebu i baš odlično razbudi. Svi Palmolive gelovi zadržavaju miris na mojoj koži neko vrijeme poslije tuširanja i ne isušuju kožu, tako da zaslužuju čistu peticu, razlika je samo u tome da li mi se neki miris svidi manje ili više.
Palmolive Thermal SPA Ocean Energy na prvu podsjeća na ovaj prethodni, međutim ne sadrži piling zrnca, nekako je čudne teksture i miris je prilično bezličan. Najmanje mi se svidio od svih njihovih gelova i ne bih ga ponovo kupila.
Palmolive Smooth Delight je jedan od onih proizvoda kojima ime savršeno odgovara. Miriše predivno, (na kolače i puding:)), sadrži ulje makadamije i kakao, savršene je gustine i odlično pjeni, ne isušuje kožu. Kupiću ga ponovo.
Palmolive Delicate Care (badem i hidratantno mlijeko) je u svemu jednak prethodnom, samo miriše na bademe. Ovo je jedan od njihovih starijih gelova, kupujem ga već godinama i nikad mi neće dosaditi.
Balea kremasti gel višnja-inače uglavnom ne volim egzotične mirise gelova za tuširanje, više volim ili gurmanske ili osvježavajuće, ali ovaj je divan. Pomalo isušuje kožu i mogao bi biti gušći, takođe mislim da bih ga se zasitila da sam ga duže koristila, ali je divan i pravo iznenađenje.



Balea losion za tuširanje Beautiful Feelings-od kad se pojavio potrošila sam 3 pakovanja i to vam sve govori, ovo je savršeno. Miriše na kokos i neko cvijeće ali je taj miris divan i nije vještački. Gel je kremastiji i gušći nego standardni njihovi gelovi i obavezno ga probajte ako ugrabite neki primjerak jer je LE.
Balea gel za tuširanje mlijeko i med je već klasik, kao i onaj Palmolive badem i kupujem ga godinama s vremena na vrijeme pošto od svih sličnih gelova ima najljepši miris. Pjeni solidno, pomalo isušuje (ako se svakodnevno koristi bez mlijeka za tijelo nakon tuširanja) ali je ipak odličan jer divno miriše i malo košta.
Avon Senses Garden of Eden pling gel za tuširanje sam dobila od Avona i kako to obično bude, oduševila se, ali ga nikad sama ne bih kupila, jer mi se činilo da neće raditi posao, možda zbog ovog roze pakovanja:) Međutim zrnca su idealna i piling radi odlično, nije ni pregrub ni preblag. Mislim da dolazi u još dva mirisa (ovaj je cvjetno-voćni) i obavezno probajte neki. Ja planiram sad da probam ona sa čokoladom iz Naturals linije.
Nivea Diamond Touch gel sam takođe kupila mnogo puta, tu i tamo nemam inspiracije pa mu se vratim iako miris nije 100% po mom ukusu, njihovi gelovi su kremasti i divno pjene i čiste kožu, ipak su malo kvalitetniji od Baleinih.
Nivea Creme Care je divota. Miriše na Nivea kremu i nije mi jasno kako se neko ranije nije sjetio toga. Ostalo je sve kao kod prethodnika. Divan je i kupiću ga sigurno ponovo.

Tu se završava saga zvana gelovi za tuširanje. Primijetile ste da volim da ih rotiram više,jer ja ne trošim ove gelove jedan po jedan, već uvijek 3-4 u isto vrijeme. Voljela bih da mi preporučite neki za koji mislite da mi se može svidjeti (favoriti svih vremena su mi Ziaja sa mirisom narandže i Yves Rocher sa mirisom kafe)



Balea Professional Coffein šampon-cijela ova linija šampona je odlična i probala sam sve osim onog silver, ne sadrže silikone što je odlično jer ne oblažu dlaku. Pjeni dobro, miriše ok i kosa je poslije pranja odlična, a posebno ako uzmete u obzir da se radi o šamponu bez silikona, a uz to je i jeftin. Topla preporuka.
Garnier Ultra Doux šampon sa arganovim uljem i brusnicom sam kupila kad mi je nestalo šampona jer nije bilo ničeg boljeg u dragstoru. Šampon je u svemu prosječan i ne bih ga kupila ponovo, inače su mi svi njihovi šamponi osrednji osim onih iz Heritage de Provence linije koji su vrhunski.
Garnier Ultra Doux Honey Treasures maska je otprilike ista kao i šampon, ali odlično miriše, međutim, nisam primijetila da išta posebno radi kosi, a namijenjena je suhoj i oštećenoj i iskreno sumnjam da daje neki rezultat, jer na mojoj normalnoj i zdravoj kosi je služila samo da se bolje raščešlja.
Balea mlijeko za kosu mango i aloe vera je već kultni proizvod sa sve koje muku muče sa oštećenom kosom, ja ga kupujem još od doba kad sam imala tih problema, i najbolji je i najjeftiniji proizvod koji vam može pomoći u borbi protiv suhe i oštećene kose. Nanosi se na mokru kosu prije sušenja, ne masti je i ne otežava, a lijepo je zagladi i nahrani, divno i miriše. Ovo pakovanje nisam potrošila do kraja ali mu je istekao rok jer češće perem kosu kod frizera nego kod kuće pa ga jedino zato bacam. Postoji i jednokratna maska pakovana kao trokutić, još je bolja od ovog mlijeka, 5+.


Sada na red dolaze Balea dezodoransi i jedan Nivea uljez:) 
U zadnjih godinu dana sam se baš trudila da koristim dezodoranse bez natrijum hlorohidrata, međutim samo prvi na ovoj slici je takav jer sam u zadnje vrijeme 9 sati na poslu plus uvijek imam neke obaveze poslije toga i sa tim se zdravi dezodoransi jednostavno teško nose, pogotovo jer sam u pretoploj prostoriji. Iz tog razloga sam morala da se vratim ovim standardnim dezodoransima iako mi nije baš drago zbog toga.

Balea romantic star dezodorans miriše potpuno drugačije od standardnih koje koristim, jer uglavnom biram osvježavajuće, a ovaj miris je prilično orijentalni, ali ni malo na ružan način. Takođe, ako se oznojite ne miriše neprijatno, ali ipak nje dovovljno jak da drži cijeli dan. Veliki plus je što ne sadrži alumijumove soli.
Balea Fresh Lime-i ovaj i ostala dva Balea dezodoransa non stop rotiram, ovaj miriše na limetu, ne ostavlja bijele tragove na odjeći i pruža zaštitu 12+ sati. Jedina mana je što mi smeta dok ga nanosim i gotovo uvijek izaziva kašalj.
Balea Sensitive miriše divno i nježno, po svemu ostalom je u rangu sa ovim prethodnim. Mnogo puta sam ga kupila i kupovaću ga ponovo.
Balea Dry-iako nosi naziv dry, nisam primijetila da se i po čemu razlikuje od prethodnih, razlika je samo u mirisu, i ovaj mi se najmanje sviđa, ne znam kako da opišem ovaj miris, nije napadan ni ružan, ali je pomalo cvjetni.
U svakom slučaju vam od srca preporučujem sve ove dezodoranse, jako dobro rade svoj posao i jeftini su, koštaju 2,95KM.
Nivea Energy Fresh-ne pamtim kad sam posljednji put koristila Nivein dezodorans jer mi generalno ne odgovaraju jer ne štite dovoljno dobro, mijenjaju miris tokom nošenja i ostavljaju grozne tragove na odjeći. Ovaj je zaista izuzetak, kupila sam ga jer odavno nisam koristila Niveu, miriše jako svježe i štiti odlično, ne ostavlja tragove na odjeći, baš sam pozitivno iznenađena, samo ne znam da li je to do ovog konkretno ili vrijedi dati ponovo šansu i ostalima, možda se nešto promijenilo.     



Balea Hand Konzentrat nisam potrošila u potpunosti i od početka jer sam ga ukrala od drugarice:) Ova krema je jednostavno savršena, i čudi me kako ovo nisam ranije otkrila, možda nije bila u ponudi. Miriše blago ali lijepo, jako je hranjiva, odlično se razmazuje i upija i zaista njeguje ruke. Ja s vremena na vrijeme imam problem sa suhim rukama tokom zime, ali ove godine taj problem nisam imala. Još mi je bolja od one slavne Urea.
Dove Purely Pampering tečni sapun-obožavam ovaj miris i imala sam gel za tuširanje više puta pa sam zato kupila ovaj sapun. Miriše savršeno i stvara bogatu pjenu, mnogo je kremastiji nego Balea, ne isušuje ruke i miris se na rukama zadržava. Kupiću ga sigurno ponovo, možda ne sa ovim mirisom, ali Dove je meni uvijek odličan pa tako i ovaj put.
Balea tečni sapun višnja-miriše božanstveno kao i gel za tuširanje, ali je malo rjeđi nego Dove. Ne isušuje ruke i sve u svemu je ok, jer ne očekujem više od gela za pranje ruku.



Dove Purely Pampering losion za tijelo pistacija i magnolija-divan divan divan:) Obožavam sve Dove prozvode, pa je i ovaj jedan od njih. Miriše čarobno, kao neki mnogo skuplji losion, odlično njeguje i to garantujem iako je namijenjen svim tipovim kože, i iako ja inače imam normlanu kožu ove zime je bila nešto suvlja i imala sam "pečate" suhe kože, ne znam u čemu je stvar, vjerovatno jer mnogo vremena provodim u jako zagrijanom prostoru u zimskoj garderobi. Sve je te probleme Dove rješavao nakon par dana, i ne bih ih ni imala da sam ga redovno koristila jer sam lijena za to pa mlijeka i losione nanosim samo kad mi se da ili kad mi koža postane suha. Sad sam dobila i jedan divan iz Njemačke koji je potpuno drugačiji od ovih dostupnih nama, on je tek fantazija.
O Vichy Normaderm piling gelu za umivanje sam već pisala u OVOM postu. Jako je solidan, meni je služio za svakodnevno umivanje i nije mi izazavao nikakve probleme.
I o Balea Cell Energy serumu sam već pisala OVDJE-ovaj serum je odličan, i stojim iza svega što sam napisala, u stvari sad sam još više oduševljena i planiram ga kupiti ponovo. Jako lijepo hidrira kožu, i lice izgleda svježije, pa samim tim i borice manje vidljive (ja imam par oko očiju i između obrva). Ako ste probale ovaj novi Serum in Oil voljela bih da mi napišete u komentarima jer bih možda sad da probam taj. 
Avene rich compensating cream-tester-ovu kremu ne bih sama probala jer potrebe moje kože nisu ekstremna hidratacija, ali mi je nakon cjelodnevnog nošenja pudera koža znala biti isušena što mi se ranije nije dešavalo jer sam rijetko kad nosila puder na licu 10+ sati. Krema predivno miriše, predivno se upija i ostavlja lice mekim. Potrošila sam je na njegu vrata i misim da bih mogla u svoju njegu uključiti i ovakvu jednu kremu. 



I na kraju potrošena šminka:)
Manhattan Powder Mat Make Up-ovo je jedan od najboljih drogerijskih pudera za masnu i mješovitu kožu, koji ne oksidira, postojan je i ostaje mat jako dugo uz puder u kamenu. Mana mu je što je ipak težak za svaki dan i veoma gust pa je potrebno oprezno ga nanositi, ja sam ga nanosila bockalicom. Svakako vam preporučujem ali ne za svaki dan. 
Manhattan Soft Mat Loose Powder-puder u prahu-još jedan odličan Manhattan puder o kome sam takođe pisala u OVOM postu i po meni je najbolji puder u prahu za tu cijenu od oko 11KM. Postoji još jedan-Aura Shine Killer ali je on potpuno bijel. Samo ta dva pudera drže moje lice matiranim više od par sati bez popravki. Više o ovom puderu svakako možete pročitati u postu, a najvažnije je da je boja neprimijetna, da ne oksidira i da matira lice, a ne izaziva nikakve probleme na koži.
Deborah Rosa Pesca rumenilo-ta-da! :) Da moguće je, i pečeno rumenilo se može potrošiti. Ovo je jedno od najboljih rumenila koje možete kupti u našim drogerijama (kod mene danas sve nešto najbolje, ali zaista se tako potrefilo), nijansa je roza sa sitnim šimerom, ali na toplijem tenu naginje na breskvasto, jako je lijepo i trajno, osvježi lice u sekundi i mislim da je ova nijansa veoma univerzalna i da mogu da je nose bukvalno sve. Apsolutna preporuka uz napomenu da je nepotrošivo, meni je trebalo par godina.
Essence Liquid Ink Matt-e evo ga i jedan promašaj. U početku mi je ovaj tuš bio ok, međutim počeo je da se suši i trusi u uglovima očiju, na vanjskom uglu ne može lijepo da se napravi "repić" jer se nanosi neravno i neravnomjerno i na kraju izgleda neuredno. Plus je što je mat i što je trajan na dijelovima sa kojih ne spadne u startu. Onaj standardni vodootporni sa plavim čepom je jedan od najboljih tuševa koje sam probala, ali ovaj je potpuni promašaj.
Maybelline SuperStay Better Skin-i nakon potrošene bočice nemam definisan stav o ovom puderu, ne mogu da kažem da je loš jer ne oksidira, liepo izgleda na licu i ne izaziva probleme na koži, ali meni na licu stoji 7-8 sati što mi nije dovoljno i onda počinje da se briše i nestaje. Nisam razočarana, ali nisam ni fascinirana.
Essence Lash Princess maskara-ovo je odlična maskara ako volite volumen i prenaglašene trepavice, uz to ih uvija i ne skida se cijeli dan, ali se brzo osušila oba puta, potrošila sam dvije za redom i dogodilo se isto. To nije velika mana s obzirom na cijenu . Četkica je neobičnog oblika i odlična je jer nije prevelika. Ako volite izuzetno naglašene trepavice, probajte.
I na kraju još edna maskara Maybelline Colossal Go Extreme-ovoj maskari ime sve kaže, i samo je jedna u nizu iz Colossal serije. Radi sve što i ova Essence s tim što uopšte nije suha, ali je četkica prevelika za moj ukus i ne uspijevam dobro da je nanesem na sitnije trepavice i uglove oka, a i i previše maskare izlazi iz pakovanja pri izvlačenju četkice. Nije me razočarala, ali ne bih je kupila ponovo.



17 коментара:

  1. svašta si potrošila :D palmolive kupke, pogotovo ove kremaste su mi odlične, a naj mi je ona od kokosa :D balea sensitive dezodorans mi je najbolji od baleinih, šamponi su im također dobri, morat ću nekad probat ovaj od kofeina :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E tu od kokosa nisam odavno kupila, vrijeme je:) Super je i ona sa proteinima miljeka. Koji god od tih professional šampona probaš nećeš pogriješiti, stvarno su super, najbolji mi je u crnom pakovanju Oil Repair:)

      Избриши
  2. Svaka cast za Rose Pescu :) :) :) Ja sam potrosila hi tech Terracottu, 6 meseci svakodnevnog koriscenja mi je trebalo i plus sam je imala 2 godine :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja Pescu nisam koristila svakodnevno i vukla mi se 2-3 godine ali nisam htjela da je bacim jer se uopšte nije promijenila i mislim da pečena rumenila imaju duži rok trajanja nego što je navedeno. Ali zadnjih mjesec dana sam je nosila svaki dan i jedva potrošila, voljela bih da probam Papriku i Mogano ali se ne usuđujem:)

      Избриши
    2. Imam i Papriku i Mogano, divna rumenila i naravno izgledaju kao da sam ih juce kupila a imam ih preko godinu dana :) Ako ne zelis peceno rumenilo dobar dupe za Papriku je Artdeco br. 46, evo ovde sam postavila swatcheve i malo poredjenje http://www.ana.rs/forum/index.php?topic=137.4290 :)

      Избриши
    3. E ovo mi je baš trebalo. Mnogo ti hvala:)

      Избриши
  3. Zeno pa ti si jedan veliki potrosac. :-) Sto se tice gelova za tusiranje, vidim da volimo slicne. I ja volim Balea gel od visnje, Nivea Original i te Palmolive, kao i Balea dezodoranse sensitive i od limete,kofeinski sampon i sapun od visnje. Znas vjerovatno vec da sam veliki ljubitelj i Balea Cell seruma, a reci cu ti da se ipak drzis istog jer novi uljani mu ipak nije ni prici. Meni se isprva ucinio ok, ali nikako nije za dan, nije dobra podloga sminki jer na kraju bude bas uljan i sporo se upija. Dobar mi je jedino u nocnoj njezi. Uskoro ce recenzija, pa ces procitati i detaljnije, ali evo, recimo, meni je puno bolji standardni serum.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam ja odavno da volimo slične gelove i dezodoranse:) Ako otkriješ nešto novo a dobro, piši. Drago mi je što ćeš pisati i o tom serumu, mada svjesna sam ja bila da nije za mene jer ionako imam mješovitu kožu, ali privuklo me pakovanje. Čekam recenziju pa ću odlučiti može li mi poslužiti za noć:)

      Избриши
  4. Koliko stvari vauu- to je bila moja prva reakcija, inace koristila sam neke od losiona i dezodoransa i obozavam ih. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Cekala sam tvoj post.:-) palmolive i dove su i moji omiljeni,nekako im se uvijek rado vratim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja, kad mi sve dosadi uvijek im se vratim, i rijetko pogriješim, da ne kažem nikad. Nadam se da ću naći vremena da pišem češće:)

      Избриши
  6. Wow, nikad nisam pročitala post sa ovoliko proizvoda. :D Svaka čast.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман8. 4. 2015. 14:44:00

    Gdje si kod nas uspjela pronaci tester avena ja sam trazila po nekoliko apoteka svugdje su mi rekli kako slabo salju testere, a ne mislim stvarno kupovati malo skuplje kremice bez probe?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U Mojoj Apoteci uvijek mi daju, kao i u onoj u Konzumu, nije me sramota pitam i zamolim je da provjeri:) To je njima obaveza da daju. Sad sam dobila 5 Vichy Liftactive seruma.)

      Избриши