14. јануар 2014.

Prazno #5


Opet sam bila vrijedna (bar što se trošenja preparativne kozmetike tiče). Evo šta sam potrošila u zadnjih mjesec dana:

Yves Rocher Jardins du Monde Cotton Flower gel za tuširanje sa mirisom indijskog pamuka-predivan kremasti gel za tuširanje blagog mirisa koji nimalo ne isušuje kožu i divno pjeni. Ne može se kupiti u BL jer Yves Rocher prodavnicu naravno nemamo, a ni u Sarajevu ga nije bilo na stanju pa sam ovaj naručila od drugraice iz Štokholma. Divan gel i jako mi je žao  što ću se svaki put morati namučiti da ga nabavim i dočekam.

Yves Rocher Jardins du Monde Coffee Beans gel za tuširanje sa mirisom kafe-definitivno najposebniji i najbolji gel za tuširanje koji sam u životu probala, miriše divno na svježi espreso, savršeno pjeni i ne isušuje kožu. Miris se zadržava na koži neko vrijeme, ali u kupatilu još duže, bilo mi je teško da izađem iz kade svaki put kad sam se ovim tuširala. Savršeno. (sad vidim da je ostala mrvica gela, ne znam kako mi je to promaklo:))

Joico K-Pak Intense Hydrator o kojem sam pisala ovdje, fantastičan proizvod za sve sa oštećenom kosom. Zaista vrijedi svaku marku.

Loreal micelarna o kojoj sam takođe pisala u ovom postu, koliko je volim vidite i po tome što sam potrošila još dvije:) Sada sam ipak kupila Mixa micelarnu malo da promijenim, ali čini mi se da ću se vratiti Lorealovoj.

Pielor Body Scrub Strawberry Milkshake piling za tijelo je jedan veliki promašaj, ali neka, i treba mi, sama sam kriva. Vidjela sam ga u Didaco parfimeriji po nekoj smiješnoj cijeni od oko 3-4KM i odmah ga kupila. Naravno da ne valja, tekstura je previše tečna, skoro kao gel za tuširanje i sadrži neke bezvezne plastične kuglice koje ne rade ništa osim što se teško ispiru sa tijela. Ipak sam se natjerala da ga potrošim ne bih li samu sebe napokon naučila da ne kupujem nepoznate i neprovjerene proizvode samo zato što su jeftini. Miriše ok, na sok od jagode i to je sve.

Essence crna olovka za oči koju sam pronašla i prislino je potrošila isto da sebe naučim pameti. Osrednja olovka koja se malo teže oštri, malo premekana i ništa specijalno postojana, iako je pigmentacija ok. Preskačem od sad ovakve proizvode, za 10-15KM se može kupiti jako dobra crna olovka koja će trajati neko vrijeme.

Yves Rocher so elixir purple tester parfema koji sam dobila uz gelove, čak mi se i sviđa, miriše na nešto voćno a toplo, možda ga nekad i kupim ako budem u prilici.

Himalaya Neem Mask o koj sam takođe već pisala ovdje, jako korektna maska, ali naravno ima i boljih. Pred kraj korištenja mi je malo počeo smetati i miris.

I love...Coconut&Cream krema za ruke-još jedan promašaj, miriše grozno, na užegli kokos, premasna je i ne njeguje specijalno, samo zamasti ruke i nakon što se napokon upije  ostaje jedno veliko ništa. Ne znam kako mirišu ostali proizvodi iz ove mirisne linije, ali ovo je zaista katastrofa, ali sam je na silu potrošila, i nadam se da sam lekciju napokon naučila:)

Eto to sam trošila zadnji mjesec, dekorativne kozmetike nema, ali radim na tome, svaki dan se potpuno i drugačije šminkam, napokon imam malo vrmena za to:)

:*

16 коментара:

  1. Maybelline MasterDrama crna olovka, 6 KM, nema bolje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zapisujem, probaću:) Sad imam Artdeco Soft Eyeliner vodootpornu i isto je fantastična, ne nalazim joj manu:)

      Избриши
    2. je li vodotporna ta Maybelline?:) Meni treba neka dobra waterproof:)

      Избриши
    3. Ne znam, ali ova moja Artdeco jeste i odlična je:)

      Избриши
  2. ja sam svoju himalaya masku kupila prije više od dva mjeseca i još je nisam probala :/ testiram trenutno jednu s iherba, pa će mi se pomiješati utisci. i danas sam dobila lorealovu micelarnu od prijateljice, taman kad mi je bioderma pri kraju :D kao da je znala šta mi treba..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pametno je to što testiraš jedno po jedno. Moj konačni utisak je da je dobra, osvježi lice, stegne pore, površinski ih očisti, super su piling čestice u njoj, međutim nije prirodna kako tvrde i pakao je za isprati sa kože kad se malo duže drži i skroz osuši, moram prati kupatilo nakon svakog skidanja ove maske, baš sadrži neku tamnu glinu. Lush Mask of Magnamity je mnogo mnogo bolja u svakom smislu:) Nadam se da će ti odgovarati micelarna, meni je savršena:)

      Избриши
  3. Meni ta cijela kokos linija I love mirise grozno i nekako kao kiselo i ubudjalo, ni vidjelo kokosa. Jednom sam dobila buter i losion iz Njemacke, i mirisalo je bas na pravi fini kokos, a kod nas kao da nije isti proizvod u pitanju. :-(
    Zato je vanila divna.
    Takodje, te cudne "žnj" marke iz Didaca sam naucila izbjegavati nakon sto sam se jednom zeznula kao ti sa tim Pielor.
    Nisam imala tu Loreal micelarnu, uzecu onu Garnier kad je ugledam jer su iste kako citam po blogovima, a duplo je veca.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije to ni prvi ni zadnji put da nešto što se prodaje kod nas nije ni nalik onome u Evropi:) I meni je vanila super, ali ovo je katastrofa, mirisala sam i druge i imala sam onaj gel za tuširanje od jagode, isto je super.
      Nadam se da me nikad više neće ponijeti to što je nešto jeftino pa da kupim, a Didaco je poznat po takvim markama, za 30 posto brendova tamo nisam čula. Ako negdje vidiš kod nas Garnierovu micelarnu javi, i nju bi da probam, ja sad imam Mixa.

      Избриши
  4. Ja isto obožavam L'oreal micelarne , nisam prešla ni na jednu drugu od kako su one izašle, a izuzeno sam zadovoljna sa himalaya maskom , kupila još jednu i za dečka :D

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sad imam Mixa, ali Loreal mi je nekako bolja iako je nepraktičnije pakovanje. Himalaya super osvježi lice, ali sumnjivi su mi sastojci skroz, to joj je jedina mana:D

    ОдговориИзбриши
  6. Jako volim puderast miris Yves rocher pamuk tuširalice, divan je :) bila si vrijedna, Daco :)

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман20. 1. 2014. 15:13:00

    Yves Rocher prodavnica postoji u Tuzli. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam, ali nažalost u Tuzli sam bila samo jednom i ne idem često u tom pravcu, ja sam iz Banjaluke:)

      Избриши
  8. Koristila sam samo Loreal micelarnu i obožavam je. Moram da probam Joico

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joico je kategorija za sebe, obavezno probavj ako ikada budeš imala oštećenu ili suhu kosu:)

      Избриши