12. март 2014.

Lush Cupcake maska za lice

Večeras vam pišem o još jednoj Lush maski. Proljeće stiže, većina nas još više pažnje poklanja svojoj koži, a ima li boljeg načina da je počastimo od čokolade?:) Ako ne želite da je pojedete, postoji i drugi način:) 

O Lush kompaniji vam ovaj put neću detaljno pisati, ali za one koje ne znaju, to je britanska kompanija u kojoj se sve pravi ručno od svježih i  prirodnih sastojaka. Ovo je jedna od 9 maski koje se mogu kupiti kod nas (u Sarajevu), 8 od njih su svježe, i treba ih čuvati u frižideru, dok Mask of Magnamity ne treba. O njoj sam više pisala OVDJE.

Maska dolazi u tipičnoj Lush ambalaži koja je reciklirana i recikliraće se i dalje ako odnesete 5 posudica u Lush, a za to ćete dobiti i masku na poklon.

Ova maska je namijenjena problematičnoj koži, naročito onoj sa bubuljicama.





Što se sastojaka tiče možete ih vidjeti na sljedećoj slici, kao i rok trajanja i ko je napravio ovu masku, što je meni posebno simpatično u ovom dobu masovne proizvodnje i štancanja. Takođe možete vidjeti da maska ne sadrži konzervanse i zato se i mora držati u frižideru, što je odlično, jer je super osjećaj nanijeti hladnu masku na lice. Ima 75gr i ja sam je platila 12KM.


Ovako maska izgleda:


Mene podjseća na neki fil za kolače, možda jer miriše na čokoladu. E sad, taj miris nije baš onaj predivni miris čokolade koji možda očekujete. Naročito ne miriše kao proizvodi za njegu tijela sa onim umjetnim čoko mirisom, malo mi miriše i na nešto kiselkasto, ali ja sam i očekivala jak miris tako da to nije problem. A kome mirisi smetaju da zna, ovaj je baš intenzivan i osjeti se sigurno nekoliko minuta. Maska se prilično lako nanosi, iako je malo gušća, i zatim se ostavi 10-ak minuta te se onda ispere mlakom vodom. Optimalno je ostaviti je dok se ne osuši na pola, jer sam ja jednom pogriješila i držala je na licu predugo i jedva sam je skinula.


Mana joj je što pri ispiranju ostavlja grozan nered i lavabo vam izgleda kao da ste oprali nešto blatnjavo, pa ga je neophodno oprati nakon skidanja maske. Znači, maskica nikako nije za lijene:) U poređenju sa svim maskama na bazi gline ova se ispira definitivno najteže i ostavlja najveći nered.

A sad malo na dobre strane-vidljivo sužava pore i osvježava ten, ali je to privremeno. Meni je smirila bubuljicu koju sam imala, ali ona nije nestala niti izašla na površinu, samo se značajno smanjilo crvenilo. Iako ovu masku preporučuju tinejdžerima sa masnom kožom, ja bih je preporučila masnokošcima sa proširenim porama bez velikih akni, jer se bojim da po tom pitanju ne može učinit čuda, ali je za čišćenje i sužavanje pora fantastična. Meni je bila odlična baš u te svrhe, i koristila sam je tri puta sedmično i potrošila u roku. Ipak, moram da priznam, da mi je Mask of Magnamity mnogo bolja, više mi se sviđa i miris i tekstura, a i rezultat.


Već sam vam spominjala da Lush svoje proizvode ne testira na životinjama, a takav brend ima ogromnu prednost ko mene (kao i Nyx), i jedva čeka da probam još nešto novo i da kupim Imperialis kremu za lice:)

Koje ste Lush maske vi probale?

5 коментара:

  1. Meni se jako brzo ''osusila'' i postala nekakva granulasta a ni rok joj nije bio blizu isteka :/. Ucinak je bio jedva primjetljiv, nisam nista primjetila osim blagog zatezanja, osjecaja cistoce i mentolastog mirisa na kozi. Lush im bolji maski ovu ocjenjujem 2 na skali od 1 do 5.

    ОдговориИзбриши
  2. Meni nije postala granulasta, ali se stvrdnula, mada je takva bila bolja jer je bila previše tečna kad sam je tek kupila, nemam tu sliku da uporedim. I nije mi mirisala nimalo mentolasto, o svašta, nemoguće. Moja je ocjena 3 na skali do 5:)

    ОдговориИзбриши
  3. Retko koja maska cini cuda na mojoj kozi, sem zelene gline (u prahu), ali jako volim ovakve proizvode, kao i sam Lush. Obozavam maske i efekat suzenih pora iako jeste samo privremeno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma naravno da je privremeno, ali ipak pomaže. I ja sam dugo koristila zelenu glinu u prahu, mada mi je malo dosadila.

      Избриши
  4. Obožavam Lush maske, definitivno su najbolje koje sam probala, tako da mislim da cu uskoro i ovu kupiti :)

    ОдговориИзбриши