29. септембар 2014.

Avon losion za skidanje šminke sa očiju, Big&Daring maskara i Mega Effects tuš za oči

Početkom mjeseca sam od Avona dobila ove proizvode na recenziju, ali sam odugovlačila jer su mnoge blogerke pisale o njima, pa sam čekala da se malo slegne prašina. 
Prvo da vam kažem da su tuš za oči i maskara moji omiljeni komadi šminke, i čini mi se da bih se prije čak odrekla i pudera nego njih, nosim ih svaki dan. Pored toga, obožavam maskare za volumen, tako da je ovaj paketić proizvoda bio zaista pun pogodak, jer sam znala da ću ih sigurno koristiti ako mi se svide.





Losion za skidanje šminke sa očiju se u brošuri 13/2014 mogao naručiti po cijeni od samo 2,5KM uz narudžbu drugog proizvoda sa pvih 11 strana, vidjećemo šta će biti u novoj brošuri koja mislim izlazi u srijedu.  Sadrži 150ml, i spisak sastojaka možete vidjeti na slici ispod. Nisam slikala sam losion jer je klasičan, bijele boje i srednje gustine. Iako sam navikla na dvofazne odstranjivače i micelarne ovaj losion zaista solidno skida šminku i ne pecka oči, mada mu je za maskaru kao što je Big&Daring ipak trebalo malo više vremena, pa bih ga nanijela na terpavice i sačekala nekoliko trenutaka pa tek onda blaznicom uklanjala maskaru. Ako ponove bude povoljan kao u ovom katalogu isplati se.


Što se maskare Big&Daring tiče, da mi je nisu poslali, naručila bih je i sama, zaista. Cijena joj je bila 8,90KM i Irina Shayk nam je sa naslovnice poručivala do 6 puta veći volumen:) Da vidimo prvo sastojke, pa ćemo onda o volumenu:)
Ne razumijem se u sastojke maskara jer nemam osjetljive oči, ali možda će pomoći vama koje imate i koje se razumijete. Maskara sadrži 10ml i rok nakon otvaranja je 3 mjeseca, ali mislim da bi vam toliko i mogla trajati uz svakodnevno korištenje.


Maskara je srednje gustine, baš taman po mom, a četkica je klasična, ali jako debela i zaobljena. Ja volim ovakve ili uske gumene četkice, svaka ima svoje prednosti. Prednost ove je što se jako brzo nanosi i raspoređuje po trepavicama te ih uvija što gumena često ne čini, ali problem mogu predstavljati sitne trepavice u unutrašnjem uglu očiju, ali tu onda treba malo prakse kako nakriviti maskaru pri nanošenju.


Što se tuša za oči tiče, ja inače koristim tuševe sa klasičnom ili gumenom četkicom, ranije sam probala par ovakvih u flomasteru ali nisu mi se svidjeli pa sam odustala. Zamalo da odustanem i od ovog po prvom nanošenju, ali jako bih pogriješila da jesam. Kao što vidite tuš ima vrh kao marker, ovaj uži dio se može koristiti za izvlačenje tanjih, a ovaj širi za izvlačenje debljih linija koje biste malo teže iscrtale sa klasičnim tušem. Pri prvom korištenju nije pokazao svoju ljepotu, i kao da nije ispuštao dovoljno pigmenta, ali pri drugom i ostalima je to bila druga priča. Jako lijepo iscrtava liniju, dovoljno je pigmentovan, ne zapinje, ne razlijeva se i ne razmazuje. Mislim da su najbolje strane ovog tuša mogućnost izvlačenja debljih linija u jednom potezu i to što je ekstra postojan, i ne puca i ne razmazuje se. Poslije nekih 8 sati lagano blijedi ali to je to. Jako mi je drago što sam naišla na ovako nešto jer mu ne bih sama dala šansu, pa mogu reći da je ovo najbolji tuš u flomasteru koji sam probala. Cijena mu je bila 8,50KM (sadrži 1ml).


Evo kako izgledaju linije povučene sa obje strane tuša u jednom potezu:


Ovdje vidite kako moje trepavice izgledaju bez maskare, prilično su svijetle, rijetke, ali su duge:


Ovako izgleda tuš tanko izvučen, ovo je crta iz prve, znači nisam ponavljala:


A ovo je za sve ljubiteljke ovakvog volumena:) Ja znam da će sad neke od vas reći kako su trepavice slijepljene, kako se vide grudvice, bla, bla, ALI: ja volim baš ovakve trepavice,i ne volim prirodni izgled, i pored toga ove grudvice se ne vide ovako uživo jer je ovdje oko uvećano ko zna koliko puta.


Evo kako to izgleda zajedno, izvinite na ovoj flekici na kapku, ne volim to, ali sam primijetila tek nakon što sam prebacila slike. Ovdje možete vidjeti i moje obrve kojima nema ni lijeka ni spasa jer su prirodno rijetke i svijetle i uopšte ne rastu, čupam jednu dlačicu sedmično bukvalno, ali sam se ipak odlučila da neću raditi japansko iscrtavanje.




Sve u svemu, sve mi se sviđa i sve bih vam iskreno preporučila, naročito maskaru, ona mi je savršena, jedina joj je mana što se malo teže skida, ali zato se ne razmazuje, i poslije mnogo sati nošenja trepavice su mi iste kao kad sam je nanijela. Jeste li probale išta od ovoga?

16 коментара:

  1. nevjerovatno kako smo sve različite, meni se losion nije svidio, pekao me za oci i ostavljao mi masan trag na licu. tus nisam probala ali bih voljela, cini mi se fin.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da. Mene je pekla Afrodita micelarna npr., što nikoga nije. Ovo ne osjetim na očima, a po licu nisam ni probavala, tako da ne znam za masan trag, meni njega ostavljaju Nivea i Garnier dvofazni. Tuš probaj, super je, samo ga malo ima, ali evo još mi traje.

      Избриши
  2. Ja sam zadovoljna losionom. Nisam se previše obradovala maskari jer je jako rijetko nosim. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja, posebno za tako male pare:) Šteta što je rijetko koristiš, ova je super:)

      Избриши
  3. Ne svidja mi se kako maskara izgleda na trepavicama..a ovaj ajlajner u olovci bih definitvno volela da probam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno:) Probaj ajlajner ako budeš u prilici, samo još jednom da napomenem da sadrži samo 1ml. Sad sam otkrila tvoj blog, baciću se na čitanje, baš si vrijedna sa postovima:) Pozdrav

      Избриши
  4. Nisam isprobala maskaru ali sam imala mlijeko za skidanje šminke davno, doduše ono za skidanje šminke s cijelog lica i bila sam jako zadovoljna njime. :D

    ОдговориИзбриши
  5. Maskara je super, i može se nanijeti i u jednom sloju za sve koje vole tako, jako je postojana a to mi je baš važno. Nisam probala taj losion za cijelo lice, ali ovaj je baš ok, odavno nisam koristila ovakve losione:)

    ОдговориИзбриши
  6. Ja nikako da sumiram utiske za tu maskaru- na momenat mi je super, u drugom je mrzim. Krenem od korijena, dok dodjem do vrha imam osjecaj da mi ne moze izvuci duzinu kao druge maskare, kao da ne nalijepi dovoljno nje po vrhovima, ali da volumen, samo ih skrati. Mozda sam konfuzna, ali nadam se da shvatas sta hocu reci. :-) I tesko mi se skida. Jos cu malo da je testiram, mozda bude bolje davala duzinu kad se malo prosusi.
    A skidac sam imala davno i bio je los, ali sad kad sam ga dobila kao da su mu nesto izmijenili, i super mi skida. I ne pece me nimalo, a jos imam osjetljive oci. Sastav mu nije bajan, al bitno mi je da radi ono za sta je namijenjen. :-) Tus mi je dobar.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa ne može da izvuče, preduge ti trepavice ženo :D Šalim se, razumijem, ali meni da i dužinu. Slažem se da se teško skida, i za sve ostalo se slažem. Hoćeš li pisati ti recenziju?

      Избриши
  7. Nisam probala ništa od toga, kako patim za tuševima koje inače ne koristim, ovaj bi mi dobro došao jer jedino s takvima donekle baratam. Naručujem! Maskara momentalno imam preeviše u opticaju :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ćeš biti zadovoljna, stvarno se lako nanosi, nemoj da te iznenadi ako pri prvom nanošenju pigmentacija bude lošija. Meni izdrži cijeli dan a imam strašno masne kapke, a ispod tuša ne koristim bazu:)

      Избриши
  8. Анониман13. 10. 2014. 20:51:00

    Super recenzija. Zanima me da li si cekala da se trepavice osuse da naneses drugi sloj? Pozzz :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam, u pravilu bi itekako trebalo sačekati, ali ja uglavnom nemam vremena za to, i sa nekim maskarama je teško nanijeti drugi sloj preko već osušenog. Ja maskaru stavljam dok meni ne bude dosta, znam da nije ispravno, ali svi imamo svoje grijehe:) Ti probaj i jednu i drugu opciju pa vidi šta će ti dati bolje rezultate:)

      Избриши