4. март 2014.

Prazno #6

I ovaj mjesec počinjemo potrošenim proizvodima. Već sam vam nekoliko puta rekla koliko uživam u ovakvim postovima i kod drugih blogerki, a volim i da vidim šta sam ja potrošila, jer to najavljuje i nove kupovine i isprobavanje novih stvarčica. A kada treba probati nešto novo, niko sretniji od mene:)

Nego, da se vratimo na staro. Evo šta sam sve potrošila od posljednjeg ovakvog posta:




O Loreal micelarnoj sam već pisala, a možete i OVDJE da pročitate moju recenziju. Ostajem pri tome da je fantastična, ali sam se malo zasitila nje, pa su u opticaju Mixa i Garnier:)

Yves Rocher Organic Vanilla gel za tuširanje sam potrošila baš sa uživanjem. Miriše predivno, na one štapiće od vanilije za kolače, nimalo vještački. Jako je gust i malo ga je potrebno za jedno tuširanje, još treba uzeti u obzir da ja inače pretjerujem sa količinom proizvoda za tuširanje jer volim bogatu pjenu, a ovdje nije bilo potrebe za pretjerivanjem. Divno pere kožu, ne isušuje je, i miris se neko vrijeme zadrži na koži. Uz to ima 400ml i plaćen je 10KM u Sarajevu. Jako mi je žao što nemamo YR u Banjaluci, gotovo sve njihovo što sam probala svidjelo mi se.

I love...vanilla & ice cream-još jedan gel za tuširanje sa mirisom vanilije, ali potpuno drugačijim. Ovaj je malo prenapadan i vještački, miriše na puding ili sladoled od vanilije, ali mi se ipak i on svidio. Pjeni odlično i ne isušuje kožu, ali mi je dosadio i jedva sam ga potrošila, za razliku od YR.

Rexona dezodorans sexy. S vremena na vrijeme ga kupujem jer nikada dva puta za redom ne kupujem isti dezodorans, odlično sprečava znojenje i neprijatne mirise, ne ostavlja bijele tragove na odjeći ali miris je pomalo zagušljiv, poželjela sam se malo svježijih. Za sve koje volite senzualne mirise ovaj je pravi izbor za vas, a meni se čini da sam pronašla novog ljubimca među dezodoransima, ali o tome u nekom od narednih postova:)

Nivea dry comfort roll on dezodorans je fantastičan. Jako lijepo i prijatno miriše, pazuh poslije nanošenja ne ostane "ljepljiv" kao kod nekih drugih dezodoranasa, savršeno štiti od znojenja i neugodnih mirisa i ne ostavlja tragove. Sigurno ću ga opet kupiti. Mana mu je što sadrži aluminijum hlorohidrat kao i Rexona, ali ja nisam potpuno ubijeđena u štetnost istog, iako bi mi prijalo da za svaki slučaj nađem neki dezodorans koji ga nema a dobar je, ali do sad takav nisam pronašla. 



Balea gel za tuširanje cvijet jabuke-privukao me dizajn bočice i izgled samog gela  (rozi sa perlicama), međutim miris mi se ipak poslije par korištenja nije svidio, mirisao mi je na neki jeftini sok od jabuke. Takođe, koža me je mnogo više zatezala nakon tuširanja nego nakon nekih drugih gelova (mislim da sam se zasitila Baleinih i  da su počeli da mi isušuju kožu, baš svi u zadnje vrijeme), a inače je moja koža normalna i nije zahtjevna. 

Still pakovanje za kosu malina je definitivno jedno od najboljih hidratantnih pakovanja za kosu. Miriše prelijepo na puding od maline, kosa je poslije pranja svilenkasta i pomalo "smirena", mojoj sad normalnoj (jeeeij:)) kosi je baš prijalo, a prijalo mi je i dok je bila suha. Obavezno probajte jer košta nešto sitno (možda 4-5KM), a vjerujem da već jeste. Sadrži sredstva za hidrataciju visoko na listi ali i silikone, međutim oni su ok u ovakvim proizvodima.

Chanel Inimitable Intense tester maskare-ako ikada to sebi budem mogla redovno da priuštim kupovaću samo ovu maskaru! (ovako neću da se navikavam, pa kasnije da patim:)) Savršena, donekle suvlja maskara koja daje volumen, razdvaja i podiže trepavice, a one pri tome ne izgledaju prenapadno i vještački. Četkica je savršena, malo se sužava pa možete lako doći do trepavica u uglovima oka. Ostaje ista nakon 10 sati nošenja. Istina, potrošila sam samo tester, ali je fenomenalna i sve što jedna maskara treba da bude.

Nars Pure Radiant Tinted Moisturizer tester-tonirana krema sa visokom zaštitom SPF30 i PA+++ (zaštita od UVB zraka) koja mojoj koži i nije baš odgovarala jer nudi preslabo prekrivanje, nekako mi sjedi na licu i previše se sija za moj ukus (ali to nisu objektivne zamjerke, već potpuno subjektivne). Ne bih je kupila.

Lush Imperialis tester-savršena lagana krema koja se brzo upija i ostavlja kožu glatkom, hidriranom i mat. Definitivno kupujem veliko pakovanje.

Yves Rocher Sebo Vegetal gel za matiranje-ostala sam ravnodušna, kremica je prijatna, malo vodenasta (ipak je u nazivu gel), nije mi izazvala nikakve probleme, fino hidrira, bezveze miriše, međutim uopšte ne matira a tome je namijenjena. Ne bih je kupila.


Alverde puteri za tijelo iz ograničenog izdanja-u pakovanju su došla tri, ali jedan još trošim. Veoma su gusti ali se prilično dobro razmazuju, mada bi mogli i brže. Ja volim mazalice koje se instantno upijaju. Koža poslije ovih zaista ostaje mekana, nahranjena i njegovana, a i sastav je super. Lijevi miriše navodno na čokoladu i brusnice, ali meni miriše na voćni jogurt, a desni na vaniliju, ali pomalo bezlično, vjerovatno mu nedostaje onaj vještački miris vanilije na koji sam navikla.
I za kraj Blush 7A četka za rumenilo.Stvarno ne znam šta mi je bilo da ovo kupim. Imam još tri Blush četkice i svim sam prezadovoljna, ali ovo je očaj. Klimava je, oštetila se pri prvom ispadanju, linja se, pušta boju pri pranju, gruba je i ne kupi rumenilo ravnomjerno, niti ga tako nanosi. Kada sam nanosila rumenilo s njom imala sam osjećaj da me grebe. Užas. Promašeno u svakom smislu.


To je to do idućeg posta, jeste li probale nešto od ovoga? :):*

14 коментара:

  1. Ni meni se ne svidja miris te Rexone, imala sam je ranije, od nekog dobila u setu, bas kao sto kazes- zagusljivo i slatkasto, to ne trazim od dezodoransa. I dalji mi ostaje omiljena Rexona linen dry, a i ta Nivea lijepo i svjeze mirise.
    Ma koji ti je novi favorit? :-)
    Mog omiljenog Neutro Robertsa nema vise kod nas :-(
    Slazem se i za I love kupku- od svih tih vanila stvari jedino im onaj losion sa pumpicom mirise savrseno i nimalo sinteticki, prava, prava vanila. A kupka, piling i ostalo, kao iz druge price, uopste nije isti miris.
    Baleini uljani gelovi su ranije bili bolji- ljubicasti i onaj od tiare su mirisali savrseno i nisu isusivali- sad nam treba doci od badema, vidjecemo kakav ce taj biti.

    ОдговориИзбриши
  2. Novi favorit je Garnier Neo..obavezno probaj:) Možda i napišem recenziju, ali u Srbiji su ih slali blogerkama pa već ima previše recenzija. Kod nas su uvezli ja mislim tri mirisa, ja imam onaj plavi soft cotton.Joj Neutro Roberts je bio savršen, a i nije imao al.hlorohidrat ako se dobro sjećam. Nisam znala da stiže novi Balea uljani, joj znam da ću ga kupiti, ja mislim da sam ih sve probala osim onih novih malih grafitti, street art...tako nešto zaboravila sam:D

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман5. 3. 2014. 00:59:00

    Rexona maximum protection Anti-Transpirant deo creme je super!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Imam ovo pakovanje za kosu i OBOZAVAM GAAAA!! :) Slazem se za sve sto si napisala!! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Cijela "I love..." linija mi je teško sranje. Više nikad neću dati ni marku na te proizvode :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam sve probala, mogu samo da kažem da je krema za ruke coconut&cream katastrofa, a i preskupi su realno.

      Избриши
  6. I love.. mi se nikako ne sviđa. Ako fino mirišu u bočici, na koži prime neki čudan miris :/ zato su mi Balea tuširalice super, i nisam imala problema sa zatezanjem. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam ni ja do sada imala problem sa Baleom, ali u zadnje vrijeme da. Jao ne znam da li si probala išta iz I love..coconut&cream linije, miriše na užeglo mlijeko, užas.

      Избриши
  7. Kod mene je Still med i čokolada i iako koristim dugo (ipak je tu 500 ml) nisam još došla do zaključka voli li ga kosa :) Mogla bih onda i malinu da probam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volim i to, ali dok mi je kosa bila suvlja prijalo mi je samo ponekad, inače mi ukruti kosu. Sada trenutno ga nemam ali kupiću ga sigurno ponovo. Malina je dugačija, kosa je odmah po ispiranju mekana, kao i nakon sušenja, dok nakon med i čokolada nije tako lijepa, ali mislim da hrani kosu jer je ipak proteinsko pakovanje, a oba mirišu predivno.

      Избриши
  8. Анониман8. 3. 2014. 17:21:00

    Loreal micelarnu sam i ja potrosila i odlicna je. Sad cu i ja probati Garnier jer vidim da je duplo vece pakovanje za iste novce...
    A ovi Alverde putercici su super. Taman pakovanje za tasnicu i za mazanje ruku svaki cas...
    A probacu i ovu masku za kosu Still koju hvalis...
    Hvala za preporuke... :)

    ОдговориИзбриши
  9. Meni se jedino nije nešto pretjerano svidio miris Alverde putera od jabuke, ostalo je odlično:)

    ОдговориИзбриши