4. фебруар 2014.

Lush Mask of Magnamity-Maska za lice i leđa

Za prvi februarski post sam izabrala ovu masku:) Mislila sam da objavim jedan New In u kojem je i ova maska, ali s obzirom da ću uskoro na Jahorinu na kojoj nažalost nema snijega, svjesna sam da će se put završiti šopingom u Sarajevu, pa će taj post (u kome ćete vidjeti i ovu masku) pričekati do tad. 
Lush proizvodi se (nažalost, kao i mnoge dobre stvari) ne mogu kupiti u Banjaluci, pa sam ovaj dobila iz Sarajeva. Svi koji me dobro znaju isto tako znaju da ako krenu u Sarajevo, bolje da mi ne govore, inače će završiti sa spiskom za kupovinu u Lushu i Yves Rocher:)
Za one koje ne znaju, Lush je britanska kompanija koja proizvodi svježe, ručno rađene proizvode od prirodnih sastojaka. Ma Lush je jedno malo carstvo mirisa, boja i ljepote:)


Mask of Magnamity je maska koja je namijenjena problematičnoj koži sa bubuljicama, ali usudiću se  reći da bi sigurno prijala i mješovitoj i masnoj koži koja nema bubuljice. Može se koristiti i na leđima, ali ja nemam problematičnu kožu na tijelu pa to nisam probala. Mada mislim ko ima problema s tim, može slobodno koristiti sve proizvode koje koristi za njegu problematične kože lica. Moja koža je trenutno u odličnoj fazi, T zona mi se standardno masti ali živim sa tim, međutim nemam bubuljice ni začepljene komedone (trenutno:))

Ja sam dobila ovu veliku masku od 315 grama i plaćena je 19KM, postoji i manje pakovanje za koje sam na sajtu Lush kozmetike koji možete pogledati ovdje našla da košta 12KM. Za mene je ovo najbolja maska koja se može kupiti na našim prostorima, a da je razumne cijene (nisam probala Chanel, Shiseido itd. jer još nisam spremna da izdvojim toliko za masku za lice, pa tu nisam stručnjak). 

Maska je zelene boje jer je na bazi gline i u sebi sadrži zrnca mljevenog azuki graha koja vrše odličan piling pri ispiranju. 


Ako ste ikad same krečile znaćete sigurno šta je glet masa:). E, pa tekstura i boja su upravo takve. Šalu na stranu, maska je odlične teksture i gustine, nije previše gusta, ali se i ne razlijeva sa lica. Nanosim je prstima u malo debljem sloju, otprilike da se ne vidi koža ispod nje, ali ne predebelom da mi spada sa lica. Držim je dok se ne osuši, što je oko 20-30 minuta i onda je mlakom vodom isperem istovremeno vršeći piling. Ispira se ok, ne ostavlja nered kao maska od prirodne gline, ali ipak nije da ga nema. Sviđa mi se što se ne skori pretjerano čak i kad je držim malo duže, opet se prilično dobro skida.

Ja je koristim svaki drugi-treći dan, a koirsti se jednostavno prema potrebi. Koža nakon nje nije uopšte isušena, savršeno je glatka i svježa, ten je ujednačen, pore drastično čistije i vidljivo uže. Sve to je još vidljivije nakon čestog korištenja. Iako ne isušuje lice, ja nakon nje nanesem kremu, to radim nakon svake maske. Sadrži i med koji je prava blagodet za kožu.


Na slici iznad možete vidjeti spisak sastojaka, i rok upotrebe koji je dosta kratak, ali meni nije prekratak. Razumljivo je da ovakav proizvod nema neki sumanuti rok trajanja od 2 godine. Takođe je simpatično što na svakom Lush proizvodu piše ko ga je napravio. Da dodam i to, da nako što potrošite 5 maski, kutijice možete vratiti u prodavnicu i izabrati gratis masku. 

Vidite i da sadrži ulje metvice koje je zaslužno za apsolutno fantastičan miris ove maske, koji meni baš prija i doprinosi tom osjećaju čišćenja i svježine. Miriše mi kao zeleni Orbit:)


I još jedan detalj za kraj-Lush proizvodi nisu testirani na životinjama, i ambalaža je napravljena od reciklirane plastike. Može li uopšte bolje?

Koji Lush proizvodi su vas oduševili, i na šta još da obratim pažnju? Probala sam samo maske, gelove za tuširanje i sapune.

13 коментара:

  1. Znaš li možda može li se Lush kupiti u Tuzli :/ Imam želju da probam ovo :-) E.

    ОдговориИзбриши
  2. Mislim da ne. Jedina prodavnica u Bosni za koju ja znam je u BBI centru u Sarajevu, ali se može naručiti online o čemu podatke imaš ovdje: http://www.lush.ba/shop/info/5/terms-and-conditions :)

    ОдговориИзбриши
  3. U početku mi nije odgovarala radi mirisa, kasnije mi je bila ok. Odlična recenzija!

    ОдговориИзбриши
  4. Ma meni je i miris super, uopšte mi ne smeta:) Zaboravila sam u postu spomenuti da hladi lice, i to mi se sviđa:) Jesi li probala još nešto njihovo da ti se sviđa?

    ОдговориИзбриши
  5. Одговори
    1. I moja definitivno, još da nađem neku dobru za hidrataciju a da nje u malom jednokratnom pakovanju:D

      Избриши
  6. Obožavam ovakve proizvode, i jako se iznerviram kada vidim recenziju o nekom lush proizvodu, jer su nas uskratili, zatvorivši njihovu radnju.:( Jedva čekam da putujem negde, ne bih li nabavila zalihe.

    ОдговориИзбриши
  7. Znam da su vam zatvorili Lush ali ne znam koja logika stoji iza toga jer radi u Hr i Bih, baš šteta:(

    ОдговориИзбриши
  8. Eto od sad kad god budem išla u Sarajevo javiću ti na vrijeme :D

    ОдговориИзбриши
  9. Najdraza maska :) pisala sam i ja o njoj i jos nemam bolju od nje!

    ОдговориИзбриши
  10. Moja HG maska za lice! O-bo-ža-vam! :D

    ОдговориИзбриши