24. јун 2015.

Catrice Matt Mousse puder u pjeni

Sve koje muku mučite sa mješovitom ili masnom kožom kao i ja znate kako je teško pronaći odgovarajući puder, naročito ljeti. Probala sam većinu nama dostupnih i za sad sam pronašla samo par onih koji su mi odgovarali, mada ne u potpunosti, ali su bili bolji od drugih. Kada sam dobila ovaj puder od kompanije Ovnak nisam imala neka prevelika očekivanja jer ranije nisam koristila njihove pudere iako ostalu šminku jesam i uglavnom mi se sve sviđalo, ali pudere sam uvijek kupovala skuplje, valjda misleći da su nužno i bolji, što naravno nije uvijek slučaj. Poenta ovog mog brbljanja je u tome da ne treba imati predrasude i da i jeftinijim brendovima treba dati šansu.
Catrice kozmetika je, iako je prilično povoljna, jako kvalitetna i apsolutno stojim iza toga da je iste ako ne i bolje kvalitete od Bourjois i Loreal kozmetike koje su 3 puta skuplje.


Osim toga, nikad ranije nisam probala puder u pjeni misleći da nema dovoljno prekrivanje, da će samo skliznuti sa lica i ostalo, naravno, opet je predrasuda u pitanju, bez ikakve osnove.
Da nisam dobila ovaj puder, ne vjerujem da bih ga probala, i to bi bila velika greška, jer sam evo kupila već drugi jer sam ovaj potrošila:)
Kad smo kod trošenja, trajao mi je nekih mjesec ili mjesec i po svakodnevnog nanošenja, što je ok za pakovanje od 16 grama. Cijena je bila čini mi se 10,35KM, sad je snižen na 7,20 u CM-u. Probala sam ga nanositi prstima ali meni takav način nije odgovarao, prvo jer ne prekriva dovoljno dobro,  niti se nanosi ravnomjerno kao bockalicom. Kada ga nanesem njome ili RT Expert Face Brush četkom rezultat je fantazija. Možda se ovako osjećam jer me odavno ništa nije iznenadilo, ali čini mi se da je ovo puder sa najboljim nanošenjem i koji najbolje izgleda na mom licu od svih koje sam probala.


Nijansa 025 Light Beige koju sam dobila je srednje svijetla nijansa sa žutim podtonom, malo mi je sad bila presvijetla pred kraj jer sam uhvatila malo boje. Sad sam kupila nijansu 030 Natural beige koja je takođe toplog podtona, nešto tamnija ali takođe neće biti dovoljno tamna kada još pocrnim, tako da je to jedina zamjerka. 



Ovako izgleda nakon "bockanja" :)



A ovdje možete vidjeti kako prekriva. Prekrivanje je po meni savršeno, prekriva i bubuljice i fleke, kapilare, pore-sve, ali lice ne izgleda zacementirano i puno je lakši od npr. Revlon Colorstay pudera.
Ne oksidira na licu, niti mu se dešava išta, samo nakon nekih 6-8 sati počne ravnomjerno da blijedi, ali ja imam jako masnu kožu u T zoni i to je očekivano. Meni drži lice matiranim bar 4 sata što je rekordno.


Na kraju tu je i spisak sastojaka koji nije ispao baš najbolje ali možete da vidite.

Ako ste u potrazi za pouzdanim puderom za masnu i mješovitu kožu, obavezno probajte ovaj, vjerujem da će se i vama svidjeti kao meni:)

4 коментара:

  1. Odličan puder! Kao i ti, imala sam iste predrasude, mislila sam da ce skliznuti a i da ne prekriva, pa mu sama ne bih pruzila sansu da ga nisam dobila a sad mi je predobar i prvi izbor! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko se sjećam ti imaš sličnu kožu mojoj, i baš mi je drago da ti odgovara:)

      Избриши