27. март 2014.

Balea Cell Energy 2u1 krema i serum

Ako ste u potrazi za kremom ili serumom za hidrataciju i ublažavanje znakova starenja, a ne želite da potrošite 100KM, obavezno čitajte dalje:) 
Balea proizvode odavno koristim, međutim ranije zaista nisam bila oduševljena ničim za njegu lica pa neko vrijeme takve njihove proizvode nisam kupovala. Kod ovog me prvenstveno privuklo pakovanje. U pitanju je kombinacija kreme i seruma pakovana u plastičnu bočicu sa "spiralnim" efektom koja izgleda kao neki retro slatkiš. 


Namijenjen je svim tipovima kože,od 35 do 50 godine (mada apsolutno mislim da ga mogu koristiti i mlađe cure, naprimjer ove "jako mlade" kao ja sa 31). Serum  služi za hidrataciju i sprečava znakove starenja izazvane UV zracima i uticajima sredine, sadrži inovativni kompleks sastojaka iz algi, alantoin, glicerin i pantenol. Krema sadrži dva kompleksa za njegu koji smanjuju fine linije i bore i čine kožu glađom. 
U Njemačkoj je dostupan i u pakovanju od 100ml, dok se kod nas može naći u pakovanju od 50ml po cijeni od oko 12KM. Ove podatke o sastojcima sam našla OVDJE.
Inače krema je ovaj bijeli dio, a serum zeleni, i prelijepo izgledaju zajedno. Odlično su kombinovali ova dva dijela, jer je to upravo ono što koži treba naročito poslje tridesete.

Ovako izgleda pakovanje, na vrhu ima pumpicu koja je odlična i istisne idealnu količinu proizvoda.


Što se detaljne liste sastojaka tiče, možete je vidjeti ovdje:


A evo i deklaracije na našem jeziku koja veoma šturo objašnjava za šta serum služi: 


Inače se ovakvi proizvodi mogu nanositi i ujutro i uveče, prije dodatne njege ako vam je potrebna. Moja je koža mješovita pa samo nanosim ovaj serum. Jako lijepo i blago miriše, srednje je gustine i odlično se upija u kožu. To meni jako puno znači jer ne volim da čekam dugo da se proizvod upije, jer se obično odmah šminkam. 
Efekat na koži je mat, ali ne u smislu da kožu matira nego samo se ne sjaji nakon nanošenja. Koža je jako mekana i nahranjena, a ja to rijetko kad primijetim odmah po nanošenju proizvoda. Ispod šminke funkcioniše savršeno. To su neki odmah primijetni efekti. 
Dugoročno mogu reći sa mi lice izgleda svježije i da se ne primijete toliko tragovi umora kao što su sivilo i sitne linije. Koža je jedrija i napetija, djeluje ljepše i zdravije. Kako sastojci dubinski i dugoročno utiču na strukturu kože to ne mogu da kažem, ali je ono što je golim okom vidjivo meni dovoljno. Ne izaziva nikakve probleme na koži, to vam garantujem, jer je moja koža jako reaktivna na sve što ne valja.
Još jedan dodatni plus-iako inače nausnice skidam toplim voskom, nestalo mi ga je pa sam koristila trakice sa hladnim, i napravila oštećenja na koži, izgledalo je kao da sam se opržila i koža na tom dijelu je bila jako suha i oštećena. Nanijela sam ovaj serum i nakon par sati koža je bila kao da se ništa nije desilo.Znam da tome nije namijenjen, ali nestalo mi je melema ili nečeg sličnog, a ovo je samo dokaz kako dobro smiruje kožu:)

Ovako izgleda kada se istisne, tekstura je negdje između gela i kreme, uopšte nije tečna:


Jeste li probale ovaj ili neki drugi odličan serum?

9 коментара:

  1. Nisam probala,a bas mi je na listi kada budem isla u Dm!! sta mislis kakav bi bio nama masnokozcima?? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne mogu da tvrdim, ali mislim da bi, i ja sam mješovita, brada mi je ok, obrazi normalni, nos masan, čelo katastrofa pa mi odgovara. Trebalo bi ti svakako nešto za matiranje preko seruma, nema šanse da matira, ali ne vjerujem da bi ti bio loš, jer je hidratantan i super a i masnoj kozi trebaju i vlaga i njega:)

      Избриши
  2. Koristim nekih mjesec i pol i ne znam šta bih rekla. Sve ovo gore potvrđujem da upije brzo, matira ono da se koža ne sjaji, ali nikakvu drugu razliku nisam vidjela. Razmišljam o kupovini Aqua seruma, da vidim hoću li biti zadovoljnija. I imam 31, nemam nekih posebnih problema sa kožom, mješovita do suha je, ali mislim da je dehidrirana, pa rekoh da probam :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam stručnjak, ali mislim da je stvar u tome što ti nije dovoljan za hidrataciju pa ne vidiš razliku, možda ti je koža malo više dehidrirana ili potpuno suprotno, u dobrom stanju pa je zato teško vidjeti neku dramatičnu razliku:) Nikad nisam probala aqua serum pa tu ne znam šta da ti savjetujem.

      Избриши
  3. Анониман28. 3. 2014. 00:18:00

    Koristim ga,prezadovoljna sam jer primecujem da mi je koza svezija,lepsa.Imam 38 god. i mesovitu kozu i stavljam ga ispod kreme ujutro i super mi je.Sada sam kupila i nocnu iz Cell energy linije pa cu videti kakva je.Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  4. Baš mi je drago da ti odgovara, imaću u vidu i tu noćnu kremu:)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман8. 4. 2014. 15:33:00

    poz,mozes li mi reci koiji ti je bolji serum,ovaj ili afrodita hydra posto se ja dvoumim izmedju ta dva vec neko vrijeme,hvala puno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oba su super, Afrodita je malo rjeđi i ostavlja osjećaj površinski hidrirane kože, dok je Balea gušći, brže se upija i zaista primijetim da mi je koža ljepša. zaista su super oba, ali meni se malo više sviđa Balea, a tu su negdje i cijenom:)

      Избриши
  6. Анониман9. 4. 2014. 07:45:00

    hvala ti puno za odgovor,poz

    ОдговориИзбриши