17. фебруар 2014.

NYX Butt Naked Eyes paleta

Danas vam pišem o NYX paleti koju sam nabavila prije nekih mjesec dana i koristim je skoro svaki dan. Pretpostavljam da znate da je NYX američka kozmetička kuća čiji se proizvodi ne mogu kupiti u Banjaluci (ovo je tužno, da ne kažem zabrinjavajuće, koliko nam je brendova nedostupno, a i oni koji jesu, drže uglavnom dio asortimana), pa ih uglavnom nabavljam u Alexandar Cosmetics u Bijeljini, a ovu ljepoticu sam naručila sa web prodavnice www.makeuparena.ba, po cijeni od 49KM+nešto sitno poštarine, zaboravila sam koliko jer mi je vlasnica Jasmina dala neki popust. Cijena se možda čini visoka, ALI-paleta sadrži 15 sjena za oči, 4 rumenila, bronzer i dva hajlajtera:)


Paleta se sastoji iz dva nivoa. Na prvom su sjene i dva spužvasta aplikatora, a na drugom rumenila, bronzer i hajlajteri . U poklopcu se nalazi ogledalo, koje je odlično, i zaista se može koristiti za šminkanje, naročito ako ste na putu i nemate ogledalo koje inače koristite.


Sjene su kao što vidite približno neutralne, neke mat, a neke imaju sitni šimer. Boje su uglavnom hladnije, ali ima i toplih, međutim, mislim da dobro pristaju svima jer ja sam toplog podtona, a odgovaraju mi.

Evo kako sjene izgledaju na okupu (slikano vani):



Prvi red sjena izgleda ovako:

Na ruci ćete bolje vidjeti kako sjene izgledaju kad se nanesu (nanosila sam ih preko Artdeco baze, jer i inače ih tako nosim):


Prva i četvrta su mat, ostale imaju šimer, što se i ne vidi najbolje na slici, jer je jako sitan. Prva i posljednja bi bile najbolje za unutrašnji ugao oka i područje ispod obrva, i posljednja mi je tu bolja, jer je prva ipak malo slabije pigmentovana. Druga je odlična, i može se uklopiti uz sve, a srednju sam koristila uz druge sjene koje su me inače najviše oduševile, vidjećete kasnije i koje.

Drugi red:


Sve sjene osim druge i treće su mat, a druga mi je favorit i koristim je preko cijelog kapka, u unutrašnjem uglu koristim srednju iz gornjeg reda, četvrtu iz ovog za definisanje pregiba, a posljednju iz trećeg reda za pregib i ugao oka i to izgleda fantastično:)

Evo i prikaza na ruci:


Još jednom da kažem kako je druga sjena savršena svijetlo roza, jako pigmentovana, sa zlatkastim odsjajem. Primijetićete i kako je predzadnja (smeđa) mnogo pigmentovanija nego što se čini u pakovanju. Prva, treća, i peta se takođe mogu sjajno kombinovati.

Treći red:


Druga i posljednja nisu mat, a posljednja mi je apsolutni favorit ove palete, jako neobična tamna ljubičasta sa šimerom. Evo ih i na ruci:

Uopšte ne izgledaju kao u paleti, kao što vidite prva i četvrta su smeđe, druga je siva, a treća crna.

Sjene su uglavnom odlično pigmentovane, osim ovih svijetlijih, posebno dvije najsvjetlije iz prvog reda, i prve iz drugog reda. Ostale su odlične. Odlično se i blendaju, ali im je mana što se jako jako truse pri nanošenju, ali to se može riješiti tako što prvo našminkamo oči. To trušenje se posebno odnosi na ove koje nisu mat, ali im opraštam jer su predivne:) Nosila sam ih preko Artedeco, Essence i Avon baze i ostale su nepromijenjene dok ih ne skinem. Preko Avon baze se posebno savršeno blendaju.

Prelazimo sad na drugi nivo:


Prvo rumenilo je tamno roza sa jako primijetnim šljokicama, drugo je svijetlo baby roza, treće je neka srednje roza, a četvrto je nešto što se kod nas zove "boja cigle". Evo kako izgledaju na koži (bez ikakve podloge):


Sva su mi prelijepa, i ne mogu da se odlučim koje je ljepše. I ona se truse pri nanošenju, ali to se isto da riješiti malo mekšom četkom, na licu su trajna, blago izblijede naravno, ali tu su dok ne skinem šminku. Jako su pigmentovana.

Na kraju bronzer i hajlajteri:


Bronzer mene podsjeća na "čokoladu" od Bourjois i trenutno mi je malo pretaman, ali biće mi super kad uhvatim malo boje. Hajlajteri su apsolutno predivni, ali sam ih koristila samo par puta jer ne stignem od ostalih divota (a nisam baš tip za bronzer+rumenilo+hajlajter na redovnoj bazi).


Eto to su moji utisci o ovoj ljepotici, mislim da potpuno opravdava cijenu, i da se to trušenje može zanemariti u odnosu na kvalitet i broj proizvoda. Imam još neke njihove paletice, i one se truse, tako da to i nije bilo neko izenađenje. Probala sam još rumenila, Push Up Bra olovku (nisam oduševljena) ruževe, i tečne ruževi, šta mi preporučujete sljedeće?

:*

16 коментара:

  1. Ja sam ovu ljepotu dobila na poklon od Jasmine i obožavam ju :D.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Promaklo mi je nekako da je imaš, zar nije divna. Dovoljan dokaz što je ti obožavaš pored svih drugih. Šta još voliš od NYX-a?

      Избриши
  2. Анониман17. 2. 2014. 21:54:00

    Predivna je i zaista nesto u sto vrijedi investirati novac :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, posebno za one koje inače ne eksperimentišu pretjerano sa bojama na očima, ovo je toliko univerzalno. I ja sam prestala sa "ludim" bojama na očima, nosim neutralne, bakrene, sive i ljubičaste:)

      Избриши
  3. Одговори
    1. Biće, biće znam:) Ima li u Zagrebu Nyx? Divno bi ti pristajale ove boje i posljednje rumenilo naročito:)

      Избриши
  4. Joj divna je paleta! Definitivno su sve nijanse po mom ukusu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala:) I po mom su, dugo sam tražila ovako nešto, dvoumila se da li da naručim Naked 2, ali ova je pobijedila ( a i duplo je jeftinija), možda još uzmem Naked Basics:)

      Избриши
  5. Ljepuškasta je :) Sjenila su super dok bih ostatak u mom slučaju bio zanemaren :)

    ОдговориИзбриши
  6. I did a tag Girl Power tag post and decided to tag you....Here is my post ---- http://glamorous-sweet-events.blogspot.com/2014/02/girl-power-movement.html

    ОдговориИзбриши
  7. Lepa paleta zaista i sviđa mi se tvoja recenzija ;)

    ОдговориИзбриши
  8. Mene nije dovoljno oduševila da skrham 50KM :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sreća pa je ja ne prodajem:D Jesi li je probala, ili ovako na osnovu recenzije? Meni je stvarno dobra, a naći ćeš i ti, ili si našla, neku koja ti je super :)

      Избриши